Kart

Flybilletter til Istanbul

Den fascinerende Istanbul er verdens eneste by som ligger på to kontinenter, og den er også blant verdens største. Denne metropolen har en lang historie, og fremstår i dag som en travel, moderne by med imponerende arkitektur, flotte palasser, religiøse bygninger og yrende handelsliv. Istanbul er byen der øst møter vest, og den orientalske innflytelsen er tydelig. Besøk en av de flotte moskeene, ta en tur på de mange markedene, nyt et tyrkisk bad i en av de klassiske hammamene, eller utforsk den brokete historien til byen som tidligere het Konstantinopel.

Sesong

Sommeren i Istanbul kan bli ubehagelig varm, og det kan være best å unngå byen i juli og august – men på den annen side er det mye rimeligere og mindre travelt da, fordi mange turister unngår disse månedene. Det beste tidspunktet å besøke byen på er om våren eller i september-oktober, da klimaet er behagelig. På grunn av Istanbuls størrelse og beliggenhet har faktisk deler av byen egne mikroklima, der sørsiden av byen er tørrere og varmere enn den nordre delen og Bosporos-stredet som ligger ved Svartehavet.

Offentlig transport

Transportsystemet i Istanbul er variert og effektivt, med et omfattende rutenett og et billettsystem som gjør at du kan bruke et reisekort på alle de ulike transportformene. Både buss, metro, trikk, lokaltog, ferger, vanntaxi og kabelbane er inkludert, og du kan komme deg til nesten alle deler av Istanbul ved hjelp av offentlig transport. Trafikken i byen er kaotisk og travel, og særlig biltrafikken er forvirrende. Det bør ikke være noe problem å ta taxi i Istanbul, selv om du bør sørge for at taksameteret står på. Gule Dolmuser er gruppetaxier som går på faste ruter, og det er en rimelig måte å komme seg rundt i byen på.

Åpningstider

Butikkene i Istanbul er stort sett åpne mellom 09.00 og 20.00 hele uken, selv om enkelte steder kan holde stengt for fredagsbønn. Kjøpesentrene holder åpent mellom 10.00 og 22.00. Bankenes åpningstider er som oftest fra 09.00 til 16.30, mens offentlige kontorer holder åpent mellom 08.30-12.30 og 13.00-16.30.

Tips og driks

I Istanbul er det forventet at du tipser, men du trenger ikke tømme lommeboken – mellom 5-10% er vanlig på restauranter og barer som serverer mat. Hotellansatte forventer mellom 5 og 20 lira avhengig av hva de hjelper deg med, og det er vanlig å runde opp taxiregningen. Husk også å tipse i tyrkiske bad eller hammamer, rundt 10-20% av det du har betalt, fordelt på de som har behandlet deg.

Nødinformasjon

Nødnummer for ambulanse og sykehus er 112, for brann er det 110 og for politi ringer du 155 i Istanbul.

Severdigheter

1. Hagia Sofia: Den storslagne bysantinske katedralen Hagia Sofia var i lang tid en av kristendommens største kirker, og kuppelen er fortsatt et imponerende byggverk. Katedralen har vært både vært kristen og islamsk helligdom, og i dag er bygningen museum, og fortsetter å imponere besøkende med utsøkt arkitektur og viktig religiøs kunst.

2. Topkapi-palasset: I 350 år var dette palasset selve senteret i det ottomanske riket, og herfra styrte sultanene det enorme riket. En rimelig billett gir deg adgang til hele bygget, inkludert skattkammeret og der sultanens harem bodde.

3. Den Blå Moské: Med tyve tusen blå fliser gir moskeen sitt navn, seks imponerende minareter og en sentral plass på Sultanahmet, er Den Blå Moské Istanbuls mest besøkte attraksjon, og et av de mest kjente landemerkene i byen. Suleymaniye-moskéen er også verdt et besøk.

4. Galata-tårnet: Nord for Det Gylne Horn ligger Galata-tårnet, som ble bygget på 1300-tallet for å være et utsiktstårn og vakttårn for handelsstasjonen i Galata, der handel mellom øst og vest blomstret. 5. Grand Bazaar: Istanbuls største marked er et enormt basarområde med tusenvis av boder som selger alt fra klær og krydder til skinn og sølv. Hundretusenvis besøker markedet hver dag, og her er det bare å prute.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 14,1 millioner

Valuta: Tyrkiske lira (TRY)

Landkode: +90

Religion: 99% er registrert som muslimer

Tidssone: En time etter Norge, UTC +2

Offisielt språk: Tyrkisk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av İstanbul

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.