Kart

Sammenlign flybilletter til Boston Logan internasjonale

Boston er hovedstaden i delstaten Massachusetts og var Nord-Amerikas største by inntil midten av 1700-tallet). Den ble grunnlagt så langt tilbake som i 1630, men utgravinger har vist at det har bodd indianere her i rundt 7000 år. Og det var her en av de utløsende faktorer for den Amerikanske Selvstendighetskrigen fant sted; nemlig The Boston Tea party.

Kjært barn har mange navn, sies det, og Boston blir kalt alt fra Frihetens vugge til Amerikas Aten. Store ord for en mellomstor by, med andre ord, men Boston lever opp til dem. Med sin rike historie, flotte arkitektur og verdenskjente akademiske og kulturelle institusjoner, fortsetter byen å beholde og utstråle den heder og ære den har opparbeidet seg de siste fire århundrer.

 

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum så lengedet er snakk om en vanlig turist- eller jobbreise på opp til tre måneder. Husk å ha gyldig, elektronisk pass.

Sesong

Boston er finest på våren og høsten. På sommeren kan det bli litt i overkant varmt og på vinteren er det både kald og våt.

Reise rundt

Byen har en godt utbygd undergrunnsbane som også er landets eldste. Det går også buss. Når det er sagt, så er Boston en fin by å utforske til fots.

Åpningstider

De fleste butikker har åpent mandag til lørdag, fra 09.00 – 18.00. Noen butikker har også søndagsåpent, samt at det finnes supermarkeder som holder åpent 24 timer i døgnet.

Tips

15 – 20% i driks er vanlig på restauranter. Det er også vanlig å gi 10 – 20% driks til frisører, massører på spa og liknende. Får du hjelp til å bære bagasjen din, gi en dollar eller to.

Nødnummer

911

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse: 253 Summer Street, Suite 203

Boston, MA 02210, Telefon: (617) 423 2515

 

Severdigheter (topp 5)

 

1.    Freedom Trail. Dette er en 4 kilometer lang rute som fører deg til 16 historisk viktige steder. Lær om modige menn som kjempet for nasjonen, besøk kirker og museer og oppdag den interessante historien bak den amerikanske revolusjonen som startet nettopp her.

2.    Harvards University. Universitetet som ble grunnlagt i 1636 for å utdanne menn til politikken, er USAs eldste college. Det skulle ta nesten 50 år før landets neste universitet ble bygd. Åtte av USAs presidenter har studert her, for ikke å snakke om utallige Nobelprisvinnere. Både selve campus og området rundt (Cambridge) er sjarmerende med fine bygninger, kafeer, barer og restauranter.

3.    Boston Public Library. Biblioteket dateres tilbake til 1852 og har gitt Boston rykte for å vøre "Athen of America." Den gamle McKim bygningen er kjent for sin praktfulle fasade og utsøkt interiør. Plukk opp en gratis brosjyre og ta en selv-guidet tur; alternativt kan du bli med på en gratis guidet tur som begynner ved inngangspartiet.

4.    Boston Common. Boston har mange fine grønne områder, mest kjent er Boston Common, som også er landets eldste park. Under uavhengighetskrigen var den campingplass for de britiske soldatene, i dag er den et plass hvor folk ”henger”, soler seg, har piknik, kaster frisbee osv.

5.    Faneuil Hall-markedet.I hjertet av byen, og langs Freedom Trail, ligger Faneuil Hall-markedet. Her finner du både kjedebutikker, og eksklusive butikker, restauranter og barer.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 650 000

Valuta

USD

Telefon

+ (1)

Religion

Religion i USA er preget av et mangfold av religiøs tro og praksis, men det er kristendommen som dominerer.

Tidsforskjell

-6

Offisielt språk

USA har ikke noe offisielt språk på føderalt nivå, men engelsk er de facto det nasjonale språket.

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Boston Logan internasjonale

Vanlige spørsmål

Det finnes én flyplass i Boston: Boston Logan internasjonale.
Delta, Gulf Air, KLM, Singapore Airlines, Air New Zealand, Norwegian, GOL Linhas Aéreas og Czech Airlines flyr alle direkte til Boston Logan internasjonale.
Billigste måned å fly til Boston Logan internasjonale er april.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.