Kart

Sammenlign flybilletter til Vietnam

Vietnam

Drømmen om ferie i Vietnam er stadig mer oppnåelig for de fleste, med lave priser på mat og overnatting og mange rimelige flybilletter til Vietnams hovedstad Hanoi. Det langstrakte landet med fristende sandstrender på den lange kysten ønsker besøkende velkommen med et smil. Behagelige temperaturer, en interessant historie, lekker og fristende mat og mange severdigheter er bare noe av det som trekker turistene til Vietnam. På østkysten ligger badeparadisene tett i tett, som Nha Trang, Da Nang og det gamle handelsstedet Hoi An. Her kan du nyte rolige sandstrender og bugnende markeder med ferske grønnsaker, fisk og sjømat. I nord ligger spennende turterreng med fjelltopper og rismarker i de karakteristiske terrassene, for eksempel rundt Sapa. I nord ligger også hovedstaden, travle Hanoi som er en blanding av moderne metropol og tradisjonell kolonihovedstad, med trange gater, brosteinsbelagt gamleby og fortausmat i verdensklasse. Den historiske keiserbyen Hue er blant landets mest spennende og arkitektonisk interessante, og mot sør ligger energiske Ho Chi Minh City, tidligere Saigon. Når du er i Vietnam lønner det seg å dra ut på landsbygden for å oppleve den rolige, tradisjonelle naturen, og reis gjerne rundt med leiebil i Vietnam for å få smaken på det landet kan by på.

Visum

Hvis du er norsk statsborger og skal reise til Vietnam i mindre enn 15 dager får du visum ved ankomst til landet. Da må du også ha returflybillett eller videre billett til et annet land innen 15 dager med deg. Dersom du skal oppholde deg på ferie i Vietnam i mer enn 15 dager må du bestille visum på forhånd fra den vietnamesiske ambassaden i Oslo. Husk også at alle som reiser til Vietnam må ha pass som er gyldig i minst tre måneder fra ankomstdato.

Sesong

Vietnam er et langstrakt land med mye kyst, og selv om det generelt er varmt og relativt fuktig i store deler av landet kan de regionale forskjellene være ganske store. I nord, nær Hanoi og i fjellstrøkene ved turparadiset Sapa kan det være mye kjøligere enn i de sydlige kystområdene, særlig om vinteren. Det skjer ikke ofte, men det kan til og med komme snø i fjellområdene. Samtidig er det gjerne over 30 grader sør i landet, ved Mekong-deltaet og Ho Chi Minh-byen. I sør er det stort sett like varmt hele året, mellom 25-35 grader, og det beste tidspunktet å reise til Sør-Vietnam er fra november til mars, før regntiden setter inn for fullt i mai. I nord er sesongen noe annerledes, med de beste månedene i april og mai. For å sikre deg sol og stort sett tørt vær er det smart å bestille billige flybilletter til Vietnam mellom november og juni, med de rimeligste reisene i begynnelsen og slutten av høysesongen.

Flyplasser

Vietnam er et langt land med over 1650 kilometer fra nord til sør. Det er 9 internasjonale flyplasser i Vietnam, en rekke innenlandsflyplasser og det finnes mange muligheter for å finne billige flybilletter til Vietnam hvis du er fleksibel på hvor og når du reiser. Dette er de viktigste vietnamesiske flyplassene: Ho Chi Minh flyplass Hanoi flyplass Danang flyplass Nha Trang Cam Ranh flyplass Hue flyplass

Offentlig transport

I Vietnam er det billig å reise. Buss har blitt mer populært blant turister de siste årene etter at mange gamle, skrøpelige busser har blitt byttet ut med moderne og trygge varianter. Du får kjøpt veldig billige billetter og kommer deg raskt og greit fram overalt, men vær obs på at mange busser har høylytt TV eller karaoke ombord. Tog er en mer behagelig reisemåte, selv om det går relativt sakte – regn minst 30 timer mellom Hanoi og Ho Chi Minh City. Tognettverket i Vietnam knytter sammen de største byene nord og sør. I Mekong-området går det mange båter som et greit fremkomstalternativ. Innad i byene i Vietnam er lokal transport som buss, trikk og sykkel veldig populært. Det er både rimelig og populært å leie bil i Vietnam, og da får du også muligheten til å utforske landsbygden på egenhånd.

Informasjon og nødnummer

I Vietnam er nødnummeret til politiet 113, til brannvesen 114 og til ambulanse eller medisinsk førstehjelp 115. Disse numrene ringer du dersom du opplever eller observerer en nødsituasjon mens du er på reise i Vietnam.

Å reise til Vietnam er en stor opplevelse for de fleste, og man vil gjerne kjøpe suvenirer og rimelige kvalitetsvarer med seg hjem. Tekstiler og skreddersydde klær er svært populært å kjøpe med seg fra ferien i Vietnam, i tillegg til produkter av lakktre, silke og keramikk. Butikkene i de fleste byene er som oftest åpne fra 08.00 til 20.00 mandag til søndag, men noen kan ha stengt søndager. Enkelte større forretninger og kjøpesentre i Vietnam holder åpent til klokken 22.00. Offentlige kontorer og banker åpner klokken 08.00 og stenger 17.00 mandag til fredag, men mange kan ha stengt i lunsjen mellom 12.00 og 14.00. Dette gjelder også museer i Vietnam, som ofte er åpen hele uken unntatt mandag.

Fem feriefavoritter

1. Halong-bukten: Øst for Hanoi finner du tusenvis av bratte klipper som stikker opp av vannet, lett gjenkjennelige fra både James Bond-filmer og utallige feriefotografier. Utforsk øyer og grotter med lokale båter i nord-øst-Vietnams fremste turistattraksjon.

2. Gamlebyen i Hanoi: Trange, travle gater med støyende trafikk og tett i tett med mennesker som sitter på små krakker og spiser på fortauene: Hanois gamleby er en høylytt opplevelse for alle sanser, og et perfekt sted å utforske det velsmakende vietnamesiske kjøkkenet med sine mange innflytelser fra franske, kinesiske og asiatiske mattradisjoner.

3. Cu Chi-tunnelene: Nord for Ho Chi Minh City kan du lære om den konfliktfylte historien til Vietnam i dette berømte tunnelnettverket som ble brukt under Tet-offensiven da Vietnamkrigen

herjet landet. I dag er det minnesmerker og museum, og du kan også utforske de klaustrofobiske tunnelene.

4. Hue: Den historiske keiserbyen Hue har en lang rekke flotte bygninger på Unescos verdensarvliste, og det flotte citadellet, byporten, keisergravene og Vietnams høyeste pagoder er blant de mange severdighetene i byen.

5. Hoi An: Havnebyen Hoi An er blant Vietnams vakreste, med nydelige bygninger, storslått arkitektur og et sentrum nesten fritt for moderne trafikk og forurensing. En av landets mest turistvennlige steder, med templer, pagoder og gamle tehus tett i tett.

Kjappe fakta

Hovedstad: Hanoi

Areal: Ca. 331 000 km²

Innbyggertall: Ca. 90 millioner innbyggere

Valuta: Vietnamesiske dong (VND)

Landkode: +84

Tidssone: 5 timer foran Norge sommertid, 6 timer ved norsk vintertid, UTC+7

Religion: Vietnam er offisielt ateistisk, men tradisjonell folkereligion og buddhisme spiller en viktig rolle

Offisielt språk: Vietnamesisk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.