Kart

Sammenlign flybilletter til Spania

Spania er år etter år øverst på ønskelisten til mange ferierende nordmenn. Det spanske klimaet er varmt og deilig store deler av året, og om det er strandferie eller storbyweekend som frister finner du det du ønsker deg. Spanjolene er gjestmilde og livsglade, med mat, vin og kultur i verdensklasse. Over 50 millioner turister besøker landet hvert år.

Visum

Norske reisende trenger ikke visum til Spania. Passet ditt må være gyldig for hele oppholdet i landet.

Sesong

Middelhavsklimaet preger Spania, med moderate til høye temperaturer og uregelmessig nedbør. Fra april til oktober får du stort sett godt vær i store deler av landet, og det er verdt å følge spanjolenes tips om en siesta midt på dagen de varmeste høysommerdagene.

Flyplasser

Det er relativt raskt og billig å fly til Spania. De største og viktigste flyplassene er: Barcelona Palma de Mallorca Malaga Gran Canaria Alicante

Offentlig transport

Det er stort sett greit å komme seg frem i de spanske byene med buss, bane eller taxi, og også mellom de større byene og turistdestinasjonene er det gode transportforhold. Tog og buss dekker langdistansereisene, eller du kan finne flybilletter til Spanias mange populære flyplasser.

Informasjon og nødnummer

Du finner informasjon om ambassade og nyttige ting for nordmenn i Spania her. Det gratis nødnummeret er 112, ambulanse er 092 og brannvesen er 080.

Mange butikker og kontorer har åpent fra 9.30 til 13.30, og fra 16.30 til 20.00. Kjøpesentre og matbutikker er ofte åpne fra 9.00 til 21.00 uten stopp, mens i kystbyene sommerstid er mange butikker åpne etter ti om kvelden.

Hotell og overnatting

Fem feriefavoritter

1. Barcelona: Den nest største og nest viktigste byen i Spania er Barcelona, en kulturhovedstad som pulserer av liv, spennende arkitektur, surrealistisk kunst og førsteklasses mat – prøv de mange tapasbarene.

2. Andalusia: Andalusia sies å være fødestedet til flamencoen, og regionen er kjent for fargerike festivaler, lidenskapelige følelser og intens sommervarme.

3. Granada: Ved fjellkjeden Sierra Nevada, som kan by på det sørligste skianlegget i Europa, ligger magiske Alhambra, det mauriske palasset som nå er på Unescos verdensarvliste.

4. San Sebastian: I lille San Sebastian finner du ikke bare en av Europas beste strender, der du kan svømme, surfe og spasere langs strandpromenaden. Dette er også hjembyen til flere restauranter på listen over den beste maten i verden. Spaser i gatene og nyt den flotte utsikten fra stranden La Concha.

5. Madrid: Den vakre hovedstaden i Spania er kjent for imponerende arkitektur og Real Palacio, det kongelige slottet er et særlig godt eksempel. Brede gater, flotte torg og museer i verdensklasse er også med på å forme inntrykket av Madrid som en verdensmetropol. Og fotball har de også!

Kjappe fakta

Hovedstad: Madrid

Areal: 505 992 km².

Innbyggertall: Cirka 47 000 000

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: 34

Tidssone: Spania er en time foran norsk tid (UTC +1).

Religion: Omtrent 70% er katolikker, mens nesten 25% sier de ikke er religiøse.

Offisielt språk: Spansk   

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.