Kart

Flybilletter til Alicante

Populære Alicante på den Spanias Costa Blanca er blant nordmenns favorittreisemål, og også blant de spanske feriestedenes aller mest populære destinasjoner. Alicante har en rekke herlige strender, inkludert det som regnes for Spanias beste strand, San Juan-stranden. Her er det populært med både bading, surfing, kitesurfing og diverse andre aktiviteter i vannet. Alicante har en sjarmerende gamleby full av vakre religiøse bygninger, og byen er det perfekte reisemål for dem som vil kombinere sol og varme med vannsport, kulturelle opplevelser, god mat (tapasen er fortreffelig!) og et livlig natteliv. Fly til Alicante flyplass, som også er utgangspunktet for reiser til flere populære steder på den spanske sørvest-kysten.

Sesong

Det herlige middelhavsklimaet i Alicante sørger for varme somre og milde vintre. Fordi byen er beskyttet av fjell mot nord betyr det at det også regner lite, med bare rundt 20 dager nedbør i året. Det er høysesong fra juni til september, så hvis du vil ha godt vær men færre turister kan du prøve april-mai. Vinterstid er det fortsatt behagelig temperaturer og mange Alicante-hoteller har rom til lavere priser i november-januar.

Offentlig transport

Sjarmerende og effektive trikker er en av hovedtransportformene i Alicante, og du kan gjerne ta trikken til stranden. Bussene går også ofte, til og med om natten. Med et relativt lite bysentrum og de fleste attraksjonene i gangavstand er det lett å utforske Alicante til fots. Det går dessuten flere ferger om du vil reise til og fra Alicante og omegn vannveien.

Åpningstider

Butikkene er generelt åpne mandag til lørdag fra 9.30-14.00 og 16.30-20.30, mens større kjøpesentre er åpne hele dagen mellom 10.00 og 21.00 eller 22.00. De fleste banker og offentlige kontorer er åpne mellom 8.30 og 14.00.

Tips og driks

Det er helt valgfritt å tipse, men vanlig å tipse på restaurant (gjerne 10%), selv om service er inkludert på regningen. De fleste pleier også å gi taxisjåfører rundt 5% av regningen, og å tipse som hjelper deg på hotellet noen euro.

Nødinformasjon

Det generelle nødnummeret er 112, ambulanse er 092 og brannvesen 080.

Severdigheter

1. Castillo Santa Barbara: Den muslimske festningen ligger på toppen av Mount Benacantil og har en flott utsikt over Alicante og havneområdet. Dette er en av Spanias største middelalderfestninger, og her kan du utforske spennende bygninger og noen utstillinger som viser historien til byen og festningen.

2. Gamlebyen El Barrio: Trange gater fulle av tapas-restauranter, kafeer og barer: gamlebyen er senteret for natteliv og utesteder i Alicante. Begynn kvelden med herlige matretter på de små, sjarmerende spisestedene, og fortsett med dansing til langt utover natten.

3. Iglesia Santa Maria: Denne gotiske katedralen ble bygget over ruinene av en gammel maurisk moske, og har både rokokko- og barokkstil, i tillegg til utstilling av kunst og religiøse gjenstander.

4. Gravina Palace: I gamlebyen ligger Gravina-palasset, som huser et kunstmuseum med et stort utvalg spansk kunstverk fra forskjellige perioder. Bygningen er også en attraksjon i seg selv.

5. Canalejas-parken: Når du har fått nok av strand og vann er en spasertur i Alicantes eldste park, en grønn perle med skulpturer, fontener og gummitrær en fin avveksling. Den ligger ikke langt fra hovedgaten Explanada de Espanya, en vakker promenadegate med daddelpalmer og millioner av marmorfliser.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca 335 000

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: +34

Religion: Hovedsaklig katolsk

Tidssone: Samme som Norge, UTC +1

Offisielt språk: Spansk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Alicante

Vanlige spørsmål

Det finnes én flyplass i Alicante: Alicante.
Delta, SkyUp Airlines, Transavia France, KLM, transavia, Eurowings Europe, Norwegian og BA Cityflyer flyr alle direkte til Alicante.
Billigste måned å fly til Alicante er februar.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.