Kart

Flybilletter til Oslo

Oslo, Norges hovedstad og største by er vel verdt et besøk, og har en spennende historie. Det finnes steinalderminner fra over 10.000 år tilbake, og Gamlebyen i Oslo var Nord-Europas nest største middelalderby. Etter å ha blitt rammet av Svartedauden og store bybranner ble Oslo bygget opp nesten fra grunnen på 1600-tallet. Den fikk da navnet Christiania etter kong Christian, men fikk tilbake Oslo-navnet i 1925.

I dag er Oslo en interessant kombinasjon av en europeisk hovedstad og en naturnær norsk by. Her finner du både Operaen, Holmenkollen og verdenskjente museer, men du er aldri langt fra marka, fjorden eller skiløypene. To tredjedeler av Oslo kommune er skog og naturområder, mens storbyens urbane gleder er mange og varierte.

Sesong

Som resten av den sørlige delen av landet er Oslo kaldt om vinteren og kan være relativt varmt om sommeren. Det er fint å besøke hovedstaden året rundt, men våren er særlig vakker.

Offentlig transport

Oslo har en veldig effektiv og grei T-bane. Kjøp billetter på automat, i mange kiosker og butikker, eller i luke på de større stasjonene. Billettene gjelder også på trikken og bussen. Trafikanten er til god hjelp med ruteplanlegging. Taxi er dyrt.

Åpningstider

Stort sett er vanlige norske åpningstider gjeldende. Museer er stort sett åpne alle dager fra 10.00-17.00, med utvidede åpningstider om sommeren. Bankene er åpne mandag – fredag fra 9.00 – 17.00, enkelte filialer har lørdagsåpent.

Tips og driks

Det er ikke strengt nødvendig å tipse i Norge, men særlig i Oslo er det blitt stadig vanligere å tipse rundt 10% av regningen om du er fornøyd med servicen. Du trenger ikke å tipse i taxier.

Nødinformasjon

Nødnummeret er 112.

Severdigheter

1. Operaen: Den flotte, hvite bygningen i Bjørvika er blitt storbyens nye kulturhus.

2. Vigelandsparken: Gustav Vigelands flotte skulpturer, inkludert Sinnataggen, i naturskjønne omgivelser.

3. Holmenkollen: Norges mest besøkte turistattraksjon, med skimuseum, hopptårn og skisimulator.

4. Munch-museet: Tusenvis av malerier, tegninger og grafiske arbeider fra Norges mest kjente maler. Ta en titt på Skrik-maleriet, som har blitt stjålet og nå levert tilbake til museet.

5. Nobels Fredssenter: Lær mer om alle prisvinnerne og om Alfred Nobels filantropiske pris i det flotte senteret.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Fylket og bykommunen har ca 620.000 innbyggere, mens i storbyområdet i sin helhet bor det over 925.000 mennesker.

Valuta: Norske kroner (NOK)

Landkode: 47

Religion: Protestantisk statskirke – men stort sett sekulært samfunn

Tidssone: GMT +1

Offisielt språk: Norsk (Bokmål og nynorsk)

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Oslo

Vanlige spørsmål

Det finnes 2 flyplasser i Oslo: Oslo Gardermoen og Sandefjord Torp.
Qatar Airways, KLM, Vueling Airlines, Norwegian Air International, Danish Air Transport, Norwegian Air Sweden, BRA og eurowings flyr alle direkte til Oslo.
Billigste måned å fly til Oslo er januar.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.