Kart

Sammenlign flybilletter til Colombo

Colombo, hovedstaden i Sri Lanka, er en travel by i rask utvikling. Denne fascinerende millionbyen er en livlig blanding av øst og vest, nytt og gammelt, med historisk innflytelse fra en rekke kolonimakter og nå hjembyen til flere millioner innbyggere fra Sri Lanka og nabolandene. Den travle havnen, grønne parkområder og markeder med spennende lukter, smaker og opplevelser er bare noe av det som gjør Colombo til et minneverdig reisemål. Colombo er en fattig by, men den er rik på kultur, arkitektur og religion. En rekke vakre templer, moskeer og kirker ligger blant moderne høyhus og arkitektonisk innflytelse fra kolonimaktene som kontrollerte Colombo i mange år. Colombo er den største byen på Sri Lanka, og ligger på vestkysten av øya, med det indiske hav som nærmeste nabo.

Sesong

Colombo har et tropisk klima med stabile temperaturer på rundt 25-30 grader hele året. Monsunsesongene mellom mai til august og oktober til januar betyr mye regn i perioder. Byen ligger ved kysten, med mange flotte strandområder i nærheten. Det beste tidspunktet å besøke Colombo er fra slutten av januar til mars.

Offentlig transport

Den internasjonale flyplassen i Colombo, Colombo Bandaranayake, er Sri Lankas viktigste, og det er lett å komme seg fra flyplassen til Colombo sentrum med tog, buss eller flybuss. Transporttilbudet i Colombo sentrum er variert, men det er relativt godt dekket av busser, tog og taxi. Lokale busser går når de går, men tar deg relativt fort frem. Det finnes private busselskaper som er dyrere, og mer luksuriøse. Disse kjører blant annet mellom Fort og Galle Face Green og resten av byen. Taxiene er tryggere enn før, men sørg for at sjåføren bruker taksameter. Det er rimelig og praktisk å leie bil, gjerne med sjåfør, for trafikken i Colombo kan være kaotisk. Colombo er også det viktigste trafikknutepunktet for reiser til resten av Sri Lanka.

Åpningstider

De fleste butikker i Colombo er åpne mellom 10.00 og 19.00 mandag til fredag, og til 15.00 på lørdager. Enkelte steder kan ha stengt rundt lunsjtid på fredager for den islamske fredagsbønnen. Bankenes åpningstider er fra 9.00 til 15.00 mandag til fredag, med enkelte lørdagsåpne filialer, og offentlige kontorer er som oftest åpne mellom 08.30 og 16.30 mandag til fredag.

Tips og driks

Det er vanlig å tipse i Sri Lanka, og mange som jobber i servicebransjen i Colombo er avhengig av tips for å få en levelig lønn. Mange hoteller og restauranter legger 10% serviceavgift til regningen, selv om det ikke er sikkert at det er de ansatte som får disse pengene, så om du blir godt tatt vare på er det hyggelig å legge noe igjen til servitøren din. Det er vanlig å tipse rundt 5-10 dollar om dagen for sjåfører eller guider, og å legge igjen penger når du besøker templer og lignende. En dollar til hjelpsomme lokalkjente settes også pris på.

Nødinformasjon

Politiets nødnummer er 118/119, og ambulanse og brann nåes på 110.

Severdigheter

1. Fort: Fra den europeiske kolonitiden stammer dette området sentralt i Colombo – det var tidligere et fort, beskyttet av kysten på to sider, men i dag er området et spennende samlepunkt av mange historiske byggestiler.

2. Galle Face Green: Strandpromenaden langs kystlinjen i Colombo er et herlig sted å vandre, dra på piknik eller ligge på stranden.

3. Mt Lavinia Beach: Denne strand-resorten ligger litt utenfor Colombo sentrum, og byr på gylne sandstrender, luksuriøse restauranter og mange utesteder.

4. Gangaramaya Vihara: Et av de flotteste buddhistiske templene i Colombo, med mange interessante malerier og en eklektisk blanding av byggestiler.

5. Dehiwala Zoo: Den store dyrehagen i Colombo har et stort utvalg dyr og fugler. Det er en av Asias eldste dyrehager, og her finner du også en liten sommerfuglhage, akvarium og reptilhage.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 4 500 000

Valuta: Sri Lanka rupee (LKR)

Landkode: +94

Religion: Hovedsakelig buddhisme, med hinduisme og islam som andre viktige religioner.

Tidssone: 3.5 timer foran Norge, UTC +5.30

Offisielt språk: Singalesisk og Tamil, engelsk er også ofte brukt 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Colombo

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.