Kart

Air France flybilletter

Air France er Frankrikes nasjonale flyselskap, og det har vært i drift i over 80 år, siden 1933. Selskapet ble i 2004 slått sammen med KLM til gruppen Air France-KLM, som i dag er verdens åttende største flyselskap. De flyr over 90 millioner passasjerer i året, med hovedbase på Charles de Gaulle-flyplassen i Paris. Air France har også mindre huber på flyplassene i Paris Orly, Lyon og Nice.

Som et av de viktigste flyselskapene i Europa og med over 250 fly, dekker Air France over 180 destinasjoner over hele verden, inkludert mange av de viktigste reisemålene i Afrika, Asia, Europa og Amerika. De fleste internasjonale flyvningene har sitt utgangspunkt ved Paris Charles de Gaulle. Flyselskapet Air France samarbeider med datterselskapet CityJet i Storbritannia.

Air France har sammen med KLM fordelsprogrammet Flying Blue, som gir deg en rekke fordeler, blant annet tilgang til lounge, bonuspoeng og en rekke tilbud.  

Hvorfor fly med Air France?

Forfriskninger ombord

Air France serverer mat og drikke på alle sine flyvninger. Avhengig av rute, reisetidspunkt og billett kan dette variere fra snacks og mineralvann, til trerettersmenyer med vin, brennevin og lekre franske oster. Spesialmåltider er også tilgjengelig uten ekstra kostnad, om du gir beskjed til Air France på forhånd. På alle reiser over ti og en halv time finnes det en buffet med snacks der du kan forsyne deg selv. Air France tilbyr også en ’A la Carte’-meny, der passasjerer på økonomi og Premium Economy kan velge blant et sett utsøkte retter istedenfor det tradisjonelle måltidet om bord. Menyen er utformet av prestisjefylte kokker fra inn- og utland, og kan bestilles mellom 90 dager og 24 timer før avreise. Air France Magazine er flyselskapets magasin om bord. Det er skrevet på engelsk og fransk, og er også tilgjengelig i VIP-loungene på de viktigste flyplassene til selskapet.

Bagasjeinformasjon

Tillatt håndbagasje hos Air France kommer an på hvor du reiser og hvilken billettype du har. Håndbagasje er generelt på opptil 12 kilo for passasjerer på økonomiklasse. Dette kan inkludere opptil to kolli, et stykk bagasje på maksimalt 55 cm x 35 cm x 25 cm, i tillegg til en liten håndveske, laptopbag eller kameraveske. Den samlede vekten kan ikke overstige 12 kilo. Dersom du reiser på Premium Economy eller Businessklasse kan du ha et ekstra kolli håndbagasje i tillegg. Innsjekket bagasje er inkludert i prisen for de fleste billettyper, men antall og vekt kommer an på reiserute og billettklasse. På standardflyvninger kan passasjerer på økonomiklasse ha med et kolli på opptil 23 kilo. Det er mulig å kjøpe ekstra bagasje, og det er billigere å bestille dette på forhånd. På business- og første klasse får du med 2 kolli bagasje inkludert i prisen. Har du mer bagasje eller overvekt betaler du avgifter avhengig av hvilken rute du reiser. Kontakt flyselskapet direkte for mer informasjon.

Slik sjekker du inn

Air France tilbyr en rekke forskjellige innsjekkingsmuligheter. Du kan sjekke inn på nett fra 30 timer før avgang, eller 24 timer før til enkelte destinasjoner i USA. Du kan også bruke mobil, og Air France tilbyr i tillegg automatisk innsjekk til en rekke destinasjoner. Da får du ombordstigningskortet tilsendt automatisk på e-post eller mobil 30 timer før avgang. Du kan skrive ut boardingkortet hjemme eller printe det på automat når du ankommer flyplassen. Har du en smarttelefon kan du scanne det ved gaten, så du trenger ikke tenke på utskrift. Hvis du reiser med bagasje kan du enten bruke ekspress-skrankene på flyplassen der du merker din egen bagasje, eller droppe den i skranken hos Air France-betjeningen.

Sitteplassinformasjon

Du får velge sete når du sjekker inn, enten på nett, i automat eller ved skranken. De fleste setene på økonomiklasse hos Air France er på 81 cm, med 96 cm på Economy Plus, og opptil 200 cm på enkelte businessklasseseter på langdistansereiser. Det er mulig å bestille Seat Plus som gir deg ekstra beinplass på enkelte flyvninger.

Avgifter og rabatter

Hos Air France reiser barn under 2 år gratis på fanget til en voksen på innenlandsreiser i Frankrike, eller med 90% rabatt på utenlandsreiser. Innad i Frankrike kan barn over 2 år reise til halv pris, og på internasjonale flyvninger får de 33% rabatt. Air France tilbyr ikke rabatt for pensjonister. Du kan endre og avbestille billetten din gratis om du reiser på Full Flex-billetter, ellers påbeløper det gebyrer mellom $20-70, avhengig av reisetype. Det kan også påbeløpe administrative avgifter.

Punktlighet

Air France er kjent for å være blant de mer punktlige flyselskapene i Europa, og plasseres vanligvis i topp 10 av de større flyselskapene. Informasjonen var korrekt da artikkelen ble publisert i april 2014, med forbehold om endringer. Sjekk flyselskapets nettsider for oppdatert informasjon.

Air France

4,0/5
Basert på 16713 -vurderinger

Vi evaluerer leverandører basert på tilbakemelding fra brukere om: prispålitelighet, avgifter, kundeservice, og enkelhet i bruk på leverandørens nettsider.

Finn ut mer

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.