Kart

Flybilletter til Stockholm

Stockholm er Skandinavias største storby, og et perfekt reisemål for en livlig langhelg. Norske turister flokker til Stockholm for å oppleve den svenske hovedstadens mange forlystelser. Sjarmerende kafeer der svenskene får utløp for sin fika-kultur, flotte designbutikker med stilige moteklær og fremragende skandinavisk interiør, slott og historiske bygninger, nattklubber og barer med yrende liv og stilige stockholmere – den svenske hovedstaden har alt du kunne ønske deg for en storbyweekend. Fly til Stockholm for å oppleve byens langstrakte historie, eller bare ta en promenad langs vannkanten rundt byens 14 øyer. Med sin idylliske beliggenhet ved Mälaren-innsjøen er Stockholms skjærgård blant Nordens vakreste steder, og en mer pittoresk storby skal du lete lenge etter.

Sesong

Selv om Stockholm ligger langt mot nord har byen et relativt mildt klima sammenlignet med andre byer på samme breddegrad. Kalde vintre med snø eller regn og milde somre med temperatur på rundt 20-25C er vanlig, og de lange, lyse sommernettene gjør byen vel verdt å besøke i sommermånedene. Våren er også vakker i Stockholm, og selv om det kan regne en del er temperaturene relativt milde. Høysesongen er juli og august, og det er også populært å besøke Stockholm rundt juletider.

Offentlig transport

Stockholm har et effektivt, godt utbygd og praktisk transportsystem som dekker hele storbyområdet med buss, tog, lokaltog, trikk og ferger. Det går også flybusser til og fra flyplassene i Stockholm, og flytog direkte hvis du vil reise til Stockholm Arlanda flyplass. Det er ikke billig å reise med offentlig transport, men det er betraktelig billigere enn Stockholms taxier. Disse er praktisk for korte reiser, men det er en dyr fornøyelse.

Åpningstider

Butikker i Stockholm er åpne fra 9.00 eller 10.00 til 18.00 mandag til lørdag. Enkelte kjøpesentre er åpne på søndager, vanligvis mellom 12.00 og 18.00. Flere handlesentre og større butikkjeder har langåpent torsdag og/eller fredag. Dagligvarebutikker er åpne til 20.00 eller 21.00. Bankenes åpningstider er 10.00-15.00 mandag til fredag, og offentlige kontorer i Stockholm er generelt åpne mellom 08.00 og 17.00.

Tips og driks

Tipskulturen i Stockholm er generelt den samme som i Oslo – det forventes ikke at du tipser, men på restauranter er det ganske vanlig å legge igjen rundt 5-10% av regningen. Rund opp regningen i taxien, og hvis du er på bar eller kafe kan du gjerne runde opp til nærmeste femmer. Men de færreste blir fornærmet om du ikke gir noen drikkepenger.

Nødinformasjon

Sveriges nasjonale nødnummer, 112, er nummeret du må ringe dersom du trenger politi, ambulanse eller brannvesen i Stockholm.

Severdigheter

1. Gamla Stan: Stockholms gamle bykjerne er området der du finner både Slottet, Nobelmuseet, Storkyrkan og Riksdagshuset. Perfekt for en dags sightseeing, og korte avstander mellom severdighetene.

2. Djurgården: Et av Stockholms mest populære områder. Her ligger fornøyelsesparken Gröna Lund, parker og skoger, i tillegg til Skansen og Vasamuseet. Området er dessuten hjemmebane for Djurgårdens IF og huser den norske ambassaden.

3. Kungliga Slottet: Svenskenes slott ligger på Stadsholmen i Gamla Stan og er et åpent, levende slott med mange aktiviteter, Tre Kronor-museet og Slottsbacken.

4. Skansen: Friluftsmuseet Skansen er kjent for mange gjennom serien ’Allsang på Skansen’, men dette er også et av Stockholms favorittsteder å dra for å slappe av, nyte nærheten til naturen og hilse på dyrene i Sveriges eldste dyrepark.

5. Vasamuseet: Det restaurerte Vasaskipet står utstilt på et av Skandinavias best besøkte museer, og den imponerende farkosten som sank på sin første tur er et interessant møte med Sveriges gullalder.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 900 000

Valuta: Svenske kroner (SEK)

Landkode: +46

Religion: Sverige er relativt sekulært, men protestantisk kristendom er den viktigste religionen i landet

Tidssone: Samme tidssone som Norge, UTC+1

Offisielt språk: Svensk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Stockholm

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.