Kart

Finnair flybilletter

Finnair er Finlands nasjonale flyselskap, og landets dominerende selskap både innen utenriks- og innenriksreiser. Finnair har base på flyplassen Helsinki-Vantaa, og frakter årlig over 8 millioner passasjerer til over 60 destinasjoner i Europa, og 15 reisemål i Asia. Finnair er kjent for å være et av verdens tryggeste flyselskaper, med svært få ulykker. Selskapet har vært i drift siden 1923, som gjør det til et av de eldste flyselskapene i verden. Det er medlem i alliansen OneWorld, sammen med selskaper som British Airways og Qantas.

Finnairs flytilbud inkluderer reiser mellom Finland og resten av Europa, og flyselskapet tilbyr flyreiser til Asia fra Europa med kortere reisetid enn selskaper som har mellomlanding i London eller andre steder lenger vest enn Helsinki. 

Hvorfor fly med Finnair?

Forfriskninger ombord

På fly innen Europa serverer Finnair et lett måltid med alkoholfri drikke. Du kan også kjøpe alkoholholdige drikkevarer og snacks om bord på flyet. Reiser du innenriks får du gratis te, kaffe og mineralvann, og Finnair har også et utvalg mat og drikke til salgs underveis. Reiser du på interkontinentale flygninger tilbys det et utvalg varme retter og gratis drikkevarer både med og uten alkohol. For reisende på businessklasse tilbys det varm mat og et utvalg drikkevarer på alle strekninger, i tillegg til en snackbar om bord på noen av de større flyene.

Slik sjekker du inn

Finnair lar deg sjekke inn på nett og på mobil 36 timer før flyet går. Du kan også sjekke inn på flyplassen, enten i innsjekkingsautomat eller i skranken. Finnair har også introdusert et automatisk innsjekkingstilbud, som betyr at flyselskapet automatisk sjekker deg inn og sender ombordstigningsinformasjon til mobilen din kvelden før eller rundt tre timer før avgang. Du kan registrere deg for automatisk innsjekking på Finnairs nettsider.

Sitteplassinformasjon

Du kan velge sete for et gebyr på mellom 8 og 70 euro, avhengig av strekning og setetype. Reisende på Business eller Economy Pro kan velge sete gratis. For medlemmer av Finnair Plus kan du legge inn seteønske, og dersom du er Platinum- eller Gold-medlem tas dette ønsket i betraktning når du bestiller flybillett.

Avgifter og rabatter

De fleste avgifter og gebyrer er inkludert i prisen når du bestiller hos Finnair, og du vil ikke få noen overraskelser med ekstra administrasjonsgebyrer ved betaling. Flyselskapet har en rekke ekstratjenester du kan betale for, inkludert setevalg, ekstra bagasje, forhåndsbestilling av måltider og til og med sjokolade og sjampanje til spesielle anledninger.

Bagasjeinformasjon

Alle reisende med Finnair kan ha med seg håndbagasje på opptil 8 kg gratis, og håndbagasjen kan ha maksimale mål på 56 x 45 x 25 cm. I tillegg kan du ha med deg en liten håndveske, lesestoff, kameraveske, ytterjakke og lignende. Musikkinstrumenter kan taes med som en del av håndbagasjen. Hvis du reiser på Business-klasse eller med noen av Finnair Plus-medlemskapene, kan du ha med deg håndbagasje på opptil 10 kilo, fordelt på en veske eller koffert i tillegg til laptopveske eller stresskoffert. Passasjerer med alle billettklasser kan ha med seg et kolli bagasje gratis, på opptil 23 kilo (ytre mål kan ikke overstige 158 cm totalt), businessklasse har 3 kolli gratis, mens Economy Pro-passasjerer kan ha med to kolli. Dersom bagasjen din veier over 23 kilo må du betale gebyr for overvekt, maksimalt tillatte vekt er 32 kilo. Du kan også betale for å ta med deg flere kolli bagasje, disse gebyrene varierer fra 15-150 euro avhengig av strekning, billettype og hvor du bestiller. Det er billigst å bestille ekstra bagasje på nett, da koster det opptil 60 euro. Sportsutstyr og lignende kan taes med for et ekstra gebyr.

Punktlighet

Finnair har blitt kåret til et av verdens mest punktlige flyselskaper, og har generelt gode resultater på punktlighet. Informasjonen var korrekt da artikkelen ble publisert i februar 2014, med forbehold om endringer. Sjekk flyselskapets nettsider for oppdatert informasjon.

Finnair

4,5/5
Basert på 2469 -vurderinger

Vi evaluerer leverandører basert på tilbakemelding fra brukere om: prispålitelighet, avgifter, kundeservice, og enkelhet i bruk på leverandørens nettsider.

Finn ut mer

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.