Retningslinjer for personvern

Ingen overraskelser!

Ingen overraskelser!

Vi vil kun innhente, bruke og dele opplysningene dine på måter som beskrives i disse retningslinjene.

Vi holder informasjonen din sikker

Vi holder informasjonen din sikker

Vi engasjerer oss for konfidensialiteten og sikkerheten til personopplysningene du gir oss.

Det er alltid du som har kontrollen

Det er alltid du som har kontrollen

Hold profilen og kommunikasjonspreferansene dine oppdatert til enhver tid.

Om disse retningslinjene

Sammen med våre Tjenestevilkår og Retningslinjer for informasjonskapsler forklarer disse retningslinjene hvordan vi innhenter og håndterer informasjonen din på tvers av våre nettsider, mobilapper og andre tjenester. Vi gjennomgår disse retningslinjene fra tid til annen for å sørge for at de er oppdaterte. Hvis vi foretar endringer, publiserer vi siste versjon her. Når vi foretar betydelige endringer gir vi deg beskjed om det neste gang du åpner våre tjenester, eller via annen kommunikasjon.

Du vil møte på begrepet «personopplysninger» mange ganger i disse retningslinjene. Med dette mener vi informasjon som er relatert til deg som en identifiserbar person. Dette inkluderer for eksempel informasjon som i seg selv kan identifisere deg, slik som ditt navn, kontaktopplysninger, reiseplan, internettprotokoll («IP»)-adresse, informasjonskapselstrenger eller enheters ID-er, samt informasjon som ikke på egen hånd kan identifisere deg, men som vi lagrer sammen med slike identifikatorer, slik som hvordan du bruker våre tjenester eller landet du befinner deg i når du gjør dette.

Vi kan bare snakke for oss selv, så disse retningslinjene dekker ikke innhentingen av dine opplysninger av noen av flyselskapene, reisebyråer på nettet, hoteller, bilutleiefirmaer eller andre reiseselskaper (la oss kalle dem «Reiseleverandører») som vi fremmer. Dette betyr at når du foretar en bestilling hos en reiseleverandør, vil informasjonen bli behandlet av dem i samsvar med deres egne retningslinjer for personvern og vilkår og betingelser. Men ikke vær bekymret, vi gir deg alltid linkene, så du kan lese dem før du gjør en bestilling.

Hvorfor og hvordan bruker vi dine personopplysninger?

Vi bruker din informasjon kun der du har gitt oss ditt samtykke, der det er nødvendig å levere de tjenestene som du har forespurt, der det er nødvendig å utøve eller være i samsvar med juridiske rettigheter eller forpliktelser, eller for normale forretningsformål av den typen som er fremsatt i disse retningslinjene.

Når vi må gjøre dette for å levere våre tjenester eller forenkle ytelsen av en avtale du har inngått – eller går inn i – slik som å foreta en bestilling hos oss eller en reiseleverandør.

Hvordan vi bruker personopplysninger til å utføre avtaler.

 • Sikre at våre tjenester er tilgjengelige og kan brukes av deg på din spesifikke enhet, for eksempel ved å endre måten vi viser informasjon til deg på, basert på din enhetstype.
 • Generere resultater som svar på dine søkeforespørsler, for eksempel forsyne deg med en liste over alternativer for flyvning, hotell eller billeie som oppfyller dine krav på best mulig måte
 • Der du velger en reiseleverandør som du vil foreta en bestilling hos, enten:
  • ved å videresende deg til deres plattform sammen med de opplysningene som er nødvendig for at de skal gjenkjenne deg og reisealternativet du hadde valgt på Skyscanner inkludert data om nettleseren eller enheten din og detaljene for reisesøket ditt, eller
  • ved å forenkle fullføringen av denne bestillingen innenfor våre tjenester, noe som involverer oss i innsamling og overføring av all nødvendig informasjon for å gjøre det mulig å behandle bestillingen til reiseleverandøren. Informasjonen inkluderer dine kontaktopplysninger, pass- eller identifikasjonsinformasjon samt betalingsopplysninger.
 • Ved å kontakte deg med meldinger, merknader eller varslinger som er nødvendig for å levere de forespurte tjenestene våre, slik som e-post med bestillingsbekreftelse eller andre avgjørende kommunikasjoner, slik som flyvningsstatusvarslinger og merknader om endringer eller oppdateringer av våre tjenester eller disse retningslinjene, våre retningslinjer for informasjonskapsler eller våre Tjenestevilkår.
 • Ved å svare på kommunikasjon som du har sendt oss, slik som via vårt hjelpesenter for kundeservice eller på sosiale medier.
 • Ved å vise vurderinger, bilder og ethvert annet innhold og medier som du sender inn til Skyscanner eller laster opp til Skyscanner-tjenestene (vi kaller dette «brukerinnhold»), og ved å gi deg verktøy til å administrere og slette dette innholdet, og:
 • Der du har opprettet en konto hos oss, opprettholder og administrere denne og sikrer at den holdes oppdatert og tilgjengelig.

For å forbedre eller optimalisere tjenestene våre og for å beskytte eller fremme våre rettmessige interesser. Dette inkluderer ganske alvorlige grunner som å forebygge bedrageri og bedre sikkerhet, men også gledelige grunner som produktforbedring, slik at vi kan fortsette å gjøre Skyscanner enda bedre for våre reisende.

Våre rettmessige interesser.

