Kart

Sammenlign flybilletter til Liverpool

Liverpool er reisemålet for deg som vil kombinere sport og shopping, musikk og maritim historie, kultur og kreativitet. Det er med andre ord en by for de fleste som ønsker seg en storbyferie der de kan velge og vrake i kulturelle tilbud. Liverpool ligger nord-vest i England, og har en lang og spennende historie som industri- og havneby, der musikk og fotball har vært blant byens viktigste eksportvarer. Det tar bare to timer å fly til Liverpool fra Oslo, og når du lander på John Lennon-flyplassen tar det ikke lang tid før du lar deg imponere av energien og kreativiteten som kjennetegner Liverpool. I havneområdene som nå er ombygd til kulturelle sentre kan du gå på museum, lære om Beatles eller bli kjent med skips- og industrihistorien. Liverpool har noen av Storbritannias beste shoppingsentre, og du finner både rimelige klær og sko fra kjedebutikker, til unike designerplagg, sko og vesker du ikke får tak i hjemme i Norge. Dersom du er interessert i engelsk fotball er det verdt å få med seg en hjemmekamp med Liverpool eller Everton, og Liverpool har også en rekke severdigheter for dem som liker historie og arkitektur.

Sesong

Været i Liverpool er kjent for å være kjølig og vått. Det er i grunnen ganske likt et norsk kystklima, med milde somre og kjølige vintre, uten de virkelig varme eller virkelig kalde dagene. Liverpool er en helårsdestinasjon på grunn av fotball, shopping og uteliv, men høysesongen er likevel mellom mai og august, da det er sjanse for å få godt vær. Mange reiser til Liverpool for å oppleve fotball, og seriestarten i Premier League er verdt å få med seg.

Offentlig transport

Travle Liverpool har et godt utbygd bussnettverk som dekker hele byen og som tilbyr rask og rimelig transport i både sentrum og nærområdene. Du kan kjøpe billett på bussen eller på forhånd. Det er også flere lokaltog i Merseyside-området. Her må du ha gyldig billett på forhånd. Det går både buss og taxi fra flyplassen i Liverpool, John Lennon Airport. Taxi er relativt rimelig, men det er ofte like greit å gå i sentrum av Liverpool. Ved Mersey-elven går det en rekke ferger, og det er en egen opplevelse å reise med en ikonisk ’ferry across the Mersey’.

Åpningstider

Liverpool er en av de beste shoppingbyene i Storbritannia. Det er mange store kjøpesentre, som det nye Liverpool One og kjente St John’s, og i sentrum er det flere gode shoppinggater med alt fra kjedebutikker til designforretninger og små uavhengige butikker. Åpningstider for de fleste butikker er fra 10.00 til 18.00 eller 19.00 mandag til lørdag. Mange er åpne på søndager også, og noen har langåpent på torsdager. Kjøpesentrene er generelt åpne fra 10.00 til 22.00. Banker og offentlige kontorer har som oftest åpent fra 09.00 til 16.00 eller 17.00.

Tips og driks

Det er ganske vanlig å tipse når du går ut i Liverpool. På restaurant tipser du rundt 10% av regningen, og det er også hyggelig å tipse når du har vært på bar eller kafe i Liverpool-området – da er det ofte et tipsglass der du kan legge fra deg mynter. Taxisjåfører i Liverpool forventer ikke å få tips, men det er vanlig å gi rundt 10% dersom de har vært hyggelige og hjelpsomme. Dersom de er hyggelige og hjelper deg med kofferter når du kommer fra flyplassen i Liverpool bør du alltid gi litt ekstra i tips.

Nødinformasjon

Det generelle nødnummeret i Liverpool er 999. Dette ringer du i en nødsituasjon, enten du trenger brannvesen, ambulanse eller politi. Du kan også ringe 101 for å komme frem til politiet i Liverpool dersom det ikke er et nødstilfelle.

Severdigheter

1. Mersey Ferries: Liverpool ble bygget opp rundt skipsfart og transport på elven, og i dag er en tur på elven med Mersey Ferries en av de beste måtene å se byen på. Du kan velge mellom en rekke fergeopplevelser, og det går til og med an å ta ferge helt til Manchester langs kanalene.

2. Liverpool Cathedral: Den største anglikanske katedralen i Storbritannia er nesten to hundre meter lang og et virkelig imponerende byggverk. Fra det høye klokketårnet får du byens beste utsikt, og det største orgelet i landet er et imponerende instrument hvis du er heldig nok til å få med deg en konsert.

3. Anfield Road: Liverpool er utvilsomt en over gjennomsnittet fotballinteressert by. Du kan besøke både garderoben og banen på Anfield Road, mens byens andre storlag, erkerivalen Everton også ønsker velkommen til sin stadion, Goodison Park.

4. Albert Dock: De gamle havnebygningene i Liverpool har vært med på å forme byen i over 150 år. Murbygningene var designet for skipsfart og handel, og i dag er de fylt med museer, restauranter, konserter og gallerier. En av hovedattraksjonene er Beatles Story som forteller historien til byens største musikalske sønner.

5. Tate Liverpool: En annen av Albert Docks viktigste attraksjoner er Tate Liverpool, den største samlingen av britisk moderne og samtidskunst utenfor London.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 470 000

Valuta: Britiske pund (GBP)

Landkode: +44

Religion: Kristendom

Tidssone: En time etter Norge, UTC +0

Offisielt språk: Engelsk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Liverpool

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.