Kart

Sammenlign flybilletter til Ninoy Aquino International

Manila er en travel, livlig, kontrastfylt, lettere kaotisk og spennende by å besøke. Filippinenes hovedstad og verdens tettest befolkede by har fanget interessen og oppmerksomheten til reisende og eventyrere i årevis, og den såkalte ’Orientens Perle’ er preget av kulturell mangfoldighet. Handel har alltid vært sentralt, og den deg i dag regnes Manila som en av de beste shopping-destinasjonene i Asia. Den stadig voksende metropolisen har en røff side, og det lønner seg å være påpasselig, men la deg ikke skremme bort, for Manila har mye å tilby. Alt fra religiøse monumenter som den berømte San Agustin-kirken, til legendariske solnedganger i Manila Bay og et frynsete, fascinerende uteliv bidrar til å gjøre Manila til en unik opplevelse.

Sesong

Manila ligger i tropene, like ved ekvator, og har et jevnt, varmt klima med høy luftfuktighet stort sett hele året. Temperaturen varierer mellom rundt 20C til 38C, og fra desember til mai er det tørt og varmt, mens resten av året har regntid med kraftige byger. Fra juni til september er både tyfoner og flom ikke uvanlig, så den beste tiden å besøke byen på er gjerne desember-februar.

Offentlig transport

Med den høye befolkningstettheten er det mange som trenger å komme seg rundt i byen, og det offentlige transporttilbudet er både variert og ofte overfylt. En lokal Manila-spesialitet er jeepneys, tidligere amerikanske militærjeeper som er gjort om til en slags åpne minibusser. En jeepney-tur er en opplevelse i seg selv - om du tør. Ellers er lokaltogene billig og en relativt effektiv måte å unngå trafikkorkene på. Du finner også tri-sykler, trikker og busser. Pass på lommeboken og verdisakene om bord overfylte transportmidler.

Åpningstider

Butikkene i Manila er stort sett åpne hver dag fra 10.00 til 21.00, mens bankenes åpningstid er hverdager mellom 09.00 og 15.00. Offentlige kontorer er åpne mellom 08.00 og 17.00 på hverdager.

Tips og driks

Det er vanlig å tipse i Manila, og vanlig praksis er rundt 10% av regningen, eller ved å runde opp beløpet i taxien eller på utestedet. Det er også mer og mer vanlig å tipse andre service-yrker, og de fleste setter pris på tips på Php 20-50 i tillegg til det du betaler.

Nødinformasjon

117 er nødnummeret for brann, politi og ambulanse.

Severdigheter

1. Intramuros: Manilas spanske historie er særlig tydelig i den gamle bykjernen Intramuros (’mellom murene’), hvor spansk arkitektur og forsvarsverk i dag huser skoler, kirker, museer og historisk viktige monumenter.

2. Rizal Park: Parken ble laget som en hyllest til nasjonalhelten José Rizal, og inneholder blant annet kinesiske og japanske hager, Filippinenes nasjonalmuseum, en sommerfuglpaviljong og et stjerneobservatorium.

3. Fort Santiago: En spanjolenes festninger har blitt restaurert og er i dag et velholdt parkområde og populært blant turistene som vil se mer av den spanske innflytelsen på byen.

4. Manila Ocean Park: Solnedgangene i Manila Bay er ubeskrivelige, og hvis du besøker marineparken og akvariet i Manila Ocean Park har du god utsikt til det daglige fenomenet, i tillegg til mye hav-inspirert moro.

5. Coconut Palace: Den tidligere diktatorfruen Imelda Marcos fikk bygget kokosnøttpalasset som viser frem tradisjonell filippinsk byggetradisjon, og kokosnøttens fremragenhet. Her finner du blant annet en lysekrone av 101 kokosnøttskall, i tillegg til et museum, en sommerfuglhage og en orkidé-utstilling.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca 1 660 000

Valuta: Filippinske Peso (PHP)

Landkode: +49

Religion: Over 93.5% av befolkningen er romersk-katolsk kristne, men du finner også flere buddhistiske og taoistiske templer i tillegg til mange flotte kirker

Tidssone: UTC +8, så Manila er 6 timer foran Norge sommertid, og 7 timer foran vinterstid.

Offisielt språk: Filipino/tagalog 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Ninoy Aquino International

Vanlige spørsmål

Det finnes én flyplass i Maynila: Ninoy Aquino International.
Delta, Gulf Air, Air Niugini, Oman Air, Singapore Airlines, KLM, Air New Zealand og Bangkok Airways flyr alle direkte til Ninoy Aquino International.
Billigste måned å fly til Ninoy Aquino International er november.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.