 • Sikkerhetsformål og tiltak for å forebygge bedrageri, for eksempel ved å lagre et undersett av betalingsinformasjonen som de siste 4 sifrene i kredittkortet og IP-adresse for å registrere hvor en betaling kommer fra, eller for å beskytte våre tjenester mot misbruk av våre API-er eller fra automatiserte programvareagenter. For disse formålene kan vi foreta automatiske avgjørelser om deg som kan føre til at vi eller reiseleverandøren du bestiller hos blokkerer kjøpet.
 • Identifisering og korrigering av feil med våre tjenester eller områder for forbedring gjennom bruk av informasjon slik som nettlesertype, operativsystem, sted og språkinformasjon og generell nettstedsaktivitet sammen med eventuell spesifikk tilbakemelding som du kan gi oss fra tid til annen.
 • Gi deg kundeservice eller hjelpetjenester i forbindelse med alle spørsmål som du stiller eller problemer du kanskje møter på ved bruk av våre tjenester. Selv om det for eksempel er den endelige reiseleverandøren som er ansvarlig for deg for eventuelle problemer du kan ha med en flyvning, et hotell eller en annen reisetjeneste som du har bestilt via Skyscanner, eller hvis du eller reiseleverandøren kontakter oss om et problem med bestillingen din, vil vi være nødt til å bruke noen av dine personopplysninger for å være i stand til å hjelpe deg.
 • Ved å forstå og evaluere hvordan, når og hvorfor folk bruker Skyscanner for formålene med å levere, evaluere, forbedre og optimalisere leveringen av våre tjenester. For eksempel:
  • overvåke antallet brukere som videresendes til, eller foretar bestillinger hos, reiseleverandører og detaljene for det relaterte reisealternativene som er valgt for formålene med kommersielle registreringer og forretningsanalyser.
  • analysere på et aggregert nivå hva ulike grupper av brukere kan se på eller klikke på innenfor våre tjenester for å bedre forstå hvilke funksjoner eller funksjonaliteter som er mer populære eller nyttige enn andre.
  • gjennomgå og modifisere ethvert brukerinnhold som du laster opp til Skyscanner-tjenestene.
  • kjøre A/B-tester som viser alternative versjoner av våre tjenester til ulike brukergrupper for å evaluere den positive eller negative virkningen av slike endringer på våre brukeres erfaring med våre tjenester. Vi kan for eksempel endre fremstillingen av en knapp, fargen eller plasseringen av denne for ulike brukere som besøker våre nettsider for å hjelpe oss til å forstå hvordan vi gjør tjenesten enklere å bruke eller for å trekke brukernes oppmerksomhet enklere til den mest relevante og viktigste informasjonen, og å
  • måle effektiviteten til kommunikasjonen vår ved å registrere og analysere om e-poster vi har sendt til deg har blitt åpnet.
 • Personliggjøre opplevelsen din av tjenestene våre for å sikre at opplevelsen din på Skyscanner er så nyttig, effektiv og relevant som mulig. For eksempel:
  • vi bruker informasjonskapsler (cookies) til å huske dine språk- og valutapreferanser, og kan også foreta personlig tilpasning av din opplevelse ved å fremheve eller anbefale en viss informasjon eller reisealternativer som vi mener er relevante for deg basert på din søkehistorikk og bruk av våre tjenester.
  • hvis du har bedt oss om å sende deg nyhetsbrev eller annen markedsføringskommunikasjon, kan vi skreddersy timing eller innhold på denne, slik at den reflekterer det vi mener er mest interessant for deg, slik som ved å bruke det faktum at du nylig søkte etter en flyvning i Barcelona til å få oss til å spørre deg om du også ønsker å søke etter et hotell i Barcelona.
  • vi kan bruke plasseringsinformasjon din til å forutsi hvilken flyplass du sannsynligvis ønsker å reise fra eller komme tilbake til, og
  • viser relevante annonser for deg om våre tjenester eller andre tjenester som vi tror kan være av interesse for deg. Der vi for eksempel vet at du nylig har søkt etter flyvning til et gitt sted, kan vi vise en melding som spør deg om du vil søke etter et hoteller eller en leiebil på samme sted. Se avsnittet Hvordan brukes informasjonen din til annonsering? nedenfor for mer informasjon.
  • Personlig tilpasning av opplevelsen din involverer oss i å opprette en profil og en tidslinje for aktiviteten din på våre tjenester. Men vi er forsiktige for å sikre at aktivitetene våre ikke involverer å foreta noen profilering eller automatisk beslutningstaking som kan ha juridisk eller annen betydelig innvirkning på deg.
  • Vi kan bruke opplysningene dine til å trene våre maskinprogrammeringsalgoritmer til å hjelpe oss til å personlig tilpasse tjenestene. Vi vil ikke bruke direkte identifiserende informasjon, slik som dine kontaktopplysninger eller betalingsopplysninger for disse formålene.
 • Informere om strategiske forretningsbeslutninger gjennom å opprette aggregerte datasett med anonymiserte data som gjør at vi kan generere nyttig innsikt i mønstre eller trender innenfor reisebransjen. VI kan for eksempel bruke søkedata til å overvåke etterspørselen etter destinasjoner og se til at priser og reisealternativer som våre brukere ønsker, er tilgjengelige på våre tjenester. Denne informasjonen er også nyttig for reiseleverandører, da den gjør at de kan identifisere nye ruter eller plasseringer som er etterspurte og sikrer at de leverer konkurransedyktige priser.
 • Til å kontakte deg for å invitere deg til å delta i genuine markedsundersøkelser.

