Kart

Sammenlign flybilletter til De forente stater

Flybilletter til De forente stater

USA er et stort, variert og opplevelsesrikt land med utrolige feriemuligheter. Den amerikanske populærkulturen har spredt drømmen om Amerika til hele verden, og tilbudene til turister varierer i det uendelige. Fra kritthvite strender i Florida, til storbyens forlystelser i New York, naturopplevelser i Yellowstone nasjonalpark og kulturliv i Chicago – USA har det meste du kan tenke deg. Hva med å besøke Las Vegas for å prøve lykken, dra på roadtrip gjennom uendelige slettelandskap, eller drikke kaffe blant entreprenørene i San Francisco? USA kan tilby deg det du vil, når du vil, så det er bare å velge hvilke amerikanske opplevelser du ønsker deg mest.

Visum

Norske reisende har visumfri innreise til USA i opptil 90 dager, dersom du har maskinlesbart og biometrisk pass gyldig for hele oppholdet. Alle som bruker visumfri innreise må registrere seg på nett før de reiser.

Sesong

USA er et enormt land, og sesongen varierer ettersom hvor du reiser. Klimaet går fra varmt og tørt ørkenlandskap, via frodige skoger med stabil temperatur, til værutsatte kystområder, så velg deg et tidspunkt som passer området du vil besøke. Mange byer i USA har høysesong for turister rundt juni-august, og det kan bli svært travelt på enkelte populære destinasjoner. Den amerikanske østkysten er særlig vakker på høsten, mens New York lokker med shopping rundt juletider.

Flyplasser

Når du kommer med fly til USA har du utallige muligheter for hvor du vil dra. De viktigste amerikanske flyplassene er: New York Chicago San Francisco Washington Boston Los Angeles

Offentlig transport

USA er først og fremst tilrettelagt for bilister, og landet har en utpreget bilkultur, men stadig flere byer har et godt utviklet offentlig transportsystem i tillegg. Bussene er rimelige og punktlige, og det er gode busstilbud i nesten alle de større byene, samt langdistansebusser som krysser kontinentet. USA er spredt over et stort geografisk område, og mange bruker fly for å besøke andre deler av landet. Tog er også en effektiv transportform. Storbyer som New York, San Francisco og Chicago har

undergrunnsbaner, trikker og lokaltog, i tillegg til transport på vannet der det er praktisk. Taxi er også vanlig, og drosjenæringen er stort sett trygg og velregulert. Det er populært å leie bil i USA, og veinettet holder høy standard, med god skilting.

Informasjon og nødnummer

Det amerikanske nødnummeret er 911, som dekker både brann, politi og ambulanse.

Vanlige åpningstider i butikker i USA kommer an på hvor du er, men de fleste butikker er åpne hele dagen mellom rundt 9.00 eller 10.00 til ca. 21.00, ofte hele uken. På landet kan butikkene stenge tidligere. Det er vanlig med søndagsåpent, men ikke for alle forretninger. Banker og offentlige kontor er stort sett åpne mellom 9.00 og 16.00, mandag til fredag.

Fem feriefavoritter

1. Grand Canyon: I Grand Canyon National Park kan du oppleve noen av USAs mest dramatiske landskap. Den kjente nasjonalparken i Arizona er formet av elveløpet til Colorado-elven, og det rustrøde klippelandskapet kan ta pusten fra de fleste. Det er perfekt for turgåing, rafting og helikopterturer.

2. Manhattan: I hjertet av New York står attraksjonene i kø, med museer, utesteder, teateropplevelser og shopping som noen av favorittene. Få med deg et show på Broadway, ta turen opp i Rockefeller Center, utforsk butikkene på Madison Avenue og besøk Central Park.

3. Niagarafossen: Det er faktisk tre fosser i det som betegnes som Niagara Falls, og de er alle like imponerende. De er blant verdens vakreste fossefall, og populært blant turister som vil oppleve naturkreftene som er i sving her.

4. Hawaii: En helt unik USA-opplevelse kan du få i landets sørligste delstat, øyriket Hawaii. Honolulu kan by på strender, bastskjørt og søt musikk, og øyene har også aktive vulkaner for de som er interessert i det.

5. Las Vegas: Syndens hovedstad i USA er kjent for gambling, kjappe ekteskap og neonlys som farger ørkenlandskapet rundt. Mange valfarter til det overdådige området i Nevada, der hotellene er enorme, underholdning står i fokus og shoppingmulighetene er mange.

Kjappe fakta

Hovedstad: Washington DC

Areal: 783 500 km²

Innbyggertall: Cirka 315 millioner

Valuta: Amerikanske dollar (USD)

Landkode: +1

Tidssone: USA har 4 tidssoner på fastlandet, og delstatene Alaska og Hawaii har også hver sin tidssone. De ligger fra UTC -5 til UTC -11, og tidsforskjellen er mellom seks og tolv timer etter Norge.

Religion: Størstedelen av befolkningen (rundt 70%) regner seg som kristne

Offisielt språk: USA har ikke et offisielt språk, men engelsk er det dominerende. Spansk brukes også mye i deler av landet. 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.