Utleiefirmaene kan ta ekstra betalt for sjåfører under 25 år, normalt betales det når du henter bilen. Aldersrestriksjoner kan gjelde på visse steder. Sjekk utleiefirmaets nettside før bestilling.

Bilutleie i Amsterdam - Sammenlign hos Skyscanner

###Leie bil i Amsterdam

Trivelige Amsterdam er en av verdens mest sykkelvennlige byer, full av kultur, kunst, blomster og båter. Det er fint å utforske Amsterdam både på to og fire hjul, og det er særlig populært å leie bil i Amsterdam hvis du har tenkt å få med deg mer enn bare sentrum og severdighetene der. Når du kommer til Amsterdam flyplass kan du hente leiebil fra de mange store bilutleiefirmaene direkte på flyplassen, som Europcar, Avis, Hertz og Sixt. Hvis du skal kjøre i sentrum av Amsterdam lønner det seg å leie en liten bybil som tar minst mulig plass, gjerne en to-dørs bil eller en smart-car om du finner det. Dersom du stort sett skal kjøre utenfor Amsterdam sentrum kan du velge større og mer luksuriøse leiebiler, eller romslige familiebiler med plass til både barn og bagasje.

###Utforsk Amsterdam

Amsterdam har utallige severdigheter du må få med deg når du besøker byen. De verdenskjente Rijksmuseum, Van Gogh-museet og Stedelijk har klassisk og moderne kunst fra Rembrandt, Vermeer, Van Gogh, Hieronomys Bosch og utallige andre nederlandske og internasjonale kunstnere. Parker bilen i en hyggelig bydel som Jordaan og utforsk kafeer og småbutikker der, og ta en båttur på kanalsystemet i Amsterdam for å oppleve hvor forskjellig byen er fra vannet og fra veien. Få med deg de sterke historiene fra Anne Frank-huset, og besøk Oude Kirk i Red Light District, før du kjører leiebilen forbi det kongelige slottet i Amsterdam, vitenskapssenteret NEMO eller besøker dyreparken Natura Artis Magistra.

###Fakta om bil i Amsterdam

Amsterdam er kjent for sine mange kanaler og sine enda flere syklister, og når du kjører bil er det viktig å være oppmerksom på begge. Pass opp for sykkelfelt og syklister som bruker kjørebanen eller krysser trafikken, og se alltid ekstra godt etter i speilet når du kjører i Amsterdam. Det er ganske vanskelig å kjøre i hjertet av Amsterdam sentrum, med de smale gatene som deles av både biler, syklister og offentlig transport. Vurder om du vil sette leiebilen fra deg på hotellet i Amsterdam, eller parkere utenfor byen mens du gjør unna sightseeingen. Da slipper du også rushtrafikken, som er verst mellom 08.00 og 09.00 og fra 17.00 til 18.00. Det er ingen bompenger i Amsterdam, men om du kjører gjennom noen av de største tunnelene i Nederland er det en bomavgift der.

Parkering i Amsterdam sentrum er ganske dyrt, og mange velger å benytte seg av de mange såkalte ’Park & Ride’-ordningene, der du kan parkere bilen gratis på store parkeringsplasser utenfor byen, og ta billig eller gratis kollektivtransport inn til byen. I byen koster det fra €1,40 til €5,00 i timen for å parkere på gaten i angitte parkeringsfelt. Prisen avhenger av bydelen, og det er dyrest i hjertet av Amsterdam. Det er en rekke parkeringshus og parkeringsgarasjer som tilbyr både korttids- og langtidsparkering fra rundt €2 per 20 minutter og fra rundt €20-55 per dag. Mange av dem er åpne hele døgnet.

(Informasjonen var korrekt og oppdatert i april 2015)

###Severdigheter i Amsterdam-området

Mange turister reiser kun til Amsterdam sentrum, men med leiebil kan du benytte anledningen til å få med deg noen av de mange opplevelsene bare kort vei utenfor Amsterdam. En av de mest populære er Keukenhof ved Lisse, litt over en halvtimes kjøretur fra Amsterdam. Dette er verdens største blomsterhage, med over syv millioner tulipaner. Et must for hageglade om våren! Både barn og voksne kan ha utbytte av et besøk til den tradisjonelle nederlandske landsbyen Zaanse Schans, der du finner både vindmøller, tresko og ost i det levende utendørsmuseet. Sett deg i leiebilen og kjør i mindre enn 20 minutter for å komme hit. Dersom du er glad i meieriprodukter er en kjøretur til ostemarkedet i Alkmaar, 40 kilometer nord for Amsterdam et populært valg. Over 100 000 besøkende kommer årlig til den lille byen som har et tradisjonelt ostemarked hver fredag. Kjøp med deg Gouda, Edamerost og andre lokale spesialiteter og sørg for at leiebilen har stort nok bagasjerom til alle de lekre ostene.

Europcar
Sixt
Alamo
Enterprise
Hertz
Avis

Bilutleie med Skyscanner

Velkommen til Skyscanners omfattende leiebilsøk. Vi dekker tusenvis av destinasjoner og sammenligner tusenvis av leiebilavtaler for å hjelpe deg å finne din perfekte leiebil til en rimelig pris. Vi vil hjelpe deg å gjøre reisen så billig som mulig, slik at du kan smile på hele turen. Kom og kjør med oss.

Gratis sammenligning av leiebil

Med Skyscanner finner du noen av de laveste leiebilprisene som er tilgjengelig på nettet. Når du finner en leiebilavtale som er riktig for deg, vil vi sende deg direkte til bilutleiefirmaet for å legge inn bestillingen. Vi legger aldri til provisjon, slik at du alltid får den beste prisen.

Søk med Skyscanner

Har du behov for en leiebil? Da har du kommet til riktig sted. Uansett hvor du vil reise og uansett hva slags bil du trenger: vi har nøklene. Bare skriv inn hvor du vil leie bil og hente- og avleveringsdatoer, så henter vi alle tilbudene fra de beste bilutleiefirmaene, slik at du kan sammenligne og bestille bilen i løpet av sekunder.