Kart

Sammenlign flybilletter til Italia

Italia er et uovertruffent reisemål for de aller fleste: enten du er glad i kultur, shopping, god mat og vin, vakker natur eller klassisk arkitektur er Italia i verdensklasse. Det billedskjønne landet med en lang og godt bevart historie som fremdeles preger dagens bybilde lokker til seg turister fra hele verden. Smak på verdens beste is eller kanskje det mest populære kjøkkenet i verden: hvem elsker ikke å spise italienske spesialiteter som pizza, pasta og lekker sjømat? Italia er feriestedet som passer både barnefamilier som vil oppleve sol, strand og barnevennlige aktiviteter, så vel som kunstelskere, turgåere og nyforelskede par som knapt kan finne vakrere gater å vandre gjennom hånd i hånd enn de brosteinsbelagte gatene i Venezia, Firenze og Napoli. Motebyen Milano er et mekka for shopping, mens strendene på Capri, Sicilia og Sardinia lokker solbadere i alle aldre. Italias hovedstad og en av verdens mest populære turistdestinasjoner er Roma, der attraksjonene står så tett at det er vanskelig å unngå dem, og der du kan oppleve både Vatikanet, Colosseum og førsteklasses italienske restauranter. Når du tar fly til Italia kan du velge mellom en lang rekke flyplasser i hele landet, avhengig av hvilken ferie du ønsker deg. I nord kan du stå på ski eller oppleve fjellandskap med fremragende natur, mens sør-Italia byr på middelhavsstrender, vulkaner og Pompeii. Uansett hvilke ferieplaner du har, kan du trygt reise til Italia og vite at de mest sannsynlig kan oppfylle også dine feriedrømmer.

Visum

Nordmenn som vil dra til Italia trenger ikke visum. Du må ha gyldig pass, og pass er den eneste godkjente identifikasjonsformen for nordmenn som er på reise i Italia.

Sesong

Italia er et typisk middelhavsland med generelt godt vær og varmt klima, men det er store forskjeller på nord og sør, samt de italienske øyene Sardinia og Sicilia. Italia er en populær turistdestinasjon hele året, men sommersesongen er nok den travleste de fleste steder. Det er imidlertid flere førsteklasses skisteder nord i landet, og de italienske alpene er absolutt verdt et besøk om vinteren. Sør i Italia er somrene varme og tørre, mens det kan være høy luftfuktighet mot nord og i innlandet. Den travleste ferietiden er juli og august, og det kan være smart å unngå disse månedene hvis du skal reise til de største byene eller stranddestinasjonene i Italia. Våren og høsten byr ofte på billigere flybilletter til Italia, rimeligere hotellovernatting og mindre kø på de populære turistattraksjonene. Sjekk også når det er større arrangementer, som messer eller store konferanser i byer som Milano, Firenze og Roma hvis du vil finne rimelige flybilletter.

Flyplasser

Det er mange flyplasser i Italia, og det er direktefly til flere av de italienske flyplassene fra flere steder i Norge. Både tradisjonelle ruteflyselskaper og lavprisselskapene flyr til italienske reisemål. De mest populære flyplassene i Italia er: Flyplassene i Roma: Ciampino flyplass og Fiumicino flyplass Flyplassene i Milano: Milano Bergamo flyplass, Milano Linate flyplass og Milano Malpensa flyplass Catania Fontanarossa flyplass Palermo flyplass på Sicilia Cagliari flyplass på Sardinia Napoli internasjonale flyplass

Offentlig transport

Transportnettverket i Italia er omfattende og velutbygd. Du kommer deg til alle de populære feriedestinasjonene med buss, tog eller ferge, i tillegg til med fly til Italias mange flyplasser. Buss får deg til de aller fleste steder i Italia, inkludert små tettsteder på landsbygden og de avsidesliggende ferievillaene som er så populære i Italia. Tog er også en populær og effektiv måte å reise rundt i Italia på, og du får ofte like rimelige billetter på tog som med bussen. Dersom du skal reise langt er det lurt å bestille billetter på forhånd, på tog generelt og på buss i høysesongen. Offentlig transport i de største byene er omfattende og effektiv, og de fleste har enten trikk eller undergrunn i tillegg til buss. Hvis du vil ta taxi i Italia er det best å finne drosjeholdeplasser, ettersom det er ulovlig for dem å stoppe på gaten.

Informasjon og nødnummer

Det felles nødnummeret i Italia er 112, som i de aller fleste EU-land. I tillegg har politiet et eget nødnummer på 113, brannvesenet kan nåes på 115 og hvis du trenger førstehjelp på reisen i Italia kan du ringe 118.

Italia er en førsteklasses shoppingdestinasjon, og flere av byene i Italia er kjent for å være verdensledende innen mote og design. Milano er landets – og kanskje Europas – mote- og designhovedstad, og du kan finne fremragende produkter av skinn og lær i store deler av Italia. De fleste butikker har åpent mellom 09.00-13.00 og 16.00-19.30 mandag til lørdag, mens kjøpesentre og supermarkeder stort sett er åpne hele dagen mellom 09.00 og 20.00. Det meste er stengt på søndager, men du kan finne markeder som har åpent på søndagene. Lokale markeder er en spennende måte å handle på i Italia, så undersøk hvor og når de finner sted når du kommer frem. Banker i Italia er åpne mellom 08.30 og 13.00 og 14.45 til 15.45, mens postkontorene generelt er åpne fra 08.30 til 14.00 eller 18.30 mandag til lørdag.

Fem feriefavoritter

1. Colosseum: I Roma og Vatikanet står severdighetene tett i tett, men Colosseum er nok i en klasse for seg. Verdens største amfiteater er et ikonisk mesterverk av romerske byggetradisjoner, og et av verdens mest lett gjenkjennelige byggverk. Besøk også Palatinerhøyden like ved.

2. Pompeii: En av Italias mest interessante severdigheter er utgravningene i Pompeii, som avdekket en typisk romersk by etter vulkanutbruddet til Vesuv i år 79. De omfattende ruinene er imponerende vel bevart, og du se både villaer, veggmalerier og hverdagsliv.

3. Kanalene i Venezia: Turistfavoritten Venezia med sine mange henrivende kanaler er et av de stedene man bare må ha besøkt en gang i livet. Gamlebyen med sine mange broer, Markusplassen, utallige kirker og tradisjonelle venetianske palasser er bare noe av det du må se i Venezia.

4. Comosjøen: Italias tredje største innsjø er nok den mest spektakulære, og en evig favoritt hos både turister, kjendiser og italienere. I skyggen av de snøkledde alpene ligger utallige vakre landsbyer og ferieboliger, perfekt for en romantisk ferie eller for aktive turgåere.

5. Det skjeve tårn i Pisa: Pisa er blant verdens vakreste byer, med bygningskomplekser som kan ta pusten fra de fleste. Det skjeve tårnet er bare en av de mange storslåtte bygningene som fortjener oppmerksomheten din i Pisa.

Kjappe fakta

Hovedstad: Roma

Areal: Ca. 300 000 km²

Innbyggertall: Ca. 62 millioner innbyggere

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: +39

Tidssone: Samme som Norge, UTC+1.

Religion: Hovedsakelig romersk-katolsk

Offisielt språk: Italiensk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.