Kart

Sammenlign flybilletter til Kypros

Spennende Kypros er en av de mest populære feriedestinasjonene for solhungrige og festglade nordmenn, som gjerne legger ferien til middelhavsøyens turistperler, som Ayia Napa, Pafos, Limassol og Larnaka. Kypros har rykte på seg for å være et sted for festglade ungdommer, men den naturskjønne øyen med en rik kulturhistorie, flotte arkeologiske utgravninger og lekker middelhavsmat tiltrekker seg like gjerne barnefamilier, turgåere og historieinteresserte turister. Hvis du legger ferien til Kypros kan du velge å sole deg på vidunderlige strender med turkisblått hav så langt øyet ser, eller du kan feste bort natten på de pulserende utestedene. Gå oppdagelsesturer i de naturskjønne fjell- og skogområdene sentralt på øyen, eller nyt utsikten over horisonten mot Afrika og Asia. Kypros er en deilig og spennende blanding av øst og vest, av historie og moderne turisme, og det er ikke langt mellom totalt forskjellige inntrykk. Landet er blant annet kjent for å være hjemstedet til Afrodite, og hvis du kan ta en pause fra strand og sol er det rikelig av arkeologiske funnsteder, middelalderslott og vakkert utsmykkede kirker fra ulike tradisjoner som bare venter på å bli utforsket.

Visum

Norske borgere trenger pass for innreise til Kypros, men det er ikke visumplikt. Passet må være gyldig til utreisedatoen, men du trenger ikke ha gyldighet utover det. Dersom du vil besøke Nord-Kypros er det mulig å reise fra sør til nord, men vær oppmerksom på at gresk-kypriotiske myndigheter ikke tillater innreise for turister som har ankommet via den tyrkiske delen av øyen.

Sesong

Med sitt varme og milde middelhavsklima er Kypros et populært reisemål nesten året rundt. Sommeren er høysesong, og den mest populære turistmåneden er august, da horder av turister flokker seg til de mange populære feriedestinasjonene på kysten av Kypros. Det er også den dyreste måneden, da både lokale og internasjonale turister kjemper om sengeplassene på Kypros-hotellene, og hvis du vil spare litt penger er det smart å legge ferien til mai eller september. Da er det mulig å finne billige flybilletter til Kypros, og overnatting er også mye rimeligere. Oktober er en vakker måned med mange høstfarger i Kypros’ flotte natur, men det kan regne en del om høsten og vinteren. Mange mindre steder stenger en del av fasilitetene når turistsesongen er over, så det er lurt å besøke Kypros mellom mai og oktober med mindre du holder deg til de største byene.

Flyplasser

På Kypros er det tre flyplasser med kommersiell trafikk, Pafos og Larnaka sør på øyen og Ercan på Nord-Kypros. Det går direkteflyvninger fra norske flyplasser til alle de tre flyplassene på Kypros, og siden Kypros er en relativt liten øy er det ikke vanskelig å komme seg fra den ene enden til den andre. Flyplassene på Kypros er: Pafos flyplass Ercan flyplass Larnaka flyplass

Offentlig transport

Buss og båt er de viktigste transportmidlene på Kypros, som ikke har jernbane eller trikk i noen av byene. Det er planer om et trikkesystem i Nicosia-området, men inntil videre er de kypriotiske bussene landets fremste form for transport. Det går rimelige busser innad i de største byene på Kypros, og også mellom byer og tettsteder på hele øya. Det koster rundt €1,50 for en enkeltbillett, €5 for en dagsbillett i et enkelt område, og for €15 kan du ta ubegrenset buss på hele Kypros på en dag. Du kan også leie buss fra alle de største byene, og Kypros er ikke større enn at det tar maksimalt et par-tre timer å kjøre fra den ene enden til den andre.

Informasjon og nødnummer

På Kypros ringer du det generelle europeiske nødnummeret 112 for alle nødtjenester.

Det er ikke først og fremst shopping som står øverst på listen over turistattraksjoner på Kypros, men du kan finne mange spennende lokale produkter om du ønsker å handle med deg hjem suvenirer fra ferien. De fleste butikker åpner mellom klokken 07.00 og 09.00 om morgenen, og holder åpent til klokken 19.00, eller lengre i høysesongen. Mange stenger tidlig på onsdager, og de fleste butikkene er stengt på søndag. Om sommeren er det ikke uvanlig at butikkene på Kypros har siesta mellom 14.00 og 17.00 da dagen er på sitt varmeste. Mange offentlige kontorer er åpne mellom 07.30 til 14.30, og banker er generelt åpne mellom 08.30 og 13.30, med noen timer om ettermiddagen utenom sommermånedene.

Fem feriefavoritter

1. Kourion-utgravningene: Vest for Limassol ligger de mest interessante arkeologiske utgravningene på Kypros, og her finner du flere storslåtte ruiner og bygninger fra antikken. Et spektakulært amfiteater, flotte villaer og vakre mosaikker er bare noen av severdighetene her.

2. Pafos: Hele Pafos står på Unescos verdensarvliste, og den vakre kystbyen som var hovedstaden på Kypros i antikken er full av romerske villaer, intrikate mosaikker, middelalderslott og underjordiske gravkamre.

3. Troodos-fjellene: Midt på Kypros ligger nasjonalparken Troodos, med øyens høyeste punkt, Mount Olympus. Tette skogområder, flotte turmuligheter, sykkelstier og et rikt dyre- og blomsterliv er de fremste grunnene til at dette området er blant Kypros’ viktigste attraksjoner.

4. Ayia Napa: Festbyen Ayia Napa er et av de mest populære reisemålene på Kypros, særlig blant yngre turister. Her ligger nattklubbene tett i tett, strendene er eventyrlige og det er fest fra morgen til kveld. Stemningen i utelivshovedstaden på Kypros er upåklagelig, og det er bare å kaste seg med.

5. Nicosia/Lefkosia: Verdens eneste hovedstad som er delt mellom to nasjoner ligger i innlandet på Kypros. Den attraktive byen har mange arkeologiske funn, trivelige restauranter, landets beste museum og en labyrintlignende gamleby det er helt greit å gå seg vill i.

Kjappe fakta

Hovedstad: Nicosia

Areal: Ca. 9250 km²

Innbyggertall: Ca. 1,2 millioner innbyggere

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: +357

Tidssone: En time foran Norge, UTC+2.

Religion: Størsteparten av befolkningen er gresk-ortodokse kristne

Offisielt språk: Gresk og tyrkisk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.