Kart

Emirates flybilletter

Emirates er Midtøstens største flyselskap, og blant flyselskapene i verden som flyr flest passasjerkilometer og antall passasjerer i året. Det Dubai-baserte selskapet eies av myndighetene i Dubai, hvor flyselskapet også har sin hovedbase. Emirates ble grunnlagt i 1985, med investeringer blant annet fra kongefamilien i Dubai. Emirates er en av verdens raskest voksende flyselskaper. De flyr til over 140 destinasjoner på seks kontinenter, og er verdenskjent for god service og fremragende passasjeropplevelser om bord. De har blitt kåret til årets flyselskap flere ganger, senest i 2013, og har fått en rekke utmerkelser for servicen og tjenestene i luften. Emirates er ikke medlem i noen av de store flyselskapsalliansene, men de har codeshareavtaler med flyselskaper som Quantas, Jet Airways, Virgin America og TAP Portugal. Bonusprogrammet Emirates Skywards har også en avtale med Virgin America slik at medlemmene kan tjene opp poeng på reiser med begge flyselskapene. 

Perché volare con Emirates?

Forfriskninger ombord

Om bord hos Emirates blir du servert lekre retter og drikkevarer uansett billettype. På lengre reiser serveres lunsj eller middag, med forrett, salat, valgfri hovedrett, dessert, kaffe eller te, samt sjokolader og likør. Drikkevarer som øl, vin, brennevin og et utvalg mineralvann og alkoholfrie drikker tilbys også inkludert i prisen til alle passasjerer. Reisende på Business og First Class får dessuten cocktails og champagne, frisk frukt, fine oster og muligheten til å velge ytterligere retter fra en fristende meny som også inkluderer varm frokost og et utvalg førsteklasses retter. Emirates har et omfattende underholdningstilbud til alle passasjerer, og de har blitt kåret til verdens beste tilbyder av in-flight underholdning flere år på rad. På lengre reiser er personlige TV-skjermer med et stort utvalg filmer, TV-programmer og spill tilgjengelig for reisende på alle billettklasser. Det også wifi tilgjengelig på enkelte fly, mot en avgift. Flymagasinet Open Skies deles ut til alle reisende, mens Emirates til og med har sin egen podcast med nyheter om flyselskapet, hovedbasen på Dubai flyplass og annet interessant stoff.

Bagasjeinformasjon

Når du flyr med Emirates Airlines kan du ha med deg ett stykk håndbagasje på maksimalt 7 kg. Dette er inkludert i prisen for alle reisende. Håndbagasjen kan ikke være større enn 55 cm x 38 cm x 20 cm. Dersom du reiser på Business eller First Class kan du i tillegg ha med deg en ekstra stresskoffert eller dresspose på maks 7 kg. Alle passasjerer har også muligheten til å ha med en pose med taxfreevarer om bord på flyet. Emirates er blant flyselskapene som lar deg ha med mest innsjekket bagasje på reisen. Reisende på økonomiklasse kan ha med hele 30 kg bagasje inkludert i prisen, mens business class-passasjerer får 40 kg, og reisende på første klasse kan ha opptil 50 kg bagasje. Om du flyr med spedbarn har du i tillegg mulighet til å ta med 10 kg ekstra innsjekket bagasje, samt et ekstra kolli håndbagasje med vanlige restriksjoner på vekt og størrelse.

Slik sjekker du inn

Emirates lar deg sjekke inn på nett mellom 24 timer og 90 minutter før flyavgang. Du kan velge sete og skrive ut boardingpasset hjemme, slik at du kan gå rett til gaten om du ikke har bagasje. Dersom du skal sjekke inn bagasje må du levere den i Emirates’ bag drop 90 minutter før avgang. Flyr du kun med håndbagasje må du møte opp på flyplassen senest en time før avgang. Du kan også sjekke inn på vanlig måte i skranken til Emirates, og på enkelte flyplasser har Emirates egne innsjekkingsautomater for selvbetjent innsjekk. På hovedbasen ved Dubai flyplass og på en rekke andre flyplasser har Emirates flere innsjekkingsskranker dedikert til passasjerer som reiser på første klasse eller businessklasse, og for medlemmer av Emirates Skywards.

Sitteplassinformasjon

Setevalg er inkludert i billetten hos Emirates, og du kan velge sete når du sjekker inn, fra 24 timer før flyavgang når du sjekker inn på nett, eller i skranken eller på selvbetjeningsautomaten på flyplassen. Setene hos Emirates er ca. 43 cm brede, med rundt 80 cm benplass, mens setene på Business Class gir deg betraktelig mer benplass, samt mulighet for å legge setet flatt. På en rekke av flyene til Emirates har passasjerer på første klasse egne lukkede rom med god sitteplass og soveplass.

Avgifter og rabatter

Hos Emirates er det meste inkludert i prisen, inkludert bagasje, setevalg, måltider og underholdning om bord. Flyselskapet streber etter å vise alle inkluderte skatter og avgifter ved bestilling, selv om enkelte flyplassavgifter kan komme i tillegg. Det er mulig å endre reisedato, navn eller andre endringer på billetten, og da tilkommer det en endringsavgift på rundt 25 USD i tillegg til eventuelt prisforskjell. Det er billigst å gjøre endringer på nett, ettersom det ved alle endringer som gjøres gjennom Emirates’ callsenter medfører en avgift på rundt 20-25 USD i tillegg. Det finnes gode rabatter på billetter for spedbarn på under 2 år og barn som reiser sammen med foreldrene hos Emirates.

Punktlighet

Emirates regnes ikke blant de mest punktlige flyselskapene i verden, men de fleste flyene ankommer innen 15 minutter av annonsert ankomsttid.
Informasjonen var korrekt da artikkelen ble publisert i juni 2014, med forbehold om endringer. Sjekk flyselskapets nettsider for oppdatert informasjon.

Emirates

4,5/5
Basert på 11814 -vurderinger

Vi evaluerer leverandører basert på tilbakemelding fra brukere om: prispålitelighet, avgifter, kundeservice, og enkelhet i bruk på leverandørens nettsider.

Finn ut mer

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.