Kart

Sammenlign flybilletter til Polen

Å fly til Polen er som å fly langt tilbake i tid, hvis du ser ut av vinduet på de imponerende gotiske og barokke fasadene i middelalderbyene, de gamle eventyrslottene og de mange kirkene, katedralene og handelshusene som har stått der i hundrevis av år. Men når du lander oppdager du et fremtidsrettet land fullt av hippe nattklubber, spennende barer og i de dynamiske storbyene. Utelivet blomstrer i Polen, i middelalderperlene Krakow og Gdansk så vel som i energiske Warszawa og studentbyen Wroclaw. Dette er et land med en lang historie, fra rike riddere og konfliktglade konger som har gitt landet de mange vakre slottene, til dype tragedier under andre verdenskrig og utvandring i moderne tid. For de som er interessert i historie er det mye å lære, og du finner mange gode museer og monumenter som bringer fortiden til live. Hvis du foretrekker fjelltur og friluftsliv er også Polen det perfekte reisemål. Med nesten uendelige skoger, fjellandskap i sør, en spennende kystlinje og kanaler som strekker seg mellom de mange polske innsjøene kan du velge aktiviteter fra øverste hylle. Enten du vil gå, sykle, padle kajakk eller oppleve naturen fra hesteryggen er det lett å finne vakre naturopplevelser i billedskjønne Polen. Blir du sulten er det bare å fråtse i de lokale spesialitetene, for polakkene lager solid og lekker mat som det er meningen at man skal kose seg med. Polen er dessuten et rimelig land å feriere i, med et prisnivå som ligger langt under det norske. Alt ligger i grunnen til rette for en førsteklasses ferie i Polen, med andre ord!

Visum

Det er ikke nødvendig med visum for nordmenn som vil reise til Polen. Du må ha pass som er gyldig i 6 måneder etter ankomst, og hvis du vil oppholde deg mer enn tre måneder i landet må du søke om tillatelse ved å kontakte Polens ambassade i Oslo.

Sesong

Polen er et stort land med forskjellige klimasoner. I byene sør og øst er det et typisk innenlandsklima, og det kan bli varme somre med opptil 30-35 grader i byer som Krakow og Wroclaw, mens vintrene kan være kalde og snørike. Vest i landet og på Polens kyst mot nord er klimaet mer maritimt, og det er gjerne både våtere og kjøligere. I havnebyen Gdansk er det ofte regn og kjølige dager, men også her kan du få varme, fine somre med deilig bading. Polen er et populært reisemål året rundt, ettersom den flotte arkitekturen, de spennende byene og Polens mange naturopplevelser i skog og fjell frister året rundt. Sommeren er nok det mest populære tidspunktet å reise til Polen på, men våren er også usedvanlig vakker. Mange steder har også fantastiske julemarkeder i desember, så finn gjerne billige flybilletter til Polen da, og gjør unna juleshoppingen med det samme.

Flyplasser

Det er en lang rekke flyplasser i Polen, og flere flyselskaper flyr daglige direktereiser mellom Norge og flere byer i Polen. Mange lavprisselskaper har spesialisert seg på direkteflyvninger til populære polske destinasjoner som Warszawa, Wroclaw, Krakow, Katowice og Gdansk. Dette er de mest populære flyplassene i Polen: Flyplasser i Warszawa Krakow flyplass Gdansk flyplass Katowice flyplass Wroclaw flyplass

Offentlig transport

Polen har i de senere år investert mye i infrastruktur og transport. De gode og raske motorveiene i landet knytter de viktigste byene sammen og gjør det til en effektiv og spennende opplevelse å leie bil i Polen. Det er også gode togforbindelser mellom alle de viktige polske byene, og mange små steder er også dekket av det omfattende tognettverket. Buss er et rimelig alternativ på lengre reiser, selv om de fleste velger tog. Innad i de største byene i Polen er det godt utbygde trikkesystemer eller undergrunnsbaner, og buss er et rimelig alternativ i alle byer og tettsteder. Taxi er forholdsvis dyr måte å reise på i Polen, men i de større byene kan det være et kjapt alternativ for korte reiser.

Informasjon og nødnummer

Det generelle nødnummeret i Polen er 112, som i de fleste andre EU-land. Polen har også egne nummer for en rekke nødtjenester, som ambulanse på 999, brann på 998 og politi på 997.

Polen har gode shoppingmuligheter, og du finner rimelige kjøpesentre og handlegater i alle de større byene. Vanlige butikker er som oftest åpne fra 09.00 til 19.00 på hverdager, og til 14.00 på lørdag. På shoppingsentre i Polen kan du stort sett regne med åpningstider mellom 10.00 og 22.00 mandag til lørdag, og det er også mange med søndagsåpent. Trenger du å gå i banken er åpningstidene stort sett 09.00 til 17.00, med lørdagsåpent til klokken 13.00, mens offentlige kontorer er åpne mellom 08.00 og 16.00 mandag til fredag.

Fem feriefavoritter

1. Markedsplassen i Krakow: Krakow er en usedvanlig flott middelalderby, og sentralt på torget ligger den berømte markedsplassen med vakre fasader og koselige fortauskafeer. Krakow er perfekt for en romantisk ferie året rundt, med romantiske spaserturer gjennom brosteinsbelagte gater.

2. Białowieza-skogen: Polen er dekket av over en fjerdedel skog, og denne urskogen øst i landet er en del av Europas eldste skoger. Her finner du hundrevis av dyrearter, inkludert en helt spesiell bison.

3. Malbork-slottet: Dette slående vakre ridderslottet er bare ett av mange slott i Polens viktige middelalderhistorie. Utenfor Krakow ligger Wawel slott som er over tusen år gammelt, og tidligere det polske kongelige slott. I dag finner du deler av kronjuvelene her.

4. Gamlebyen i Gdansk: Den industrielle havnebyen Gdansk er kanskje mest kjent for Lech Walesas Solidaritet, men byens middelalderkjerne er slående vakker – og de kilometerlange badestrendene like utenfor er også verdt besøket.

5. Auschwitz-Birkenau: Å besøke konsentrasjonsleirene i Polen er både lærerikt, gripende og en viktig påminnelse om lidelsene mennesker kan påføre hverandre. Både barn og voksne får utbytte av en stille og tankefull tid i et av historiens mørkeste kapitler.

Kjappe fakta

Hovedstad: Warszawa

Areal: Ca. 313 000 km²

Innbyggertall: Ca. 38,5 millioner innbyggere

Valuta: Polske zloty (PLN)

Landkode: +48

Tidssone: Samme som Norge, UTC+1.

Religion: Hovedsakelig romersk-katolsk

Offisielt språk: Polsk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.