Kart

Flybilletter til Bangkok

Bangkok er kontrastenes by, og en av Asias største metropoler. Her blandes moderne skyskrapere med tradisjonelle matmarkeder, skranglete tuk-tuker med raske Skytrains, og luksuriøse skatter med billige plastkopier. Thailands hovedstad er det perfekte reisemålet for deg som vil spise godt, feste lenge og slippe deg løs, men det er også et utmerket utgangspunkt for den som vil oppleve mer av kulturen i dette magiske og eksotiske landet.

Visa

Norske statsborgere kan være i Thailand opptil 30 dager uten visum. For aktuell reiseinformasjon, klikk her:  http://www.thaiembassy.no/no_visa.htm

Sesong

Thailand har tre sesonger: den varme perioden mellom mars og mai, regnperioden mellom juni og oktober, og den svale perioden, som anbefales for turister, mellom november og februar.

Reise rundt

Mikrobusser er mer komfortable og raskere enn de lokale bussene. Billetter kjøpes ombord. Elvebuss og elvetaxi er både spennende og effektive transportmidler.  Taxi er billig og bra, og det er også Bangkoks undergrunnsbane.

Åpningstider

Butikker: De fleste holder åpent syv dager i uken, mellom 10.00 og 22.00. Bankenes åpningstider er mandag til fredag 09.30 til 15.30.

Tips/driks

Du trenger ikke tipse i Thailand, men om du har fått god service kan du legge på 20 til 50 baht.

Informasjon og nødtilfeller

Turistpoliti: Telefonnummer 1699

Ambulanse, politi og brannvesen: Telefonnummer 191

Den norske ambassaden i Bangkok: UBC II Building, 18. etasje, 591 Sukhumvit Road, Soi 33.  Telefon: +66 (0)2 204 6500. http://www.emb-norway.or.th/Embassy/Embassy-in-Bangkok/embassy

Severdigheter (topp 5)

1. Markedet Chatuchak: 6000 småbutikker med alt fra helstekte griser til vesker og silke finner du på Bangkoks største market, Chatuchak, som har åpent lørdager og søndager mellom klokken 07.00 og 18.00.

2. Wat Po: Thailands største tempelkompleks finner du ved Chao Phraya-elven. Her finnes hundrevis av Buddhastatuer og den velkjente 46 meter brede gullbuddhaen.

3. Matmarkedet Sukhumvit Soi 38: På langbord oppstilt på fortauet serveres autentiske thailandske retter til utrolige priser. Her kan du spise deg mett og lykkelig for knapt 150 baht.

4. The Emporium: The Emporium er et enormt shoppingsenter med luksusbutikker, spennende innredning og et herlig matmarked. Verdt et besøk selv om du ikke har tenkt å shoppe – men det er lett for at du finner noe som frister!

5. Pak Khlong Talad: Blomstermarkedet er en fryd for øynene og et utmerket sted å kjøpe med hjem gaver og suvenirer. Her selges også røkelse, snacks og andre småting til lave priser.

Kjappe fakta

Innbyggere

5,8 millioner

Valuta

Thailandske Baht (THB)

Landnummer

66

Religion

95 prosent buddhister og 4 prosent muslimer

Tidsforskjell

Bangkok er 6 timer foran Norge. (UTC/GMT +7 timer)

Offisielt språk

Thai

 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Bangkok

Vanlige spørsmål

Det finnes 2 flyplasser i Bangkok: Bangkok Suvarnabhumi og Bangkok Don Meung.
Gulf Air, Oman Air, Batik Air, Bangkok Airways, Scoot, Norwegian, GoAir og Thai VietJet Air flyr alle direkte til Bangkok.
Billigste måned å fly til Bangkok er mars.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.