Der hvor vi behandler personopplysningene dine basert på en rettmessig interesse, gjør vi dette kun der behandlingen er relevant, tilpasset og begrenset til det som er nødvendig for det formålet de ble innhentet til. Og selvfølgelig vil vi alltid sikre at våre rettmessige interesser ikke urimelig påvirker dine egne rettigheter og friheter.

Når vi har ditt samtykke.

Vi kommer til å innhente ditt samtykke for formål som:

 • å sende deg e-poster for tjenester du ber om, slik som prisvarslinger.
 • å sende deg direkte markedsføringskommunikasjon på e-post, push-meldinger eller andre måter der du har gitt ditt samtykke til at vi gjør dette.
 • å lagre visse informasjonskapsler på din enhet, der dette krever samtykke, og:
 • å registrere og evaluere tilbakemeldinger som du gir oss der du godtar å ta del i én-til-én brukertesting.

Når vi behandler dine personopplysninger basert kun på ditt samtykke, kan du trekke tilbake dette samtykket når som helst enten ved å bruke funksjonaliteten som er gitt innenfor den egnede produktfunksjonen eller ved å kontakte oss.

Der det er nødvendig å utøve eller være i samsvar med våre egne juridiske rettigheter eller forpliktelser.

Vi må kanskje oppbevare og bruke opplysningene dine i forbindelse med juridiske krav, eller for samsvar, lovbestemmelser eller revisjonsformål. Vi kan for eksempel oppbevare informasjon der dette kreves av oss ved lov, eller hvis vi pålegges å gjøre dette gjennom et rettslig vedtak eller et lovorgan. Også når du utøver enhver aktuell juridisk rettighet du har til å få tilgang til, endre eller slette dine personopplysninger, kan vi forespørre identifikasjons- og verifiseringsdokumenter fra deg for formålet å bekrefte identiteten din.

Hvilke personopplysninger innhenter vi?

Alle som bruker tjenestene våre vil få mer eller mindre informasjon om seg innhentet, lagret og behandlet. Vi innhenter imidlertid ikke mer informasjon enn vi trenger.

Vi kan ikke hjelpe deg til å planlegge og bestille drømmereisen din uten informasjon. Så når du bruker våre tjenester, må vi innhente, oppbevare og dele noen personopplysninger og spørre deg om du godtar dette som beskrevet i disse retningslinjene. Vi innhenter informasjon på tre måter:

Du gir oss denne frivillig

Informasjonen du velger å gi oss kan inkludere personopplysninger som er nødvendige for at du skal bestille reise for deg selv og andre. Disse strekker seg fra datoer og reisemål du velger i et søk, til grunnleggende ting for å foreta en bestilling hos en reiseleverandør, slik som navn og kontaktopplysninger. Det kan også inkludere innhold som vurderinger eller bilder du laster opp til våre tjenester for å dele med andre reisende. Det viktigste er at det alltid er opptil deg om du velger å oppgi denne typen informasjon eller ikke.

Vi genererer eller innhenter den automatisk.

Vi genererer eller innhenter noe informasjon automatisk fra datamaskinen eller enheten din når du bruker tjenestene våre. Dette inkluderer ting som IP-adressen din, informasjon om enheten og nettleseren du bruker for å få tilgang til våre tjenester, URL-en for nettsiden du besøkte oss fra og tredjeparts nettsider du besøker når du klikker på linker for å gå ut av Skyscanner-nettsidene. Den inkluderer også detaljer for bestillingene du har gjort via Skyscanner. Vi kan også vite plasseringen din fra mobilen eller IP-adressen din. Dette hjelper oss til å forbedre din erfaring og se til at du mottar innholdet som er mest relevant for deg.

Vi mottar den fra tredjeparter

Noen ganger får vi informasjon om deg fra tredjeparter, avhengig av hvordan du velger å ha interaksjon med oss. Når du for eksempel kommer til nettsidene våre via en kampanjepartner, eller når du logger inn på Skyscanner-kontoen ved bruk av vår sosiale nettverk-innloggingsfunksjon. Og hvis du har lagt inn en bestilling hos en reiseleverandør, kan vi innhente informasjon fra dem om du fortsatte med reisen, hva du bestilte og om bestillingen var vellykket. Vi kan også innhente informasjon om deg fra tjenester som forebygger bedrageri som vi samarbeider med for å forhindre misbruk av dine personopplysninger.

Tjenesten våre er ikke beregnet for barn under 16 år, og ingen under 16 år kan gi oss opplysninger, på eller via våre tjenester. Vi samler ikke bevisst inn personopplysninger fra barn under 16 år og vil slette enhver opplysning som vi finner ut at vi har innhentet eller mottatt, som ikke ble angitt av, eller med uttrykkelig samtykke på vegne av, barnets forelder eller foresatte.

Avhengig av hvordan du samhandler med tjenestene våre, kan vi innhente eller behandle følgende kategorier av personopplysninger via tre ulike måter, slik som forklart ovenfor.

