Kart

Sammenlign flybilletter til Japan

Japan

Det er spennende å reise til Japan, dette fascinerende landet med lang historie og en hypermoderne nåtid. Japan er en unik blanding av teknologi og tradisjoner, med templer og te-ritualer side om side med fargerike neonskjermer og elektroniske nyvinninger. Japan er blant annet kjent for sushi, kimonoer, kirsebærblomster og vakre templer, mens de travle storbyene lokker med eksklusive kjøpesentre, spennende shopping og både kultur og motkultur. Når du reiser til Japan kan du forberede deg på en effektiv, høflig og interessant kultur full av spennende motsetninger. Gylne templer og rike tradisjoner skaper rammene rundt mange ritualer som det er verdt å få med seg, for eksempel tedrikking, kampsport eller buddhistiske seremonier. De glitrende hovedgatene i Tokyo har også annet å tilby, som enorme kjøpesenter med den nyeste elektronikken og flotte kunstmuseum, mens keiserpalasset i Kyoto er fascinerende å lære mer om. Besøk også de japanske skisportstedene som tilbyr skibakker i verdensklasse, eller reis med båt eller lyntog for å se mer av det vakre øyriket med store fjellkjeder og flommende elver. En reise til Japan vil overraske deg nesten uansett hva du forventer, så bestill flybilletten til Japan i dag.

Visum

Dersom du reiser til Japan for mindre enn 90 dager får du utstedt turistvisum med tre måneders gyldighet ved ankomst til flyplassen i Japan. Passet ditt må være gyldig for hele perioden du skal være i Japan. Dersom du vil oppholde deg lenger i landet eller skal jobbe må du kontakte den japanske ambassaden i Norge på forhånd. 

Sesong

Japan er et langt land med ulike klimaregioner. Avhengig av hvor du skal reise og hva du vil gjøre på ferien i Japan er det forskjellige tidspunkt som passer best. Mange velger våren i Japan, da de berømte kirsebærtrærne står i full blomst, og været er stabilt og behagelig. Det kan være vanskelig å finne billige flybilletter til Japan i april og mai, og hotellprisene kan være høyere enn i lavsesongen. Vær oppmerksom på festivaler og lokale høytider som kan påvirke prisene, som nyttårsfeiring og de dødes festival i august. Japan er et bra sted for skisport, og januar og februar kan være bra måneder å fly til de nordlige skiområdene. November er også en av de beste månedene å reise til Japan, da prisene er relativt lave og været er godt og stabilt.

Flyplasser

Som i de fleste langstrakte land er det en rekke flyplasser i Japan, både internasjonale og innenriks-flyplasser. Fem av Japans flyplasser er internasjonale, og disse befinner seg stort sett rundt Tokyo- og Osaka-området. De fleste flyplassene i Japan er innenriksflyplasser som dekkes av Japans nasjonale flyselskaper Japan Airlines og All Nippon Airways, i tillegg til flere mindre flyselskaper. Selv om lyntoget er en svært rask reisemåte velger mange å reise innenriks med fly, da det er enda raskere og flybillettene ikke er særlig mye dyrere enn toget. De viktigste flyplassene i Japan er: Flyplasser i Tokyo Okinawa Naha flyplass Flyplasser i Osaka Flyplasser i Nagoya Flyplasser i Sapporo Fukuoka flyplass Sendai flyplass

Offentlig transport

Japan er kjent for sitt omfattende og praktiske transportsystem, med raske og effektive hurtigtog, busser og båter. Det er ikke veldig rimelig å reise i Japan, så det er smart å se etter gode tilbud om du kan. Dersom du skal være lenge på ferie i Japan, eller du skal reise mye med kollektivtransport er det smart å kjøpe reisepass eller rabattkort. Det japanske lyntoget shinkansen er verdensberømt, og det er en superrask, behagelig og effektiv måte å reise på. Det er også flere andre region- og lokaltog, og i flere av de største byene er lokaltoget den viktigste pendlerformen og transporten for å komme seg på jobb. Både Tokyo, Osaka, Kyoto, Kobe og Sapporo har undergrunnsbaner som er enda mer effektive enn toget. Buss er vanlig i alle byer, men disse kan være vanskelig å bruke om du ikke snakker og leser japansk. Trikken er et godt alternativ i flere japanske byer. 

Informasjon og nødnummer

I Japan har de to nødnummer. For assistanse fra politiet dersom du kommer ut for en nødsituasjon på reisen i Japan ringer du 110. Dersom du trenger hjelp fra brannvesen eller ambulanse er nummeret 119. De færreste operatørene snakker engelsk, så det er lurt å lære seg litt japansk eller å få noen som snakker språket til å ringe for deg.

Fem feriefavoritter

1. Keiserpalasset i Tokyo: Tokyos kanskje flotteste bygning er shinto-palasset til keiseren. Det er kun åpent for publikum to ganger i året, men også utenfra er det en fantastisk opplevelse, med vakker arkitektur, frodige hager og eksotiske trær.

2. Fuji-fjellet: Det ikoniske Fuji-fjellet med sin karakteristiske sukkertopp-form og snøkledde topp er Japans høyeste fjell, og et velkjent symbol på landet. Du ser ofte Fuji-fjellet på postkort og bilder fra Japan, og den aktive vulkanen er unektelig et flott syn.

3. Gullpaviljongen Kinkakuji i Kyoto: Dette vakre zen-tempelet ligger vakkert til ved en innsjø utenfor Kyoto. Tempelet har tre etasjer, hver med en særegen arkitektonisk stil. De to øverste etasjene er fullstendig dekket av bladgull.

4. Senso-ji-tempelet: Midt i Tokyos Asakusa-distrikt ligger dette fargerike og velkjente buddhist-tempelet, som er blant Japans mest populære severdigheter. Det er landets eldste tempel, fra år 645, og ved siden av ligger handlegaten Nakamise, der du kan kjøpe religiøse og japanske suvenirer, mat og andre tradisjonsrike varer.

5. Osaka Slott: I Japans tredje største by ligger det vakre Osaka Slott, bygget på 1500-tallet. Den vakre bygningen har en lang og spennende historie, og det spilte en viktig rolle under samlingen av Japan til ett rike. I dag er det et fredfylt og rolig sted å besøke.

Kjappe fakta

Hovedstad: Tokyo

Areal: Ca. 378 000 km²

Innbyggertall: Nesten 128 millioner innbyggere

Valuta: Japanske yen (JPY)

Landkode: +81

Tidssone: 7 eller 8 timer foran Norge, UTC+9

Religion: Shinto og buddhisme

Offisielt språk: Japansk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.