Kart

Flybilletter til Bergen - Sammenlign billige fly til Bergen

Bergen er den nest største byen i Norge og kalles ofte porten til fjord-Norge. Den tidligere hovedstaden fikk bystatus i 1070, ligger idyllisk til mellom fjord og syv fjell, og har vært et viktig handelssentrum for hele landet. Internasjonal handel har blant annet gitt Bergen den karakteristiske dialekten, og det var også hit Svartedauden kom til Norge, med et skip fra England i 1349. Den Hanseatiske Bryggen i Bergen er et populært postkortmotiv, men du finner også mange interessante butikker og restauranter i disse historiske bygningene. Du kan nyte et glass av den lokale Hansa-ølen på flere trivelige puber både på Bryggen og ellers i byen.

Trange smau med klassiske hvite trehus på Nordnes og i Sandviken er fine å vandre i både på solskinnsdager og de langt mer vanlige regndagene. Det er imidlertid mye å finne på dersom du vil holde deg innendørs, for eksempel ligger det flere kunstgallerier rundt Lille Lungegårdsvann, shoppingen får du unnagjort rundt Torgallmenningen, og et besøk til Akvariet eller Naturhistorisk Museum holder barn og voksne interesserte.

Bergenserne er stolte av å være litt annerledes enn resten av landet, og her finner du unike tradisjoner som buekorps på 17. mai, tønnebål til sankthans og fiskekaker som gatekjøkkenmat. Byen har også et rikt kulturliv, med en rekke bergensband som har nådd internasjonal anerkjennelse, og Bergen anses for å være Norges gatekunsthovedstad.

Sesong

Det er sant at det regner mye i Bergen (235 dager i året), men det blir både grønt og vakkert av det. Våren og sommeren byr på mange fine dager, mens det på høsten og vinteren ofte er vått og grått i Bergen. Men som bergenserne sier: Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær.

Offentlig transport

Tide-bussene dekker det beste av Bergen og nærområdene, med hyppige avgangstider i sentrale strøk. Den ganske nybygde Bybanen er en behagelig og effektiv måte å komme seg mellom sentrum og Nesttun/Sandsli.

Åpningstider

Vanlige norske åpningstider gjelder i Bergen. Museer er stort sett åpne alle dager fra 10.00-17.00, med utvidede åpningstider om sommeren. Banker har vanlig åpningstid mandag – fredag fra 9.00 – 17.00..

Tips og driks

Det er ikke strengt nødvendig å tipse, men på restaurant kan det være greit å tipse rundt 10% av regningen om du er fornøyd med servicen.

Nødinformasjon

Nødnummeret er 112.

Severdigheter

1. Bryggen: De flotte trebygningene er historisk interessante, men inneholder nå også mange moderne gleder.

2. Fløybanen: Ta banen opp til Fløyen, prøv lokale spesialiteter på Fløyrestauranten og gå ned igjen langs Tippetue eller en av de mange turstiene som er populære hele året.

3. Troldhaugen: Norges nasjonalkomponist, Edvard Grieg, var fra Bergen og du kan besøke hjemmet hans på Troldhaugen. Ta også en tur til Grieghallen, konsertbygningen som er formet som et flygel.

4. Den Blå Steinen: Torgallmenningen ble bygget for å beskytte byen mot ytterligere storbranner etter at 90% av byen brant ned i 1790. Den åpne plassen er nå blitt Bergens storstue, og den flotte blå steinen har blitt et naturlig møtepunkt, med utsikt mot teateret, Lillelungeren og Johanneskirken.

5. Brann Stadion: Byens stolthet, SK Brann, spiller hjemmekampene sine på Minde, og da er det alltid god stemning.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Det bor ca 270.000 innbyggere i Bergen sentrum, mens stor-Bergen er hjem til nærmere 400.000 mennesker.

Valuta: Norske kroner (NOK)

Landkode: 47

Religion: Protestantisk statskirke – men stort sett sekulært samfunn

Tidssone: GMT +1

Offisielt språk: Norsk (Bokmål og nynorsk) 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Bergen

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.