 • Kontaktopplysninger:
  • slik som navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer og annen lignende informasjon.
 • Identifikasjonsinformasjon:
  • slik som en kopi av passet ditt eller annen identitetsbekreftende dokumentasjon som kan inneholde informasjon som navn, adresse, kjønn, nasjonalitet og fødselsdato.
 • Betalingsinformasjon:
  • slik som ditt kreditt- eller debetkortnummer, utløpsdato og verifiseringskode når du bestiller en reise via våre tjenester.
 • Reise- og bestillingsinformasjon:
  • slik som bestillingsreferanse, bestillingshistorikk, passasjernavnregistrering («PNR»), identifikasjon- eller passinformasjon og reiserute.
 • Demografisk informasjon:
  • alder, kjønn, plassering og foretrukket språk når du bruker tjenestene våre.
 • Enhets- og plasseringsinformasjon:
  • generiske detaljer fra enheten som IP-adresse, type, merke, modell og operativsystemet til enheten.
  • spesifikk plasseringsdata basert på GPS-data fra mobilenheten din (når du gir oss tilgang til denne informasjonen via innstillingene på enheten din), og:
  • ikke-spesifikk plassering basert på IP-adressen din.
 • Bruks- og profilinformasjon:
  • Skyscanner-søkehistorikken din og reisepreferanser
  • hvordan du har samhandlet med tjenestene våre, inkludert den tiden du tilbringer på våre sider og/eller sidene, funksjonene eller funksjonaliteten du har åpnet.
  • linker du har klikket på for å bli videresendt til eller fra våre tjenester, inkludert identiteten til reiseleverandøren du videresendes til og typen reisetjeneste du har valgt, og:
  • når du har blitt videresendt til en reiseleverandørs nettsider eller app for formålet med å fullføre en bestilling, kan vi innhente informasjon fra denne reiseleverandøren om du fortsatte og hva du bestilte hos dem.
 • Preferanseinformasjon:
  • valgte preferanser tilknyttet Skyscanner-kontoen, inkludert spesifikke samtykker som du har gitt etter avslått, e-post og push-meldingspreferanser og informasjonskapsler som inneholder annonsepreferansene dine.
 • Kommunikasjonsinformasjon:
  • inkluderer kommunikasjon som vi mottar fra deg, slik som tilbakemelding, hjelpforespørsler og forespørsler via e-post og andre elektroniske kommunikasjonsmetoder, slik som nettchat, instant messaging eller sosiale medier, og:
  • metadata som er tilknyttet denne kommunikasjonen, slik som tid og dato.
 • Brukergenerert eller gitt innhold:
  • innhold som du laster opp til tjenestene våre, inkludert kommentarer, bilder, videoer, anbefalinger, preferanser og vurderinger og metadata som tid og dato som er tilknyttet dette innholdet, og:
  • all informasjon som du gir oss i løpet av en korrespondanse du kan føre med oss, slik som signaturer, bilder, meninger og, der du søker om en jobb hos Skyscanner, detaljer for ansettelseshistorikk, lønn og annen lignende informasjon.
 • Informasjon om sosiale medier
  • e-postadresse innhentes automatisk av oss fra tredjeparts sosiale medieplattform som du logger inn på Skyscanner fra.

Hvor lenge oppbevarer vi personopplysningene dine?

Vi oppbevarer bare opplysningene dine så lenge som vi har behov for dette, eller så lenge vi er nødt til å gjøre dette av juridiske grunner. Deretter vil vi enten slette dem eller gjøre dem anonyme, slik at de ikke kan identifisere deg. Vi behandler opplysninger ulikt avhengig av hva de brukes til, men du kan når som helst be oss om å slette personopplysningene dine.

Vi oppbevarer personopplysningene dine så lenge vi har behov for dette. Det avhenger av når de ble innhentet eller om vi har et fortsatt juridisk grunnlag til å gjøre dette (slik som å oppfylle en avtale mellom oss, utføre en tjeneste som du forespurte eller for våre juridiske interesser). Vær trygg på at hvis vi ikke lenger har en grunn eller noe lovmessig krav til å behandle personopplysningene dine, vil vi slette disse eller lagre disse på en måte slik at de ikke lengre identifiserer deg.

Vi har ulike retningslinjer for oppbevaring for ulike typer personopplysninger, tatt i betraktning:

 • Formålet med å innhente personopplysningene.
 • Hvor lang tid det vil ta for å oppfylle dette formålet, og:
 • Enhver spesifikk grunn eller overstyring av juridisk forpliktelse for å oppbevare personopplysninger i en spesifikk tidsperiode.

Hvis du har en konto hos oss vil vi også oppbevare personopplysningene dine, slik som din e-postadresse, navn og andre opplysninger, slik at du kan logge inn og ha tilgang til tjenestene våre så lenge som du har en konto. Vi kan oppbevare annen informasjon permanent – slik som stedsaktivitet som er linket til en IP-adresse – som vi bruker for å hjelpe oss til å forstå våre reisende, forbedre produktene og tjenestene våre og beskytte våre forretningsinteresser.

Vi kan også slette brukerinnhold som kan inneholde personopplysninger, i samsvar med våre tjenestevilkår og retningslinjer for fellesskapet.

Uansett hvor lang oppbevaringsperioden er, kan du be oss om å slette dine personopplysninger under visse omstendigheter. Finn ut mer om hvordan du kan administrere personopplysningene dine i avsnittet Hva er dine valg og rettigheter? i disse retningslinjene.

Når vil informasjonen din deles med eller innhentes av tredjeparter?

Vi deler bare opplysningene dine når du ber oss om det, når det er en nødvendig del av å gjøre forretninger med deg og gi deg med tjenestene, eller hvis vi er nødt til det av juridiske grunner. Selskaper som du bestiller hos via Skyscanner (slik som flyselskaper eller hoteller) vil innhente opplysningene dine i tråd med sine egne retningslinjer. Noen ganger kan selskaper som annonserer via tjenestene våre også innhente informasjonen din (se Bruker vi informasjonskapsler eller andre lignende teknologier?). Til slutt, selskaper som hjelper oss til å levere tjenestene våre vil også innhente og bruke dine data på våre vegne.

