Kart

Sammenlign flybilletter til Mactan-Cebu International

Øyprovinsen Cebu er blant de mest populære feriedestinasjonene i Filippinene. Med en god blanding av flotte strender, et behagelig klima, luksusresorter og fantastiske dykkemuligheter, tiltrekker den filippinske storbyen seg turister fra hele verden. Mange reiser til Cebu for å oppleve den varme velkomsten fra lokalbefolkningen, og alt byen har å tilby. Cebu er Filippinenes eldste by, til og med eldre enn hovedstaden Manila, og den er også landets nest største. Cebu kalles ’dronningbyen i sør’ og her kan du oppleve alle storbyens gleder, i tillegg til strandliv og vannsport. Shopping kan du gjøre både på berømte handlesentre som SM Mall og Ayala-kjøpesenteret eller i små, uavhengige butikker. Cebu har et rikt uteliv og mange populære barer, og som ellers i Filippinene er maten både billig og god.

Sesong

Det er stort sett varmt og tørt i Cebu året rundt, men mellom juni og desember er det vanlig med regn nå og da. Klimaet er tropisk og temperaturen kan ligge på over 35C i perioden mellom mars og mai, mens de kjøligste månedene i regntiden kan bety temperatur ned til 18C, særlig i fjellene. Temperaturen er stort sett stabil, og ligger gjennomsnittlig på mellom 25-30C, unntatt i mai, som er den varmeste måneden i året. Det er fare for tyfoner i Cebu, men de finner vanligvis ikke sted mer enn en gang i året.

Offentlig transport

Det er et dårlig offentlig transportnettverk i Cebu, og selv om det finnes et utbygd bussystem går bussene sjelden og de er ikke spesielt pålitelige. Til gjengjeld er det mange taxier og det koster ikke mye å ta drosje, så om du vil reise rundt i Cebu og til og med for turer til områdene rundt byen, er taxi et godt alternativ. Jeepneys er et populært alternativ blant lokalbefolkningen, som bruker disse fellesdrosjene på faste ruter gjennom byen.

Åpningstider

Butikkene i Cebu er generelt åpne mellom klokken 10.00 og 20.00 på hverdager, og det er vanlig med lengre åpningstider på lørdager for kjøpesentre som ofte er åpen til 21.00 eller 22.00. Banker og offentlige kontorer er generelt åpne mandag til lørdag, mellom 09.00 og 15.00.

Tips og driks

Det er ganske vanlig å tipse i Cebu, og selv mange restauranter inkluderer et servicegebyr på regningen er det høflig å tipse i tillegg. Rundt 10% av regningen er passelig.

Nødinformasjon

Nødnummeret for brann i Cebu er 160, ambulanse er 161 og politiet i Cebu når du på 166.

Severdigheter

1. Magellankorset: Magellankorset i Cebu markerer stedet hvor den portugisiske oppdageren Ferdinand Magellan døpte de første filippinske kristne på 1500-tallet. I dag er det en trebygning rundt det originale korset.

2. Bantayan Island: Like utenfor Cebu ligger de postkortvakre strendene på Bantayan Island, som er et attraktivt sted å dra for strandliv, surfing og solbading. Hvite strender, blått hav og herlige palmer frister både lokale og turister.

3. Sinulog-festivalen: Hvert år i januar feirer Cebu Santo Nino i den store Sinulog-festivalen, som er et fargerikt kaos med fyrverkeri, parader og gatefestmoro av alle slag.

4. Katedralmuseet: Ved siden av den imponerende katolske katedralen i Cebu ligger dette museet som viser frem mange relikvier og gjenstander fra den spanske kolonitiden.

5. Basilica Minore del Sto. Niño: Den eldste kirken i Filippinene har en berømt statue av Jesus-barnet, og landets eldste katolske relikvie.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 900 000

Valuta: Filippinske peso (PHP)

Landkode: +63

Religion: Størstedelen av befolkningen er kristne, og de fleste er romersk-katolske. En del er også muslimer eller buddhister. Religion er en viktig del av samfunnet og dagliglivet i Filippinene.

Tidssone: 6 timer før Norge, UTC +8

 

Offisielt språk: Filipino (tagalog) og engelsk er offisielle språk. 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Mactan-Cebu International

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.