Kart

Sammenlign flybilletter til Sverige

Sverige

Er du også en av dem som ofte tar turen med bil, tog eller fly til Sverige? Våre sjarmerende naboer, vennlig service og lave priser er bare noen av grunnene til at så mange nordmenn velger svenskeferie. Enten vi kjører over grensen eller bestiller flybilletter til Sveriges mange flotte byer er vårt naboland i øst det nærmeste vi kommer utenlandsferie. Og det er mye svenskene kan lokke med. I tillegg til lave priser og vennlig service er Sverige en kulturell nasjon med utallige museer, historiske bygninger og kunstgallerier. På storbyferie i metropolen Stockholm lar vi oss overvelde av spennende shopping, eksklusive forretninger og motebevisste svensker. Svenskene byr på fika og er et foregangsland når det gjelder kafekultur og spennende utesteder. I Stockholm finner du noen av verdens eldste fornøyelsesparker, et flott kongelig slott, utallige kanaler og broer, og en historisk viktig og vakker gamleby. Nord i Sverige byr skoger og innsjøer på store naturopplevelser, fra jakt og fiske til turgåing, sykling og fjellklatring. På sør-kysten er bølgende kornåkrer og trivelige sommerstuer i skogen selve symbolet på svensk sommer. Innsjøer og elver over hele Sverige frister til bad om sommeren, det samme gjør den svenske skjærgården, enten det er i Stockholms flotte skjærgård med 8000 øyer eller langs kysten av de sørlige fylkene hvor du kan bli med på kräftskiva eller feire midsommernatten på tradisjonelt, svensk vis. Legg ferien til söta bror og la deg bli sjarmert, enten du bestiller flybilletter til Sverige eller kjører på egenhånd.

Visum

Det trengs ikke visum eller pass for å reise til Sverige fra Norge eller tilbake. Ta med gyldige identifikasjonspapirer med bilde.

Sesong

Klimaet i Sverige er ganske likt det norske, med kalde vintre, milde og våte måneder om våren og høsten, og somre som kan bli både varme og solrike, litt avhengig av hvor du er. Høysesongen for turisme er definitivt sommeren. Juli og august er de travleste og dyreste månedene, mens det er mulig å finne billige flybilletter til Sverige på forsommeren eller litt utpå høsten. Å reise til Sverige i juni er et godt valg, da dagene er lange og lyse, svenskene feirer sin midsommerfest og det er mye som skjer både i byene og på feriesteder langs kysten og i innlandet. Mai og september har rimelige flybilletter og ofte lavere hotellpriser. For de som vil benytte seg av aktivitetstilbudet i de svenske skisportstedene er desember, februar og mars høysesong. De billigste billettene finner du tidlig i sesongen i november, eller i de mørkeste ukene i januar. Hvis du vil få med deg nordlys er det best å reise til nord-Sverige rundt desember. 

Flyplasser

I likhet med Norge har et langstrakt land som Sverige mange flyplasser. Det er mange mindre, regionale og lokale flyplasser som dekker små byer og tettsteder, særlig nord i landet. Flyplassen Arlanda i Stockholm er den viktigste internasjonale hovedflyplassen i Sverige. For reisende sør for Stockholm er det mange som bruker København som utgangspunkt for internasjonal reise, mens flyplassene i Stockholm og Gøteborg er de travleste flyplassene i Sverige for resten av landet. Her er listen over de viktigste svenske flyplassene: Flyplasser i Stockholm Flyplasser i Gøteborg Umeå flyplass Luleå flyplass Visby flyplass Östersund flyplass

Offentlig transport

I Sverige er offentlig transport en praktisk del av hverdagen. De effektive og omfattende kollektivsystemene betyr raske og enkle måter å komme seg rundt til ulike attraksjoner og severdigheter i Sverige. Det går mange tog i Sverige, både på lengre reiser og som lokaltransport. De største byene har omfattende lokaltog, og prisene er relativt rimelige. Det svenske kollektivsystemet er subsidiert av staten, og billettprisene holdes lave slik at flest mulig kan reise med tog, buss og bane. De svenske bussene går de fleste steder i landet, og selv om det er ulike selskaper som driver regionale bussruter skal billettsystemet være likt overalt. Du kan også bruke bussbilletten på toget, og i Stockholm, Gøteborg og Norrköping har de også metro og trikk på samme system.

Informasjon og nødnummer

Det felles nødnummeret i Sverige er 112, og dersom du kommer ut for nødstilfelle mens du er på reise i Sverige kan du ringe 112 og få hjelp av svensk politi, brannvesen eller ambulanse.

Fem feriefavoritter

1. Liseberg: Over tre millioner besøkende kommer årlig til Liseberg, Skandinavias største fornøyelsespark. Liseberg har blitt kåret til en av verdens ti beste fornøyelsesparker, og berg- og dalbanen Balder har også vunnet flere priser. Besøk også Sveriges eldste fornøyelsespark, Gröna Lund, som ligger ved Djurgården.

2. Skansen: Skansen i Stockholm er verdens eldste friluftsmuseum, grunnlagt i 1891. I dag er både museet og dyreparken populære attraksjoner for voksne og barn, og her finner du både taubane og det populære Allsang på Skansen-arrangementet. 

3. Vasa-museet: 300 år etter at krigsskipet Vasa sank like utenfor Stockholm på sin jomfrutur i 1628 ble det intrikate skipet berget og restaurert, og i dag er det hovedattraksjonen i Skandinavias best besøkte museum.

4. Djurgården: Djurgården er en av Stockholms mange øyer, og den grønne øyen var opprinnelig jaktterreng for den svenske kongefamilien. I dag er Djurgården en viktig del av Stockholms severdigheter, med 22 museer, en fornøyelsespark og vakre turstier i grønt terreng. Det er også utallige restauranter og kafeer her.

5. Göta Kanal: Göta Kanal ble bygget tidlig på 1800-tallet, og knytter sammen Sveriges to største innsjøer, Vänern og Vättern. Kanalen er en av Sveriges mest populære turistattraksjoner.

Kjappe fakta

Hovedstad: Stockholm

Areal: Ca. 450 000 km²

Innbyggertall: Ca. 9,6 millioner innbyggere

Valuta: Svenske kroner (SEK)

Landkode: +46

Tidssone: Samme som Norge, UTC+1

Religion: Kristendom

Offisielt språk: Svensk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.