Deling av personopplysninger med tredjeparter som bare behandler disse etter vår instruks

Vi deler informasjon som er relatert til våre brukere med utvalgte tredjeparter som gir oss en rekke tjenester som støtter leveransen av tjenestene våre (heretter kalt «Tredjepartsbehandlere»). Disse tredjepartsbehandlerne spenner fra leverandører av teknisk infrastruktur til kundeservice og autentifiseringsverktøy. Vi krever at enhver tredjepartsbehandler som håndterer informasjon på våre vegne gjør dette etter avtalemessige vilkår som krever at informasjonen oppbevares på sikker måte og behandles i samsvar med gjeldende datavernlover og brukes kun slik som vi har instruert og ikke til denne tredjepartsbehandlerens egne formål (med mindre du uttrykkelig har samtykket til at de kan gjøre dette).

Tredjepartsbehandlere kan befinne seg i eller behandle informasjonen din utenfor det landet der du bor. Der vår bruk av en tredjepartsbehandler involverer overføringen av personopplysninger fra Europa til en plassering utenfor EØS, vil vi sørge for egnede tiltak for å sikre at personopplysninger beskyttes tilstrekkelig ved dette stedet, oftest ved å bruke Europakommisjonens godkjente standard kontraktmessige klausuler og robuste sikkerhetskontroller.

Typen av tredjepartsbehandlere vi kan dele elementer av dine personopplysninger med, inkluderer:

 • betalingsbehandlere som er engasjert av oss til å lagre eller håndtere betalingsinformasjon på sikker måte, slik som kreditt- eller debetkortdetaljer, som kreves for å forenkle bestillinger hos reiseleverandører – for eksempel når du gir oss kreditt- eller debetkortdetaljer, lagrer vi disse i et PCI-kompatibelt hvelv som forsynes av en bransjeledende tredjeparts betalingsbehandler.
 • leverandører av e-postadministrasjons- og distribusjonsverktøy - for eksempel hvis du registrerer deg for å motta Skyscanner-nyhetsbrev eller andre markedsføringsmeldinger, vil vi håndtere leveringen av disse til deg ved bruk av et tredjeparts e-postdistribueringsverktøy
 • leverandører av sikkerhets- og bedrageriforebyggelsestjenester - vi bruker for eksempel disse leverandørene for å identifisere automatiske programvareagenter som kan forstyrre våre tjenester eller for å forhindre misbruk av våre API-er.
 • leverandører av dataaggregerings- og analyseprogramvaretjenester som gjør det mulig for oss å effektivt overvåke og optimalisere leveringen av våre tjenester.
 • leverandører av sporingsverktøy som vi bruker til å overvåke tilfeller der du klikker på en link til en reiseleverandørs nettsider og videresendes fra Skyscanners plattform til reiseleverandørens plattform.
 • leverandører av programvareplattformer som hjelper oss til å kommunisere eller forsyne deg med kundestøttetjenester – for eksempel administrerer og svarer vi på alle meldinger som du sender oss via vårt hjelpesenter ved bruk av tredjeparts kommunikasjonsverktøy.
 • leverandører av lagringstjenester i nettskyen og andre avgjørende IT-støttetjenester, og
 • andre selskaper innenfor Skyscanner-konsernet med formål med å støtte leveringen av våre tjenester til deg. På datoen for disse retningslinjene støtter følgende datterselskaper av Skyscanner Limited leveringen av våre tjenester:
  • Skyscanner Bulgaria EOOD (Bulgaria)
  • Distinction Informatikai Szolgáltató Korlátolt Felelősségű (Hungary)
  • ExperienceOn Ventures Sociedad Limitada (Spania)
  • Beijing Skyscanner Technology Co Limited (Kina)
  • Skyscanner Private Limited (Singapore)
  • Skyscanner Incorporated (USA)
  • Gogobot Inc d/b/a 'Trip by Skyscanner' (USA)
  • Shenzhen Skyscanner Technology Co. Limited (Kina)

Deling av din informasjon med tredjeparter, eller tillate dem å innhente den, for behandling utenfor vår kontroll

Hvis du kjøper en reise hos en reiseleverandør innenfra våre tjenesters bestillingsplattform, vil alle personopplysninger som en del av bestillingsprosessen deles med den relevante reiseleverandøren og/eller en tredjepart som er avtalebundet for å forsyne tjenester på deres vegne, for å gjøre det mulig å behandle bestillingen. Når vi deler personopplysningene dine på denne måten, får du en mulighet til å gjennomgå reiseleverandørens retningslinjer for personvern samt vilkår og betingelser først. Før du fullfører noe kjøp, anbefaler vi at du leser nøye gjennom disse dokumentene for å forstå hvordan denne reiseleverandøren vil bruke din informasjon. Vi kan også dele personopplysninger med reiseleverandøren for deres, eller våre, standard verifiserings- og bedragerideteksjonsformål.

For å forhindre og oppdage bedrageri, kan vi dele informasjonen om deg med begrageriforebyggende tjenesteleverandører som vi samarbeider med («Bedrageriforebyggende leverandører»).

