Kart

Flybilletter til Barcelona

Barcelona er et av verdens mest populære reisemål, og nordmenn flyr til Barcelona som aldri før. Med godt vær året rundt, deilige strender lett tilgjengelig fra byen, flotte fjell og natur like i nærheten, og et fantastisk kultur- og natteliv er det ikke rart at folk flokker hit for en storbyhelg eller en lengre ferie. For ikke å snakke om maten! Barcelona er hovedstaden i den katalanske regionen, og har tatt det beste av matkulturen fra området rundt. Ikke dra herfra uten å smake på tapasen. I tillegg er Barcelona et av de flotteste stedene for kunst og arkitektur, og om det er sight-seeing du er ute etter kan du ikke komme til et bedre sted.

Sesong

Det er varmt og godt vær stort sett hele året. Sommersesongen varer fra mai til oktober, og temperaturen er relativt stabil, rundt 20-28 grader hele sommeren.

Offentlig transport

Det omfattende transportsystemet i Barcelona inkluderer moderne metro- og trikkelinjer, et velutbygget bussrutenettverk og lokaltog. De har også innført offentlige bysykler som har vært en stor suksess.

Åpningstider

Offentlige kontorer og banker har åpent mandag til lørdag 08.30-14.00, selv om det ofte er lørdagsstengt om sommeren. Butikker åpner stort sett klokken 9 eller 10 om morgenen og holder åpent til lunsjtid, og så åpner butikkene igjen rundt klokken 17.00 til 20.00 etter siestaen. Større kjøpesentre er åpne hele dagen fra 10.00 til 20.00, enkelte med søndagsåpent også.

Tips og driks

Tipsing er ikke veldig utbredt, men det er vanlig å tipse rundt 10% på bedre restauranter, og å runde opp eller legge igjen en euro eller to om du er fornøyd med servicen i barer eller på billigere restauranter og utesteder.

Nødinformasjon

Nødnummeret i Spania er 112. Du kan finne ytterligere informasjon for nordmenn i Spania her.

Severdigheter

1. Sagrada Familia: Den enorme og imponerende basilikaen, designet av Antonio Gaudi, er utrolig intrikat og detaljert. Den er fremdeles ikke ferdigbygget, men det betyr bare at det er stadig mer å utforske i dette lett gjenkjennelige bygget.

2. Parc Guell: Et annet av Gaudis mesterverk – det er mange av dem i Barcelona – er Parc Guell, et magisk eventyrlandskap med den berømte Salamander-skulpturen, en rekke hus og skulpturer av den berømte arkitekten.

3. Camp Nou: For fotballfans er Barcelona FC’s stadion Camp Nou et mekka. Europas største fotballarena med plass til hele 99 000 tilskuere er også en av Barcelonas mest populære attraksjoner.

4. La Rambla: Gaten som går fra Plaza Catalunya ned til havnen og strendene er fullpakket av restauranter, kafeer og barer som flommer over ut på gaten. Den livligste gaten i byen, med gatemusikanter, underholdning, marked og aktivitet hele døgnet.

5. Montjuic: Med en magisk fontene, en etterligning av spanske landsbyer, idrettsarenaer og flere teatre, er denne høyden en av de mest underholdende område å vandre rundt i Barcelona.

Overnatting

Barcelona har et rikt utvalg hoteller, gjestehus, utleieleiligheter og ungdomsherberger. Du kan finne alt fra billige sovesaler til luksuriøse fem-stjerners-hoteller med utsikt over La Rambla eller flotte Parc Guell. De fleste hotellene ligger sentralt, så det er lett å finne overnatting i gangavstand til severdighetene. Spanske hoteller inkluderer som oftest ikke frokost i prisen, og det kan være dyrt å spise på hotellet – det er ofte bedre å starte dagen på en lokal kafe! Du kan lett sammenligne beliggenhet, priser og fasiliteter med Skyscanners søk for overnatting i Barcelona slik at du finner et hotell som passer for deg.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Barcelona har rundt 1,6 millioner innbyggere innenfor bygrensen.

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: +34

Religion: Over 70% er katolikker, mens nesten 25% ikke tilhører noen religion.

Tidssone: GMT +1

Offisielt språk: Spansk  

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Barcelona

Vanlige spørsmål

Det finnes én flyplass i Barcelona: Barcelona.
Delta, SkyUp Airlines, Transavia France, Singapore Airlines, KLM, transavia, Norwegian og Czech Airlines flyr alle direkte til Barcelona.
Billigste måned å fly til Barcelona er mars.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.