Kart

Flybilletter til Madrid

Madrid er kunsten, dansen og tapasens by. Her finner du arkitektur og malerier som tar pusten fra deg, yrende folkeliv både på dagtid og langt utover natten, og i Madrid kan du spise alle sansene mette på lekker spansk mat, serranoskinker, fyldige oster og smakfull vin. Spanias hovedstad og viktigste by er et populært reisemål av mange grunner. Den lange historien til byen som har vært hovedstad siden 1500-tallet har fylt storbyen med imponerende bygninger og lidenskapelig kunst. Prado-museet er blant verdens beste, og både universitetet og slottet er storartede bygninger. I lidenskapelige Madrid er både fotball og tyrefekting populære tilskuersporter, og hvis du vil utfolde deg selv er flamencobarene åpne til de små timer. Fly til Madrid for å utforske de mange torgene og markedene for et røverkjøp på lokale råvarer, eller legg handleturen til Madrids mange designerbutikker om du foretrekker den type shopping. Madrid har i lange tider vært et viktig spansk og europeisk senter for handel og kultur, og slik er det den dag i dag også.

Sesong

Klimaet i Madrid er et typisk middelhavsklima, der det er varmt og tørt store deler av året. Vinteren kan være kald, og det er mulighet for regn om våren og høsten, mens sommeren stort sett er tørr og varm, med opptil er 35 grader celsius. Det er best å reise til Madrid om våren og høsten, da temperaturen er behagelig og det er færre turister om plassen på de mest populære attraksjonene.

Offentlig transport

Madrid har et velutviklet transportsystem, med metro, buss og lokaltog som de viktigste transportmidlene. Det er billige billetter på reiser i Madrid med alle transportformer, og særlig metroen er rask og effektiv. Hele 13 metrolinjer dekker hele bysentrum og nærområdene, og metroen går til ca. 01.30 om natten. Etter det går det nattbusser hele uken, ettersom Madrid er en by med utstrakt natteliv. Du kommer deg enkelt fra og til flyplassen i Madrid med flybuss, og du får rimelige billetter til Madrid sentrum om du bestiller på forhånd.

Åpningstider

Vanlig åpningstid for butikker i Madrid er mellom 9.30 og 13.00 eller 14.00 og 16.30 til 20.00, mandag til lørdag. Enkelte butikker åpner litt tidligere eller stenger litt senere, men det er vanlig at de fleste er stengt midt på dagen. Større kjøpesentre stenger ikke i siestaen, de holder åpent fra 10.00 til 21.00 eller 22.00 mandag til lørdag. Enkelte kjøpesentre har søndagsåpent en gang i måneden. Banker og offentlige kontorer åpner vanligvis mellom 08.30 og 14.00 mandag til lørdag. Madrid en by som aldri sover, og utesteder og restauranter åpner ofte sent og holder åpent til langt utover natten – eller de små morgentimer.

Tips og driks

Det er ikke særlig vanlig å tipse i Madrid, særlig på barer og på rimelige kafeer og små restauranter. Ved finere restauranter eller større middager er det hyggelig å legge igjen tips, men det trenger ikke være så mye som 10% - mange spanjoler runder bare opp regningen når de betaler. På turiststeder tas tips gjerne imot, særlig fordi det er vanlig at mange turister pleier å tipse.

Nødinformasjon

Det generelle nødnummeret i Madrid er 112. Du kan ringe 061 for ambulanse, 080 for brannvesen og 091 eller 092 for politi (lokalt og nasjonalt), eller du kan ringe 112 for å nå hvilken som helst av disse tjenestene.

Severdigheter

1. Palacio Real: Det offisielle spanske slottet med sin intrikate og detaljerte fasade ligger vest i Madrid og er åpen for publikum som vil oppleve de overdådige rommene. Kong Juan Carlos og familien bor ikke i denne rojale residensen, men slottet brukes til offentlige statsarrangementer og er vel verdt en titt.

2. Plaza Major: Madrids sentrale plass er en stort, åpent torg som gjennom tidene har vært åsted for både fotballkamper, tyrefekting og offentlige henrettelser, men i dag er det et sjarmerende sted å se på folkelivet fra de mange restaurantene og kafeene.

3. Prado-museet: Byens mest berømte museum og kunstgalleri har mesterverker fra de helt store kunstnerne, som Goya, Velasquez, Reubens og Raphael, blant mange andre.

4. Retiroparken: En enorm, offentlig park med vakre skulpturer, en innsjø, mange flotte monumenter og forfriskende grøntområder der byens beboere samler seg for arrangementer eller bare for å møtes i det grønne.

5. Las Ventas: Det er mye å si om tyrefekting, men hvis du vil oppleve denne tradisjonsrike sporten er tyrefektingarenaen Las Ventas midt i Madrid kanskje det beste stedet i verden å gjøre det på.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 3 300 000

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: +34

Religion: Romersk-katolsk

Tidssone: Samme som Norge, UTC +1

Offisielt språk: Spansk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Madrid

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.