Reiseleverandører og bedrageriforebyggende leverandører kan være lokalisert i, eller behandle din informasjon, utenfor det landet du er basert i. Hvis du bestiller en flyvning som opereres innenfor et bestemt land, skal du forvente at din personlige informasjon overføres til og behandles av reiseleverandører som befinner seg i dette landet. Forskriftene i disse landene gir kanskje ikke samme beskyttelsesnivå for personopplysninger som forskriftene i ditt eget land der du bor.

Vi vil dele personopplysninger med tredjeparter der du uttrykkelig tillater oss dette, for eksempel der vi driver en kampanje sammen med en partner, og du instruerer oss til å dele e-postadressen din med denne tredjeparten med det formål å motta reklame på e-post.

Offentlig tilgjengelige personopplysninger som er inkludert i brukerinnholdet, slik som ditt navn, bifall og innholdet i bedømmelser og poster, kan deles og/eller gjøres tilgjengelig til nøye utvalgte tredjeparter som vi har et avtaleforhold med, for formålet å vise dette innholdet i deres reiserelaterte tjenester.

Vi kan dele og/eller gjøre dine offentlig tilgjengelige personopplysninger tilgjengelige, slik som navn, profilbilde, vurderinger, reisebilder og oppslag overfor utvalgte tredjeparter som vi har et avtaleforhold med.

Finn ut mer om hvordan du kan administrere dine personopplysninger når de deles på denne måten i avsnittet Hva er dine valg og rettigheter? i disse retningslinjene.

Visse opplysninger kan også innhentes fra deg av tredjeparter, slik som annonsører markedsføringsnettverk og tilknyttede selskaper (se avsnittet Hvordan annonserer vi? nedenfor) ved bruk av informasjonskapsler og lignende teknologier. For eksempel din IP-adresse og hendelser som er relatert til din aktivitet, slik som søk som du har utført eller sider du har sett på Skyscanner, kan innhentes og overføres til disse tredjepartene for å la dem gi relevant annonsering til deg over nettet. Informasjonen som innhentes på denne måten, vil aldri inkludere navnet ditt, kontaktopplysninger eller annen informasjon som ville gjøre det mulig å identifisere deg i offlineverdenen. Du kan finne ut mer om annonsering i Skyscanner, inkludert hvordan du kan velge bort visse typer annonsering i avsnittet Hvordan annonserer vi? i disse retningslinjene og i våre retningslinjer for informasjonskapsler.

Offentliggjøring av informasjon av juridiske og andre grunner

Vi kan avsløre din informasjon der det er nødvendig for å implementere våre tjenestevilkår eller andre avtaler eller til en prospektiv eller endelig kjøper hvis Skyscanner selv (eller en del av vår forretning) selges. Vi kan også avsløre informasjonen din hvis det er nødvendig for å forhindre, oppdage eller forfølge ulovlige eller mistenkte ulovlige aktiviteter, inkludert bedrageri, eller for å forhindre annen skade eller ved behov som svar på juridisk bindende forespørsler, juridiske handlinger mot oss eller for å implementere våre rettigheter og krav.

Hvordan sørger vi for sikker oppbevaring av personopplysningene dine?

Vernet av ditt personvern er nedstøpt i kulturen vår, og vi bruker en kombinasjon av bransjestandardmetoder til å beskytte denne.

Det å oppbevare personopplysningene på en trygg måte, er vår høyeste prioritet. Vi vil begrense tilgang kun til de Skyscanner-gruppeansatte som må ta kontakt med deg og trenger dine opplysninger for å gjøre sin jobb og levere våre tjenester.

Dessverre kan ingen nettsider eller app garantere fullstendig sikkerhet, men vi har opprettet et organisasjonsdekkende sikkerhetsprogram som er designet til å holde personopplysningene så trygge som mulig. Det bruker en rekke tekniske, organisatoriske og administrative sikkerhetstiltak og beste praksis-teknikker, avhengig av typen data som behandles. For eksempel har datasystemene som vi bruker til å lagre dine opplysninger tilgangsbegrensninger og skybaserte servere som bruker bransjestandard diskkryptering. Vi bruker TLS- og HTTPS-kryptering for å beskytte personopplysningene dine når vi overfører disse over internett. Og vi utfører sikkerhetsvurderinger for tredjepartsbehandlere som håndterer dine data.

For å sikre at vi opprettholder en kultur med "Personvern etter design" sørger vi for grundig datavern- og personvernsopplæring til alle ansatte inne Skyscanner-gruppen. Vi utvikler våre tjenester med målet å bruke så minimale mengder personopplysninger som er mulig, inkludert gjennom bruk av dataminimeringsteknikker som anonymisering og pseudonymisering. Og når vi utvikler eller oppdaterer våre tjenester på måter som involverer innhenting eller bruk av nye former av personopplysninger, gjennomfører vi en personvernspåvirkningsvurdering for å forstå og redusere sannsynligheten for utilsiktet innvirkning på deg.

Hvor lagrer vi opplysningene dine?

Dine data er lagret på sikker måte i datasentre rundt hele verden – nøyaktig plassering avhenger av hvor du er når du bruker Skyscanner. Dine data vil kun behandles av leverandører som gir egnede kontraktmessige sikringer for informasjonen som de behandler. Noen ganger kan dine opplysninger bli lagret i land med andre nivåer av sikkerhet enn ditt eget, men vi sikrer alltid at standardene i disse oppfyller våre krav.

