Kart

Sammenlign flybilletter til Storbritannia

Storbritannia

Å reise til Storbritannia er blant de mest populære feriene for nordmenn. Våre naboer mot vest lokker med utallige, varierte opplevelser når du bestiller fly til England, Skottland, Wales eller Nord-Irland. Dra på britisk storbyferie i London, en av verdens beste metropoler, fengende festivaler i Edinburgh, se fotball i Liverpool og Manchester, eller opplev engelsk badeferie på sør-kysten ved Brighton og Blackpool. Du kan legge reisen til Storbritannias flotte natur, på høylandet i Skottland, ved de eventyraktige innsjøene i Lake District, til fjellene i Wales’ Snowdonia eller til geologiske naturfenomener på den nordlige kysten av Nord-Irland. Storbritannia er et av verdens viktigste land, både historisk sett og den dag i dag. Den lange historien til det britiske imperiet gjør at du kan oppleve noen av verdens fremste kulturskatter her. Besøk British Museum, Tate Modern og Natural History Museum, eller bli kjent med britisk scenekunst på noen av verdens fremste teatre. Mens du er på reise i Storbritannia må du prøve den berømte pubkulturen, med tradisjonell britisk mat som fish & chips, pølser og pai. Buckingham Palace er et velkjent symbol på den britiske kongefamilien som er kjent verden over, og du kan bestille overnatting i kongelig stil i Storbritannia på hundrevis av slott og herskapelige boliger rundt på de britiske øyene. Hele familien kan nyte en ferie i Storbritannia, og det går direkte fly til britiske byer fra de fleste større byer i Norge. 

Visum

Nordmenn trenger ikke visum for reise til Storbritannia, men fordi landet ikke er med i Schengen-samarbeidet må du ha gyldig pass ved innreise. Passet må være gyldig for hele oppholdet. Mer informasjon får du på visa-nettsidene til britiske myndigheter.

Sesong

Klimaet i Storbritannia er ikke så ulikt det norske. Det er fire årstider, med milde vintre og relativt varme somre i sørlige deler av landet, mens østkysten har en tendens til å være våtere og med mer vind. I tillegg er det generelt mildere og varmere desto lenger sør du er, mens i nordlige områder som Skottland kan vinteren være kald og snørik. Det er desidert mest populært å reise til Storbritannia i sommermånedene, og hvis du vil bestille flybilletter i juni-august er det lurt å være ute i god tid. Prisene på overnatting og leiebil kan også være dyrere i høysesongen. Storbyer som London, Manchester, Liverpool og Edinburgh er populære å besøke året rundt. Du finner de billigste flybillettene til Storbritannia i februar-mars og oktober-november, og det er alltid noe å gjøre, nesten uansett når du reiser. 

Flyplasser

Det er flere velkjente flyplasser i Storbritannia, og Heathrow er blant Europas travleste flyplasser. En rekke flyplasser rundt London dekker store deler av sør-øst-England, og alle de viktigste byene i Storbritannia har minst en flyplass. Belfast og Glasgow har to flyplasser, og du kan også fly til de ytterste utkantene av de britiske øyene, med flyplasser på små steder som Shetland og Hebridene. De travleste flyplassene i Storbritannia er: Flyplasser i London Flyplasser i Belfast Edinburgh flyplass Flyplasser i Glasgow Manchester flyplass Aberdeen flyplass Birmingham flyplass

Offentlig transport

Det britiske transportnettverket er utmerket. I de største byene er kollektivtransport en effektiv måte å komme seg rundt på. De røde, toetasjes bussene, Londons undergrunnsbane og de svarte drosjene er alle verdensberømte britiske symboler, og de gjør det dessuten enkelt og raskt å reise rundt i London. De svarte, britiske drosjene finner du også i alle litt større byer. Det er betraktelig billigere å ta taxi i Storbritannia enn i Norge, og de ikoniske drosjene er en opplevelse å reise med. Lokaltog, trikk og bybane finnes i flere av de britiske byene. Når det gjelder regionsreiser er både buss og tog gode alternativer. Det går mange tog til de fleste delene av landet, og buss dekker de mindre stedene. Ellers er det også fint å leie bil i Storbritannia, men husk at det er venstrekjøring!

Informasjon og nødnummer

Nødnummeret i Storbritannia er 999. Du kan ringe dette nødnummeret dersom du trenger hjelp fra brannvesen, politi eller ambulanse i en nødsituasjon mens du er på reise i Storbritannia. Det europeiske nødnummeret 112 brukes også. Dersom du ønsker å kontakte det britiske politiet utenom et nødstilfelle er nummeret du ringer 101.  

Fem feriefavoritter

1. Big Ben: Klokketårnet helt vest i Westminster er kanskje det mest kjente symbolet på Storbritannia. Det er bare en av Londons mange kjente attraksjoner, som det verdensberømte British Museum og den kongelige boligen Buckingham Palace.

2. Høylandet i Skottland: The Highlands ligger nord i Skottland og omfatter et historisk område med slående vakker natur. Fjord og fjell, innsjøer og skogområder gjør de avsidesliggende delene av Skottland til en feriefavoritt. Opplev Highland-kuer, Storbritannias høyeste fjell Ben Nevis og det historiske Glencoe på reisen gjennom høylandet.

3. York Minster: Nord-Europas største gotiske katedral ligger i vakre York, en middelalderby med trange gater og lang historie som inkluderer både vikinger og industri. Den enorme katedralen med gotiske utsmykninger og vakre glassmalerier besøkes av flere millioner turister hvert år.

4. Stonehenge: Det fascinerende pre-historiske tempelet Stonehenge ligger i Wiltshire i Sør-England, og er en av verdens mest berømte fortidsminner. Den velkjente steinringen og de mange hundre gravhaugene er flere tusen år gamle, og turister valfarter hit for å se imponerende monolitter og fascinerende strukturer.

5. Beatles-museet i Liverpool: The Beatles Story er verdens eneste museum utelukkende om Liverpools store sønner. Det fascinerende museet viser både oppvekst og musikalsk utvikling, og de interaktive opplevelsene er vel verdt inngangspengene.

Kjappe fakta

Hovedstad: London

Areal: Ca. 245 000 km²

Innbyggertall: Ca. 65 millioner innbyggere

Valuta: Britiske pund (GBP)

Landkode: +44

Tidssone: En time etter Norge, UTC+0

Religion: Hovedsakelig kristendom

Offisielt språk: Engelsk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.