Kart

Thai Airways flybilletter

Thai Airways er Thailands nasjonale flyselskap, og har fraktet passasjerer mellom hovedflyplassen Suvarnabhumi i Bangkok og en rekke nasjonale og internasjonale destinasjoner i mer enn 50 år. Selskapet ble stiftet i 1960, og Thai Airways var også med på å starte Star Alliance sammen med blant annet SAS, Lufthansa og United Airlines.

I likhet med de fleste thailendinger kjennetegnes Thai Airways av god service, gjestfrihet og høflig, hjelpsomme medarbeidere. Flyselskapet har vunnet mange priser, og har blant annet blitt kåret til verdens Beste Interkontinentale Flyselskap fra 2005 til 2011 i de norske Grand Travel Awards.

Thai Airways er en av Asias ledende flyselskaper, med over 85 fly som dekker mer enn 70 destinasjoner i 35 land, inkludert direktefly mellom Bangkok og Oslo hver dag. Lojalitetsprogrammet Royal Orchid Plus gir deg bonuspoeng for flyreiser med Thai Airways såvel som reiser med andre Star Alliance-medlemmer.

Kabinpersonalet hos Thai Airways har to uniformer, en til bruk utenfor flykabinen, og tradisjonelle thailandske kjoler som de kvinnelige thailandske flyvertinnene bruker ombord. De er imidlertid påkrevd å skifte tilbake til den lilla drakten de bruker når de ikke flyr før de forlater flyet. Mannlige ansatte har også egne uniformer ombord og utenfor flyet. 

Hvorfor fly med Thai Airways?

Forfriskninger ombord

Det thailandske kjøkken er særdeles velsmakende, og Thai Airways tilbyr mat ombord som til og med på økonomiklasse er både gratis og av god kvalitet. Du får både mat og drikke inkludert i billetten, og det serveres et godt utvalg av vin, øl, brennevin og mineralvann som du ikke trenger å betale ekstra for. Maten du får servert er variert og lekkert presentert. Du kan velge mellom ulike hovedretter på internasjonale flygninger, som oftest med både asiatisk og vestlige retter på menyen. Maten tilberedes av renommerte thailandske og internasjonale kokker. Dersom du har spesielle ønsker eller behov i matveien kan du bestille spesialmåltider samtidig som du bestiller billetten din. Disse inkluderer babymat, lavfiber, lavkalori, kolestrolfri, laktosefri, vegetarmåltider, mat for diabetikere, glutenfri mat, saltredusert mat og en rekke religiøse og kulturelle spesialmåltider, som blant annet kosher, halal og Iain. I tillegg får du flymagasinet Sawasdee ombord, med en rekke interessante artikler om reise, livsstil og kultur i tillegg til reiseinformasjon og anbefalte hoteller, restauranter, natteliv og turistattraksjoner. Over 2 millioner passasjerer leser flymagasinet hver måned.

Bagasjeinformasjon

Hver passasjer kan ha med seg et stykk håndbagasje på opptil 7 kilo. Håndbagasjen kan ikke være større enn 56 cm x 46 cm x 25 cm, og kan aldri overstige maksimal lengde på 115 cm. Du får innsjekket bagasje med i prisen på alle billettklasser hos Thai Airways: på økonomiklasse kan du ha opptil 20 kg uten ekstra kostnad, businessklasse får 30kg, og reisende på første klasse kan ha med opptil 40 kilo innsjekket bagasje. Bagasjen kan fordeles på flere bager og kofferter, forutsatt at den totale vekten ikke overstiger den tillatte bagasjevekten per passasjer. Reiser du til og fra USA kan du ha med 2 stykk innsjekket bagasje, hver på 23 kilo for økonomipassasjerer eller 32 kilo for passasjerer på business- eller første klasse. Har du mer bagasje eller overvekt betaler du avgifter avhengig av hvilken rute du reiser. Kontakt flyselskapet direkte for mer informasjon.

Slik sjekker du inn

Du kan sjekke inn på fly med Thai Airways på nett, med mobil, i skranke på flyplassen eller på innsjekkingsautomater der dette er tilgjengelig. Innsjekking på nett er tilgjengelig fra 24 timer før avreise og stenger 1 time før flyet tar av. Dersom du sjekker inn på nettet eller ved en innsjekkingsautomat kan du droppe bagasjen ved bag drop på flyplassen.

Sitteplassinformasjon

På økonomiklasse er setene 86 cm, mens om du sitter på businessklasse får du 152 cm. Reisende på første klasse kan nyte hele 193 cm beinplass. På internasjonale flygninger kan du velge seteplass når du bestiller billetten, opptil 48 timer før avreise. På innenlandsreiser er det ikke anledning til å velge seteplass.

Avgifter og rabatter

Du kan kjøpe billetter med 80% rabatt til barn under 2 år som reiser på fanget til en voksen. Barn mellom 2 og 11 år kan reise for 25% av en fullprisbillett. Thai Airways har ingen rabatter for pensjonister.

Punktlighet

Thai Airways er ikke blant de mest punktlige selskapene i vanlige oversikter, men over 84% av flyene lander på tiden.

Thai Airways

4,5/5
Basert på 13043 -vurderinger

Vi evaluerer leverandører basert på tilbakemelding fra brukere om: prispålitelighet, avgifter, kundeservice, og enkelhet i bruk på leverandørens nettsider.

Finn ut mer

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.