Vi oppbevarer informasjonen vi innhenter fra deg på sikre servere på forskjellige steder, avhengig av hvor i verden du befinner deg når du åpner sidene våre. Aktuelt bruker vi servere som finnes i Irland, Frankfurt, Tokyo, Singapore og Russland. Disse serverne leveres og/eller støttes av tredjeparter som handler under vår instruksjon (se Når deles din informasjon med eller når innhentes den av tredjeparter? for mer informasjon).

Noen ganger kan land som dine data overføres til, eller lagres i, ha andre, eller mindre strenge, dataverns- og sikkerhetsstandarder enn ditt eget. Men, underlagt de lokale lovene i disse landene, vil vi gi den sikringen som er nødvendig for å beskytte dine data uansett hvor de befinner seg. Vi gjør dette gjennom en kombinasjon av egnede tekniske, organisatoriske og administrative sikkerhetstiltak, og ved å få på plass nødvendige juridiske avtaler for å sikre disse kravene. Vi vil for eksempel kun lagre europeiske brukeres personopplysninger utenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet der en metode for validering av overføringen som er godkjent av Europakommisjonen er opprettet.

Hvis du har et spørsmål om trinnene vi tar for å sikre dine personopplysninger, ta kontakt med oss ved bruk av detaljene som er fremlagt i disse retningslinjene for personvern (se Hvem er vi og hvordan kan du kontakte oss?).

Hvordan brukes informasjonen din til annonsering?

Du vil se ulike annonser når du bruker våre tjenester og kan også se annonser om Skyscanner når du befinner deg på andre plattformer. Disse annonsene kan komme fra oss eller fra tredjeparter og kan være personlig tilpasset for å gjøre dem mer relevante for deg. Informasjonen som brukes til å personlig tilpasse annonsene som du ser, kan inkludere detaljer på hva du har søkt etter på Skyscanner eller generell plasseringsinformasjon på by- eller flyplassnivå, men vil aldri inkludere ditt navn, kontaktopplysninger eller annen informasjon som ville gjøre det mulig å identifisere deg i offlineverdenen. Hvis du ønsker å administrere hvordan informasjonen din brukes til annonseringsformål, kan du finne ut mer nedenfor og i våre retningslinjer for informasjonskapsler.

Annonsene du kan se ved bruk av Skyscanner

Du vil ofte se annonser mens du bruker våre tjenester. Disse vil enten leveres av oss direkte eller av tredjeparter som annonserer løsningsleverandører som vi slår oss sammen med (la oss kalle dem «Tredjeparts annonseløsninger»).

De fleste av disse annonsene vil bli personlig tilpasset for å gjøre dem relevante for deg og vil falle inn i to ulike kategorier. Først og fremst annonser som er personlig tilpasset deg, basert på informasjon som er innhentet fra deg av Skyscanner eller av tredjeparts annonseløsninger mens du bruker Skyscanner-tjenestene, slik som din generelle plassering (etter by eller land) og dine Skyscanner-søk eller bestillingshistorikk ("Skyscanner-relatert informasjon"). Så for eksempel hvis du har bestilt en flyvning til Roma, vil du se annonser om hoteller i Roma, i stedet for hoteller i Paris (Paris er vidunderlig, men dette kan være irriterende!). Skyscanner-relatert informasjon vil aldri inkludere ditt navn, kontaktopplysninger eller annen informasjon som ville gjøre det mulig å identifisere deg utenfor Internett. For det andre, annonser som er personlig tilpasset for deg basert på informasjon som vi ikke har noen oversikt eller kontroll over, og som i stedet for er innhentet av deg fra tredjepartsløsninger nå du har brukt andre ikke-Skyscanner-nettsider eller plattformer («ikke-Skyscanner-plattformer»). Kollektivt henviser vi til disse som "interessebaserte" annonser.

Informasjonen som kreves for å levere disse interessebaserte annonsene lagres av tredjeparts annonseløsninger sammen med din IP-adresse og/eller en informasjonskapsel-ID, slik at du kan forsynes med annonsene uten at tredjeparts annonseløsninger må lagre noen informasjon som ville gjøre at du kunne bli identifisert utenfor internett, slik som ditt navn eller adresse.

Når du har valgt personlig tilpasning av annonser, kan vi også bruke informasjonen vi innhenter via informasjonskapsler og lignende teknologier til å vise dine personlig tilpassede annonser og kampanjer på Skyscanner, eller til å sende deg kommunikasjon der du har valgt å motta sådan. Der du for eksempel bestiller en flyvning ved bruk av Skyscanner eller går fra Skyscanner for å gjøre en bestilling på en av våre partneres nettsider, kan vi bruke informasjonen som vi innhenter via informasjonskapsler og lignende teknologier til å personlig tilpasse annonsene som vi viser deg eller sende deg personlig tilpasset markedsføringskommunikasjon som er relevant for din bestilling, basert på informasjon som destinasjon, tiden du reiser, tjenestene du har valgt eller hvilken reiseleverandør du reiser med. Vi kan også bruke denne informasjonen til å gi deg relevant informasjon om destinasjonen du reiser til, slik som byguider eller oppdatert værinformasjon eller til å forespørre vurderinger og anbefalinger om de stedene du har besøkt.

