Kart

Sammenlign flybilletter til Tokyo

Travle Tokyo er en spennende, intens og unik millionby som ganske enkelt må oppleves. Beskrivelsene av den japanske hovedstaden kan ikke yte den rettferdighet, for Tokyo er en by som bør sees, høres og kjennes på kroppen. Det er en uovertruffet blanding av hypermoderne skyskrapere, teknologi, elektronikk og knivskarp mote, side om side med tradisjonelle templer, eldgamle skikker og dyp respekt for historie og tradisjon. I Tokyo får du en helt annerledes storbyferie. Det er en lang rekke severdigheter i Tokyo som står på alle lister, men like viktig er det å oppleve stemningen og pulsen i byen, fra små hotellrom og fullpakkede pendlertog til neonlys og motkultur. Du må få med deg de klassiske Tokyo-opplevelsene som sushispising, tedrikking og gjerne en sumo-kamp, og du kan ikke dra fra Tokyo uten å ha besøkt noen av de mange shoppingsentrene som tilbyr alt fra tegneserier og elektronikk til mote og musikk. Og når det blir for mye lyd og storby kan du trekke deg tilbake til de mange rolige pusterommene i Tokyo, fra parker og hager til templer og helligdommer, eller ikoniske Mount Fuji som du kan se i horisonten.

Sesong

Været i Tokyo endrer seg med årstidene. Tokyo sentrum er varm og fuktig om sommeren, kjølig med mulig snøfall om vinteren, og det er relativt mildt om våren og høsten. Høysesongen for turister er om sommeren, og om våren mens kirsebærtrærne står i full blomst. Tokyo er imidlertid travel og fullpakket året rundt, men i de travleste turistperiodene kan det bli ekstremt trangt på de mest populære attraksjonene og på offentlig transport. Den beste tiden å besøke Tokyo er gjerne våren, tidlig på sommeren og om høsten. Du finner de billigste flybillettene til Tokyo i januar og februar, og da er det også gode tilbud hoteller i Tokyo sentrum.

Offentlig transport

Tokyo er berømt for sitt gode transportsystem, og undergrunnsbanen og toget er de viktigste fremkomstmidlene. De dekker stort sett hele byen og forstedene, og nesten alle turistattraksjoner i Tokyo ligger i nærheten av et stopp på undergrunnen eller toget. Togene går ofte og effektivt, men det er verdt å unngå rushtrafikken. Til den internasjonale flyplassen i Tokyo, som ligger et stykke utenfor byen, går det tog som stopper like under Narita flyplass. Du kan også ta buss, men det tar ofte opptil to timer, og taxi til og fra flyplassen kan ta enda mer tid, og det kan også bli ganske dyrt.

Åpningstider

Tokyo er et shoppingparadis, særlig om du er interessert i elektronikk og teknologi. Bydelen Akihabara er stappfull av elektronikkforretninger og tegneseriebutikker med japansk manga. Ginza-distriktet har eksklusive designerforretninger mens Harajuku fokuserer på mote. Åpningstidene i de japanske butikkene er generelt fra 10.00 til 19.00, men mange er også åpne senere. De store kjøpesentrene i Tokyo, som Tokyo Bay, er åpne til 21.00 i helgene. Bankene i Tokyo åpner stort sett fra 09.00 til 15.00, mens offentlige kontorer har åpent fra 09.00 til 17.00 mandag til fredag.

Tips og driks

Den japanske kulturen er veldig fokusert på å gi vennlig service uten å forvente noe igjen. Det er derfor ikke vanlig å gi tips, og det er ikke bare uvanlig, men det kan også oppfattes som uhøflig om du tipser når du er på ferie i Tokyo. Ikke bli overrasket om servitøren springer etter deg for å gi deg tilbake vekslepenger om du betaler for mye. Enkelte restauranter i Tokyos turistdistrikter kan inkludere servicegebyr på regningen, men utover det tipses det ikke – hverken på restaurant, kafe, bar eller i taxi i Tokyo.

Nødinformasjon

I Tokyo er nødnummeret for politi 110 og for brannvesen og ambulanse ringer du 119.

Severdigheter

1. Keiserpalasset: Keiserfamiliens bolig i Tokyo må sees. Kun to dager i året slippes publikum inn i det vakkert utsmykkede Shinto-palasset, men ellers i året er det et flott skue fra utsiden også, med 100 000 eksotiske trær, vollgraver og flotte hager som er åpent for besøkende.

2. Shinjuku Gyoen-parken: Denne digre, fredelige parken midt i Shinjuku-distriktet har tre forskjellige deler, en japansk, en fransk og en engelsk hage. I denne grønne lungen kan du nyte naturen og se på kirsebærtrærne når de står i full blomst på våren.

3. Tokyo-tårnet: Japans nest høyeste byggverk er inspirert av Eiffeltårnet, og malt knall-oransje. Du kan ta heisen opp til utsiktspunktene på 150 meter og 250 meters høyde for å se utover Tokyos mange skyskrapere og travle bylandskap.

4. Senso-ji-tempelet: Det eldste buddhistiske tempelet i Tokyo er også et av byens viktigste, og det tar imot besøkende fra hele verden. Ved siden av tempelet finner du Shinto-alteret Asakusa-helligdommen, og i området rundt ligger det en rekke boder som selger alt fra bønneflagg og kimonoer til tradisjonell mat som nudler og sushi.

5. Fiskemarkedet Tsukiji: Tokyos ikoniske fiskemarked skal muligens stenges, men hvis du får anledning bør du oppleve denne institusjonen, der billettene snappes opp klokken 04.00 om morgenen, og hvor du får verdens beste og ferskeste sushi i en helt unik atmosfære.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 13,5 millioner

Valuta: Japanske yen (JPY)

Landkode: +81

Religion: Shinto og buddhisme

Tidssone: 8 timer foran Norge, UTC +9

Offisielt språk: Japansk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Tokyo

Vanlige spørsmål

Det finnes 2 flyplasser i Tokyo: Tokyo Narita og Tokyo Haneda.
Bangkok Airways, Scoot, Tianjin Airlines, Nordwind Airlines, Thai Airways, Garuda Indonesia, Austrian Airlines og Asiana Airlines flyr alle direkte til Tokyo.
Billigste måned å fly til Tokyo er mars.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.