Kart

Sammenlign flybilletter til Portugal

Portugal

Å fly til Portugal på ferie er ikke ensbetydende med solbading på Algarvekysten eller storbyweekend i Lisboa. Selv om disse fortsatt er blant favorittaktivitetene i den portugisiske turistnæringen har Portugal uendelig mange eksotiske opplevelser å by på, enten du holder deg på fastlandet eller flyr til Portugals øyparadis på Madeira eller Asorene. Du finner portvinens hjemby i nord, der Porto sjarmerer store og små med sin historiske gamleby og utallige kirker, og helt i andre enden av Portugal ligger Algarvekystens turistindustri i sør, med surfing, solstoler og sangria. Portugal er ikke et veldig stort land, men den tidligere verdensmakten pakker godt med opplevelser inn på et lite område. Skogkledde fjell og langstrakte sandstrender med noen av de beste surfeforholdene i Europa er blant naturattraksjonene i Portugal, mens kulturtilbudet preges av rørende vakker fado-musikk, spennende museer og utsøkte katedraler i både store og små byer. Portugal er et fargerikt land, med pastellfargete bygninger og stilige slott, og de er hjertelig glad i både mat og drikke. Legger du reisen til Madeira blir du tatt godt imot på den blomstrende øyen, mens på de vulkanske Asorene midt i Atlanterhavet er spennende naturopplevelser beskyttet av begrenset turisme. Bestill flybilletter til Portugals-favorittene i dag, og finn ut hvilken portugisisk ferie du foretrekker.

Visum

Gyldig pass må medbringes når du flyr til Portugal. Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Portugal, men hvis du vil oppholde deg der i mer enn 3 måneder må du registrere deg hos portugisiske myndigheter.

Sesong

Portugal har et behagelig klima året rundt, og på fastlandet har særlig Algarvekysten et varmt og solrikt klima som er populært blant turister. Vestkysten kan være kjøligere, men også her er været stort sett varmt om sommeren og mildt om vinteren, med noen kjølige områder særlig i fjellene. Høysesongen for turister i Portugal er i juli og august, selv om det også er de varmeste og travleste månedene. Dersom du har muligheten bør du heller reise til Portugal om våren, da været er varmt og behagelig, hotellprisene er lavere og du også kan finne mange rimelige flybilletter til Portugal. Øygruppene Madeira og Asorene som begge tilhører Portugal har varmt vær året rundt. Her er det populært å dra om sommeren, mens mange helst legger juleferien til Madeira eller Asorene. Også hit er det rimelige flybilletter å finne om våren, mellom slutten av april og begynnelsen av juni.

Flyplasser

Portugal har en rekke flyplasser i det langstrakte landet. I tillegg til flyplassene på fastlandet har Portugal viktige flyplasser på Madeira og Asorene, som er populære reisemål for mange turister. Du kan fly til Portugal med direktefly fra en rekke flyplasser i Norge. Dette er de mest populære flyplassene i Portugal: Faro flyplass Lisboa flyplass Porto flyplass Madeira flyplass Horta flyplass på Asorene

Offentlig transport

Portugal har et rimelig effektivt transportnettverk, i alle fall om du reiser mellom de største byene. Tog er et populært transportmiddel for de travleste strekningene mellom Lisboa, Porto, Braga og Faro, men det er mindre dekning i distriktene. I og rundt storbyene Lisboa og Porto er det godt utbygde lokaltog, men ellers er det buss som er det viktigste fremkomstmidlet. Buss i Portugal tar lengre tid enn tog, men det er rimeligere og du kan reise til Portugals mer avsidesliggende attraksjoner med buss. Det går også an å ta innenriksfly i Portugal, som kan være det enkleste alternativet om du skal reise mellom Nord-Portugal og Algarvekysten. Det er god drosjedekning i Portugal, særlig i de største byene, men husk at mange ikke aksepterer kort. Ellers er leiebil et fint alternativ, med høyrekjøring og godt veinett, så du kan leie bil i Portugal om du vil utforske landet på egen hånd.

Informasjon og nødnummer

I Portugal er nødnummeret 112, det generelle europeiske nødnummeret. Ring dette nummeret om du kommer ut for et nødstilfelle og trenger politi, brannvesen eller øyeblikkelig medisinsk hjelp mens du er på ferie i Portugal.

Portugal har et spennende utvalg av lokale og internasjonale varer, og de største byene er førsteklasses shoppingdestinasjoner med rimeligere varer enn i Norge. Du kan gjøre gode kjøp på klær, sko og lærvarer når du flyr til Portugal, og kjøp gjerne med deg lokale spesialiteter som portvin og vin, korkprodukter, håndarbeid, keramikk og den berømte fadomusikken. Du finner alle slags butikker og forretninger i Portugal, fra store kjøpesentre til små, uavhengige designerforretninger – og alt imellom. Butikkenes åpningstider varierer, men en tommelfingerregel er fra 09.00 til 19.00 mandag til lørdag. En del mindre forretninger stenger mellom 13.00 og 15.00, mens portugisiske kjøpesentre stort sett holder åpent fra 10.00 til 23.00. Større handlesentre har ofte søndagsåpent, og supermarkeder likeså. Bankene i Portugal er åpne mellom 08.30 og 14.45.

Fem feriefavoritter

1. Algarve: Solrike strender, strålende surfemuligheter, historiske landsbyer, familievennlige resorter, festglade barer og spennende dykking med delfiner – Algarve er det fremste turistreisemålet i Portugal, med god grunn.

2. Lisboa: Portugals hovedstad er vakker og lidenskapelig, med flotte gotiske bygninger, trivelige trikker og en gjestfri gamleby med mat og musikk både inne og ute. Få med deg fado-musikantene og det portugisiske kjøkkenet, besøk museene og la deg fascinere av Portugals svunne storhetstid.

3. Sintra: I de skogkledde åsene mot Portugals vestkyst ligger eventyrbyen Sintra, en fargerik landsby med flotte slott, tette skoger og utsikt over Atlanterhavet. Ta toget fra Lisboa og utforsk de vakre hagene i byen.

4. Madeira: I Atlanterhavet sør for Portugal, utenfor kysten av Marokko, ligger et lite portugisisk stykke paradis med uovertrufne naturopplevelser og vannsport som dykking, surfing og snorkling.

Den gjestfrie øyen Madeira har millioner av vakre blomster, og er blant Portugals mest populære reisemål.

5. Porto: Porto er kanskje mindre kjent enn storebroren Lisboa, men den sjarmerende storbyen nord i Portugal har severdigheter i fleng. Blant trange smug og gamle middelaldergater finner du imponerende katedraler, vakre kirker og selvsagt Portos fremste eksportvare: portvin.

Kjappe fakta

Hovedstad: Lisboa

Areal: Ca. 92 400 km²

Innbyggertall: Ca. 10,5 millioner innbyggere

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: +351

Tidssone: 1 time etter Norge, UTC+0.

Religion: Romersk-katolsk

Offisielt språk: Portugisisk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.