Kart

Sammenlign flybilletter til Birmingham

Birmingham er Storbritannias nest største by og et resultat av den industrielle revolusjonen. Det er en ”happening” by med mye på menyen både når det gjelder ting å se, spise og gjøre. Vi snakker tipp topp shopping, vakre viktorianske bygninger og et pulserende kulturliv på linje med London.

Byen har forandret seg mye de siste tjue årene. I dag kjemper fremragende museer og gallerier om oppmerksomheten med stadig flere gastronomiske restauranter, kule cocktailbarer og pittoreske kanaler pyntet med barer, restauranter og andre attraksjoner. Men Birmingham har vært flink til å ta vare på sitt industrielle kulturminne, inkludert verdensberømte Jewellery Quarter.

Birmingham passer perfekt til en weekendtur.

 

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum for å dra til England.

Sesong

Været i England har humørsvingninger året rundt, med en sur og kald vinter og en tørr og delvis varm sommer (juni til september). Derfor er muligens sommeren den beste tiden å reise på, værmessig i hvert fall (våren er ikke så verst den heller), men, som sagt, i dette landet er været skiftende, så du gjør lurt i å alltid være beredt på grått vær og vind.

Reise rundt

Beste måten å komme seg rundt i Birmingham er enten til fots eller ved hjelp at byens offentlige transporttilbud. Både tog og buss står til disposisjon samt en metro, men den ene linja som er i operasjon er mest ment for pendlere. Husk å ta med deg nøyaktig beløp på bussen da de ikke gir veksel. Det er også mulig å ta taxi – disse er det mange av.

Åpningstider

De fleste butikker holder åpent hver dag fra 10:00 – 17:30/18:00, inkludert søndag.Kjøpesentrene holder åpent lenger. Bankene operer vanligvis med følgene åpningstider: mandag til fredag, fra 09:30 – 16:30/17:00.

Tips

Hvis ikke tips er inkludert på regningen, er det høflig å gi 10 – 15% på restauranter. Det samme gjelder drosje. På puben er det ikke nødvendig å gi driks.

Nødnummer

112

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse c/o DWF, One Snowhill, Snow Hill Queensway, Birmingham B4 6GA. Telefon: 0845 404 2393.

 

Severdigheter (topp 5)

1. Biblioteket. Birminghams bibliotek ser ut en julepresang og er en arkitektonisk triumf. Det ble åpnet september 2013 med det mål å  vise at bibliotekets tid ikke er over. I tillegg til bøker og gallerier har det har et utendørs amfiteater, et interessant interiør og en kafé, samt en glassheis som går opp til 7 etasje og til den ”hemmelige hagen” hvor en fantastisk utsikt over byen venter.

2. Shopping. Birmingham er et shoppingparadis. Fra Harvey Nichols og Selfridges til historiske markeder og det verdensberømte Jewellery Quarter (hjem til hundrevis av dyktige menn og kvinner som lager store mengder av landets smykker); butikkene i denne byen har noe for alle og enhver. Et av de største kjøpesentrene i England ligger også her. Bullring, heter det.

3. Jewellery Quarter. Selv om området først og fremst er kjent for smykker, er Jewellery Quarter så absolutt verdt et besøk selv om du ikke skal på smykke-shopping. Området har en helt unik karakter og er Birminghams mest livlige og levende nabolag. Her finner du historie i hver eneste gate og på hvert eneste gatehjørnet; det et sted hvor du kan lære og oppdage.

4. Cadbury World. Bli med inn i sjokoladeverden på Cadbury World. Her er det masse å se og gjøre for hele familien; du kan lære om historien til en av verdens største sjokoladeprodusenter, smake på ulike produkter og oppleve ordentlig sjokoladeregn.

5. Thinktank. Eller ”tenketank”, hvis en skal prøve å oversette det til norsk, er et vitenskapsmuseum og et ambisiøst initiativ gjort i forsøk på å gjøre vitenskap tilgjengelig og morsomt for barn. Her står interaktivitet i fokus og noen av høydepunktene inkluderer tre gallerier som representerer fortid, nåtid og fortid, samt en utendørs vitenskapshage.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Over 1 million

Valuta

Britiske pund (GBP)

Telefon

+44

Religion

Kristendom

Tidsforskjell

- 1

Offisielt språk

Engelsk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Birmingham

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.