Kart

Sammenlign flybilletter til Valencia

Spanias tredje største by er nyskapende og livlig med et blomstrende kulturliv, flust av restauranter og et uteliv å være stolt av. Den bryr deg dessuten svært lite om at byer som Madrid og Barcelona tar mer eller mindre all oppmerksomheten og konsentrer seg heller om å utvikle seg videre og forbli en utadvendt og bli by.

Fra gammel arkitektur og fortauskafeer til grønne parker, sexy strender, og en kyststripe som mange vil misunne, Valencia har alt. Hit kan du dra på romantisk ferie med kjæresten eller nyte en god paella og et godt glass vin med en reise-venninnene.

Visum

Norske statsborgere er visumfrie til Spania.

Sesong

Det blir aldri kjempekaldt i Valencia, men vintermånedene er nok i kaldeste laget for sand og strand og midt på sommeren kan det bli uutholdelig varmt for noen, så værmessig er det beste å dra på våren/tidlig sommer. Men for byturisten, er Valencia prefekt hele året gjennom.

Reise rundt

I Valencia kan du velge mellom buss, metro og tog, og taxi er både billig og lett å få tak i.

Åpningstider

Som ellers i Spania, har de fiesta i Valencia siesta. Vanlig åpningstid er mandag til fredag, fra 10.00 – 13.30 og 17.30 – 20.30. Søndag er det stengt.

Tips

I Spania er tips inkludert i barer og på restauranter, men er du veldig forøyd med servicen, kan du gi mellom 5 og 10%. I taxi runder du opp beløpet eller gir 10% ekstra.

Nødnummer

Ambulanse 061, brann 080, politi 091 eller 092

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse: Avenida del Puerto, 312, 46024 Valencia. Telefon: (+34) 963 310 887 

Severdigheter (topp 5)

1. Paella. Valencia er paellaens hjemby, så å stifte bekjentskap med denne nasjonale institusjonen, er så og si obligatorisk hvis du besøker byen. Da retten skal inneholde litt av hvert fra vannet, er det naturlig å tenke at de best paella restaurantene ligger ned mot sjøen.

2. Strendene. Mange vil si at en ferie i solen er ufullstendig uten en strand-tur, så heldigvis har Valencia fine strender å boltre seg på, mange av dem uberørte steder hvor du kan ta en dukkert og slappe helt av.

3. The City Arts of Science. Et absolutt ”must” for førstegangsbesøkende. Det noe lange og kronglete navnet er gitt en gruppe futuristiske bygninger som er designet av to arkitekter fra Valencia, Santiago Calatrava og Félix Candela. Stedet ligger ved elven Turia og er et utrolig kult og funky kompleks bestående av 6 ”soner” med, bl.a., et vitenskapsmuseum, et mini Sea World og Europas største undervannstunnel.

4. Mercado Central. Å vandre rundt på et matmarked er kanskje ikke alles førstevalg når en er på ferie, men Mercado Centrail, Europas eldste, er verdt et besøk. Her kan du kjøpe frukt, grønnsaker, ost og kjøtt og, bokstavelig talt, få ordentlig en smak Valencias dagligliv.

5. Museo de Bellas Artes. Valencias kunstmuseum er et av de fineste i Spania. Er du glad i spansk kunst, har du kommet til det rette stedet da verk både El Greco, Goya, Velazquez og Murillo er utstilt her. 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 800 000

Valuta

Euro

Telefon

+34

Religion

Katolsk

Tidsforskjell

Ingen

Offisielt språk

Spansk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Valencia

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.