Annonser du kan se mens du er på ikke-Skyscanners plattformer

Du kan også se annonser for våre tjenester når du har forlatt Skyscanner og bruker andre nettsider enn Skyscanners nettsider. Dette kan for eksempel skje hvis en ikke-Skyscanner-plattform som du bruker gir annonseplass tilgjengelig for salg og Skyscanner, eller en tredjeparts annonseløsning som vi samarbeider med, kjøper denne plassen. I likhet med de annonsene du ser mens du bruker Skyscanner, kan disse annonsene være personlig tilpasset og forsynes deg på grunn av den informasjonen som tredjeparts annonseløsninger har innhentet om deg, enten da du brukte Skyscanner-tjenestene eller da du brukte andre plattformer enn Skyscanner. Hvis du for eksempel har søkt etter en flyvning fra Edinburgh til London på Skyscanner eller en annen ikke-Skyscanner-plattform, og vi har bedt en tredjeparts annonseløsning om å vise vår annonse til personer som har uttrykt en interesse i å reise til London, kan tredjeparts annonseløsning kategorisere deg innenfor den gruppen og gi deg vår annonse.

Hvordan kan jeg kontrollere de annonsene som jeg ser?

Du kan få mer informasjon om hvordan du skreddersyr dine annonsepreferanser i våre Retningslinjer for informasjonskapsler.

Bruker vi informasjonskapsler eller andre lignende teknologier?

Vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologier for å hjelpe til med levering, optimalisering, personliggjøring og analysering av våre tjenester og til annonseringsformål.

Vi bruker en kombinasjon av informasjonskapsler og andre teknologier, slik som piksler/nettbeacons og sporingskoder (forklart nedenfor) for å innhente informasjon for bruk i tråd med formålene som fremsettes i disse retningslinjene.

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel er en liten datafil som lagres på din datamaskin eller enhet. Informasjonskapsler registrerer ting som dine preferanser og innstillinger, som hjelper til med å gi oss den informasjonen vi trenger for å gi deg den mest konsistente og relevante erfaringen. Vi bruker også informasjonskapsler til å registrere informasjon om erfaringer eller nye forbedringer som vi kan teste for å spore hvordan du bruker våre tjenester og finne ut om de var effektive.

Informasjonskapsler på nettsidene våre kan være stilt inn av oss, tredjeparter som vi jobber med eller uavhengige tredjeparter (slik som annonsører).

Hva er nettbeacons og piksler?

Nettbeacons eller piksler er små, transparente bildefiler inne i en nettside eller e-post. Vi bruker disse for å forstå hvordan du samhandler med våre tjenester eller om du har blitt videresendt til en reiseleverandørs nettsider eller app. Vi kan bruke pikslene til å bekrefte om du gikk videre til å bestille hos dem og hva du bestilte. Vi bruker også piksler til å samle informasjon som om du har åpnet en e-post, slik at vi kan forbedre vår kommunikasjon med deg.

Hva er sporingskoder?

Sporingskoder er småkoder som er plassert på siden for å måle ting som besøk og interaksjon. Vi bruker sporingskoder for å finne ut hvordan du samhandler med våre tjenester, annonsene du ser og mer generelt hvordan du bruker oss.

Se våre retningslinjer for informasjonskapsler for mer informasjon og detaljer om typer informasjonskapsler og lignende teknologier som vi bruker.

Hva er dine valg og rettigheter?

Hvis du har en Skyscanner-konto, kan du få tilgang til, redigere, laste ned eller slette viktige personopplysninger som er forbundet med din profil, når som helst ved å gå til din profil. Herfra kan du også administrere dine abonnements- og markedsføringspreferanser.

Du har også rettigheter i forhold til personopplysningene som vi har om deg, noe vi forklarer mer detaljert nedenfor. Du kan utøve disse rettighetene ved å kontakte oss via vårt hjelpesenter.

Hvis du bor i California, finn ut mer om dine rettigheter under California Consumer Privacy Act.

Du har rett til å be oss om en kopi av dine personopplysninger, å korrigere, slette eller begrense behandlingen av dine personopplysninger og å innhente personopplysningene som du har gitt oss i et strukturert, maskinleselig format. I tillegg kan du protestere mot behandlingen av personopplysningene dine under noen omstendigheter (spesielt der vi ikke må behandle opplysninger for å oppfylle et kontraktmessig eller annet juridisk krav). Der vi har bedt om ditt samtykke, kan du også trekke ditt samtykke når som helst. Hvis du ber om å trekke ditt samtykke til at Skyscanner behandler dine data, vil ikke dette påvirke noen behandling som allerede har funnet sted på dette tidspunktet.

Disse rettighetene kan være begrensede, for eksempel hvis det å oppfylle din forespørsel ville avsløre personopplysninger om en annen person, eller hvis du ber oss om å slette informasjon som vi må oppbevare etter loven eller som vi har uttrykkelig legitime interesser til å oppbevare. Hvis du har uløste bekymringer, har du rett til å klage til datatilsynet.

I den grad du ikke er i stand til å utøve noen av disse rettighetene tilfredsstillende via din profil, kan du også gjøre dette ved å kontakte vårt personvernombud via post til Skyscanner, Quartermile One, 15 Lauriston Place, Edinburgh EH3 9EN, eller elektronisk via vårt hjelpesenter.

Hvis du har uløste bekymringer, har du rett til å klage til datatilsynet.

Hvem er vi og hvor kan du kontakte oss?

Skyscanner leveres av Skyscanner Limited, et selskap som er registrert i Storbritannia.

Skyscanner Limited er behandlingsansvarlig for all informasjon som innhentes fra deg via oss.

Vårt foretaksnummer er: 04217916

Vår registrerte kontoradresse er: Floor 6, The Avenue, 1 Bedford Avenue, London, Storbritannia, WC1B 3AU.