Kart

Sammenlign flybilletter til Split

Sjarmerende Split ligger på Kroatias Adriaterhavskyst, og er et herlig reisemål om du vil kombinere badeferie, soling og natteliv med historiske bygninger, shopping og konserter. Den lille storbyen er sentrert rundt det imponerende, gamle romerske keiserpalasset som fortsatt er et livlig sentrumsområde med kafeer, restauranter, butikker og boliger innenfor de gamle palassmurene. I Split er du aldri langt fra stranden, og bystranden Bacvice ligger like ved gamlebyen. Noen av Europas beste badeområder finner du på øyene like utenfor byen. Hopp på en ferge for å oppleve Hvar eller Brac, og kombiner gjerne en storbyweekend i Split med øyloffing og badeferie eller turer i innlandet der middelalderbyer og Unesco-listede landsbyer ligger tett. Det er lett å finne billige flybilletter til Split fra flere steder i Norge, og siden Kroatia fortsatt er et meget rimelig land å feriere i kan du unne deg en langhelg i byen, eller noen uker i Kroatia med utgangspunkt i Split.

Sesong

Middelhavsklimaet i Split er varmt og solrikt, og selv om det kan bli opptil 40C på høysommeren gjør en sval bris fra Adriaterhavet det mer behagelig selv på de varmeste dagene. Sommersesongen starter i mai og varer til september-oktober, med badetemperaturer på rundt 25 grader. Det er særlig fint å reise til Split tidlig på høsten, da turiststrømmen har gitt seg noe, mens gradestokken fortsatt holder seg på 20-tallet.

Offentlig transport

Et godt offentlig transportsystem dekker hele Split og nærområdene. Fargerike gule busser går ofte og effektivt, og billettprisene er rimelige. En billett er gyldig i alle retninger i to timer, så du kan bruke bussrutene for å få en rimelig sightseeing-tur rundt i Split. Busstasjonen ligger sammen med togstasjonen og fergeterminalen, så her kan du enkelt reise til attraksjonene utenfor Split så vel som rundt i byen. Taxi er relativt dyrt, og i sentrum er det like greit å gå til fots.

Åpningstider

Butikker i Split er generelt åpne mellom 09.00 og 18.00 mandag til lørdag, mens supermarkeder og kjøpesentre gjerne har åpent til 21.00. Bankene i byen holder som oftest åpent mellom 09.00 og 18.00 på hverdager, og postkontorene er åpne mellom 07.00 og 20.00 mandag til fredag.

Tips og driks

Kroatia har ikke faste regler for tipsing, og det er ikke forventet at du legger igjen tips, selv om det blir satt stor pris på. Hvor mye du tipser i Split er helt opp til deg; de fleste runder opp regningen eller legger noen kuna igjen på kafeer eller etter mindre måltider. Dersom du har spist et bedre måltid med god service er rundt 10% tips fint. Taxisjåfører i Split og setter også pris på at du runder opp til nærmeste runde beløp, særlig om du har med bagasje til og fra flyplassen.

Nødinformasjon

For ambulanse ringer du 94, brannvesenets nødnummer er 93 og politiet i Split når du på 92. Det generelle europeiske 112-nummeret fungerer også her.

Severdigheter

1. Diokletian-palasset: Den romerske keiseren Diokletians palass fra 400 år f. Kr. står på Unescos verdensarvliste, og den flotte bygningen med romersk arkitektur ligger pittoresk til ved det knallblå Adriaterhavet.

2. Gamlebyen: Den sjarmerende gamlebyen i Split ligger innenfor murene til palasset, og er helt bilfritt, med trange gater, hyggelige kafeer, klesvask mellom husene og små butikker.

3. Bacvice: Split er kjent for sine mange flotte strender, og selve bystranden er Bacvice, med finkornet, myk sand. Den ligger sentralt til, og stranden er langgrunn og populær blant barnefamilier. Du kan også gå videre herfra til andre, roligere strender i området.

4. Hvar: En fin utflukt fra Split går til øya Hvar som har blitt kåret til en av verdens 10 vakreste øyer. Hvar har masse sol, flotte strender, gode surfe- og vannsportmuligheter og et pulserende natteliv.

5. Trogir: Litt utenfor Split ligger også Trogir, en vakker liten landsby bare en halvtimes busstur nord for Split. Middelalderbyen Trogir er som et levende museum, og en av Kroatias best bevarte byer med romersk og middelalderarkitektur.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 180 000

Valuta: Kroatiske kuna (HRK)

Landkode: +385

Religion: Romersk-katolsk

Tidssone: Samme som Norge, UTC +1

Offisielt språk: Kroatisk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Split

Vanlige spørsmål

Det finnes én flyplass i Split: Split.
Delta, KLM Cityhopper, Transavia France, KLM, transavia, Singapore Airlines, Eurowings Europe og Novair flyr alle direkte til Split.
Billigste måned å fly til Split er august.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.