Utleiefirmaene kan ta ekstra betalt for sjåfører under 25 år, normalt betales det når du henter bilen. Aldersrestriksjoner kan gjelde på visse steder. Sjekk utleiefirmaets nettside før bestilling.

Bilutleie i Paris - Sammenlign hos Skyscanner

###Leie bil i Paris

Med en leiebil ligger Paris for dine føtter. Sett deg bak rattet og utforsk den franske hovedstadens mange severdigheter uten å slite ut beina. Når du reiser til Paris har du mange bilutleietilbud. Du kan hente leiebilen fra de største kjente selskapene som Enterprise, Hertz, Avis og Thrifty, eller finne lokale utleiefirmaer som tilbyr både franske og utenlandske biler. Flyplassene i Paris har utleieskranker for de største selskapene, og det er ellers enkelt å leie bil i sentrum av Paris og ved de store togstasjonene, som Gare Montparnasse, Gare du Nord og Gare de Lyon. For å føle deg lokal kan du leie en Peugeot, Renault eller Citroën. Velg blant praktiske kompaktbiler som er hendig i travle parisiske sentrumsgater, større familiebiler med plass til både barn og bagasje, eller til og med luksuriøse spesialbiler og limousiner til spesielle anledninger.

###Utforsk Paris

Ta deg tid til å oppleve Paris og de mange attraksjonene i byen. Å kjøre oppover Champs-Elysees er en klassiker, og det travle kaoset rundt Triumfbuen er kanskje den største utfordringen du får ved bilkjøring i Paris. Du kan legge turen langs Seinen for å se Notre Dame og Eiffeltårnet, og hvis du finner parkeringsplass i sentrum kan du ta turen innom noen av verdens flotteste museer som Louvre, Musée d’Orsay og Tuileriene. Med leiebil kan du også kjøre ned Paris’ flotteste bulevarder, se den gyldne Operaen og besøke Napoleons siste hvilested i Invalidedomen. Dersom du har plass i bagasjerommet kan du handle i noen av verdens flotteste butikker, fra varemagasinene Geleries Lafayette og Printemps til designerforretninger ved Rive Gauche og antikviteter i Le Marais.

###Fakta om bil i Paris

Å kjøre i Paris kan være en stressende opplevelse, og de franske bilistene nøler ikke med å bruke hornet. Når du henter leiebilen i Paris er det lurt å være forberedt på travel bykjøring, men franskmennene kjører på høyre side som oss, og Paris er relativt godt skiltet, med et systematisk gatenett og ringvei som gjør at det går relativt greit å finne frem, særlig om leiebilen har GPS inkludert. Det er ofte trafikkork både i sentrumsgatene og på ringveien Boulevard Périphérique som går rundt Paris, spesielt i rushtiden mellom 07.30 og 09.00 og 17.30 til 19.30. På fredager begynner rushtrafikken tidligere, ofte fra klokken fire. Det er gjerne særlig travelt ved utfartsårene, kjent som les portes, på fredag ettermiddag og søndag kveld.

Parkering i Paris er beryktet. Det er ofte trangt om plassen, og pariserne bruker gjerne støtfangerne til å dytte seg litt ekstra plass. Se opp for skilt med ’stationnement interdit’, som betyr parkering forbudt. Parkeringsgarasjer i Paris koster rundt €3-4 i timen i sentrum, mens parkering på gaten koster mellom €1.50 og €3.60 avhengig av hvilken sone du befinner deg i. Det kan være smart å betale for parkering på hotellet hvis du bor på et hotell i Paris med egen parkeringsplass.

(Informasjonen var korrekt og oppdatert i april 2015)

###Severdigheter i Paris-området

Med leiebil har du anledning til å komme deg ut av Paris, som mange av lokalbefolkningen liker å gjøre i helgene, for å få frisk luft, stillhet og nærhet til naturen. Store parker som Bois de Boulogne og Bois de Vincennes er lett å komme til med bil, bare kort vei fra La Périphérique. Den mest kjente av de største severdighetene utenfor Paris er nok Versailles, det storslagne slottskomplekset som ble overdådig utsmykket av ”solkongen” Louis XIV. Versailles ligger 20 kilometer utenfor sentrum av Paris, og her kan du vandre i nydelige hager, se den berømte Speilsalen og mate endene i Marie Antoinettes lille landsby. Familier som besøker Paris vil gjerne oppleve noen av de flotte fornøyelsesparkene i nærheten av byen, og både Disneyland Paris og Parc Astérix ligger under en time kjøring fra sentrum. For en mer kulturell kjøretur kan du ta bilen med til den flotte middelalderbyen Chartres, som er kjent for sin storslåtte katedral. Bare halvannen times kjøring sør for Paris, i Loire-distriktet, finner du roen i de smale brosteinsgatene med gamle trehus og forseggjorte broer.

Europcar
Sixt
Alamo
Enterprise
Hertz
Avis

Bilutleie med Skyscanner

Velkommen til Skyscanners omfattende leiebilsøk. Vi dekker tusenvis av destinasjoner og sammenligner tusenvis av leiebilavtaler for å hjelpe deg å finne din perfekte leiebil til en rimelig pris. Vi vil hjelpe deg å gjøre reisen så billig som mulig, slik at du kan smile på hele turen. Kom og kjør med oss.

Gratis sammenligning av leiebil

Med Skyscanner finner du noen av de laveste leiebilprisene som er tilgjengelig på nettet. Når du finner en leiebilavtale som er riktig for deg, vil vi sende deg direkte til bilutleiefirmaet for å legge inn bestillingen. Vi legger aldri til provisjon, slik at du alltid får den beste prisen.

Søk med Skyscanner

Har du behov for en leiebil? Da har du kommet til riktig sted. Uansett hvor du vil reise og uansett hva slags bil du trenger: vi har nøklene. Bare skriv inn hvor du vil leie bil og hente- og avleveringsdatoer, så henter vi alle tilbudene fra de beste bilutleiefirmaene, slik at du kan sammenligne og bestille bilen i løpet av sekunder.