Kart

Sammenlign flybilletter til Kroatia

På østkysten av Adriaterhavet ligger Kroatia, et av de mest populære ferielandene på Balkan. Med middelhavsklima, varme somre og gjennomsnittlig 2600 soltimer i året er kystlinjen i Kroatia et reiseparadis som ennå ikke har blitt ødelagt av masseturisme. Romerske ruiner, middelalderbyer og festninger gjør dessuten landet historisk interessant såvel som vakkert.

Visum

Du trenger ikke visum for å reise til Kroatia for opphold under 3 måneder. Ta alltid med gyldig pass.

Sesong

Det er særlig fint å besøke landet i de varme sommermånedene. Juli og august er høysesong, men besøk gjerne Kroatia når som helst mellom mai og september.

Flyplasser

De største byene har gode flyplasser, og det er lett å fly til Kroatia fra Norge. De fem travleste flyplassene i landet er: Zagreb Dubrovnik Split Zadar Rijeka

Offentlig transport

Transportsystemet er godt utbygd, pålitelig og relativt billig. Med mange øyer er fergetransport utbredt, og du bør finne lokale fergeruter om du vil reise rundt på øyhopping. Buss er en relativt komfortabel og effektiv måte å komme seg rundt på, og det er også et godt utbygd tognettverk mellom de største byene.

Informasjon og nødnummer

Nyttig informasjon for nordmenn i Kroatia, inkludert ambassade og kontaktnumre finner du her. Det generelle nødnummeret er 112.

Butikker i Kroatia er normalt åpne fra 08.00 til 19.00 mandag til lørdag. stengt søndager og helligdager. Kjøpesentre kan være åpne lengre. Bankenes åpningstider er som oftest mandag til fredag, 08.00 til 19.00.

Fem feriefavoritter

1. Hvar: Den idylliske øyen og landsbyen Hvar er populære blant annet takket være de velduftende olivenlundene, frukthagene og lavendelmarkene som omringer den

pittoreske havnelandsbyen. Seilbåter og yachter legger ofte til her, og byen minner om Venezia.

2. Korcula: En annen av de billedskjønne byene på den kroatiske kysten. Her ligger hvite hus med leirtak på en smal halvøy, og i et av dem hevdes det at Marco Polo bodde. Det er lett å forelske seg i Korcula, kjent som ‘lille Dubrovnik’ og med nydelig utsikt over strendene i nærheten.

3. Split: Byen Split ble bygget opp fra et romersk palass, og i dag er hele byen en turistattraksjon i seg selv. Gå i de trange gatene og la deg fascinere av romersk og renessansearkitektur.

4. Pula: I tillegg til å ha et morsomt navn er Pula blant de mest populære byene i Kroatia. Her finner du et stort amfiteater som er blant de best bevarte romerske monumentene i landet. Om sommeren arrangeres det ofte festivaler og diverse forestillinger i det 2000 år gamle bygget.

5. Dubrovnik er kanskje den mest interessante byen å besøke i hele landet. Hvite marmorgater, renessansearkitektur og skulpturer, kirker og fontener, den sirkelrunde bymuren og fascinerende arkitektur – ‘Adriaterhavets perle’ gir deg nok å se på!

Kjappe fakta

Hovedstad: Zagreb

Areal: 56 600 km²

Innbyggertall: Cirka 4 300 000

Valuta: Kroatiske kuna (HRK)

Landkode: 385

Tidssone: Kroatia ligger i same tidssone som Norge, så det er ingen tidsforskjell.

Religion: Størstedelen av kroatene er katolikker (86%), ateister (7%) eller ortodokse kristne (4%)

Offisielt språk: Kroatisk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.