Kart

Sammenlign flybilletter til Thailand

Thailand er et populært reisemål for nordmenn, og har vært på reisetoppen i mange år. Besøkende til Thailand nyter godt av thailandsk gjestfrihet og relativt lave kostnader. Kulturen er preget av religiøse seremonier, sosialt samvær og matglede. Du finner et yrende gateliv med mobile gatekjøkken, markeder og fortausselgere, mens vakre templer, imponerende arkitektur og dekorasjoner blandes med moderne arkitektur og internasjonal påvirkning.

Visum

Turistvisum er gyldig i maksimum 60 dager, men kan forlenges med ytterligere 30 dager. Pass må være gyldig i minimum seks måneder fra innreise til Thailand.

Mer informasjon finner du her

Sesong

Klimaet i Thailand er tropisk, og preget av monsunvinder. Mai til september kjennetegnes av regn og varme, mens november til midten av mars som oftest har en kjøligere og tørrere monsun. I sør er det som regel alltid varmt og fuktig. Det regner lite, spesielt om vinteren.

Bangkok og nærområdet har varme ettermiddager året rundt, men kveldene er litt mindre fuktige om vinteren. Mars og april er ofte svært varme. Området i sør har stort sett de samme temperaturene året rundt, med regn på østkysten om vinteren og på vestkysten om sommeren.

Flyplasser

Thailand har en rekke internasjonale flyplasser og mange innenlandsflyplasser som dekker hele det langstrakte landet. De seks travleste internasjonale flyplassene i landet er:

Suvarnabhumi (Bangkok)

Phuket (Phuket)

Chiang Mai (Chiang Mai)

Hat Yai (Hat Yai)

Samui (Ko Samui)

Krabi (Krabi)

Offentlig transport

Å komme seg rundt kan være variert og lettere kaotisk, avhengig av hvor i Thailand du befinner deg. De største byene, spesielt Bangkok, har relativt effektiv busstransport, og buss dominerer også lengre reiser. Togtrafikk er lite utviklet i rurale strøk, men det er planer om å fornye togsystemet og Bangkok har allerede hurtigtog. Elvebåter er en populær transportform, mens motorsykkel, tuk-tuk eller sykkel ofte er den foretrukne metoden for korte turer i store deler av landet.

Informasjon og nødnummer

Norsk representasjon, ambassade og mer informasjon finner du her. Nødnummer i Thailand er 191 for ambulanse og politi, 199 for brann og 1155 for engelskspråklig turistpolititjeneste.

Vanlig kontortid er 08.30 til 17.00 mandag til fredag. Bankene er åpne mandag til fredag 08.30 til 15.30, mens butikker og gatebutikker ofte er åpne fra 09.00 til 20.00 hele uken.

Fem feriefavoritter

1. Bangkok: Ikke besøk Thailand uten en tur innom den fantastiske hovedstaden Bangkok. Imponerende templer, fargerike palasser, trange gater med matboder og fortauskafeer, vakre strender, uendelige shoppingmuligheter og et verdenskjent uteliv er blant attraksjonene.

2. Phuket: Øyparadiset Phuket er blant Thailands mest besøkte, og med god grunn. Med hvite sandstrender og krystallklart vann som gjør det populært for dykking og snorkling ligger Phuket idyllisk til på den sørlige kysten. Nattelivet er berømt, med flammeshow på strendene, nattklubber og uterestauranter som holder lenge åpent.

3. Koh Tao: Koh Tao betyr ‘skilpaddeøyen’ og her finner du tusenvis av fascinerende skilpadder, såvel som korallrev, fisk, barrakuda og en sjelden hai. Koh Tao er et av verdens mest populære steder å lære seg å dykke, og over 7000 dykkere blir sertifisert her hvert år. Det er god sikt i det klare vannet, og mye å se!

4. Chiang Mai: Nattmarkedet i Chiang Mai er et digert marked som strekker seg over flere kvartaler, langs fortauene, inn i bygninger og utenfor templene. Med kunst, håndverk, klær og all slags importerte varer ved siden av store, moderne kjøpesentre skal det godt gjøres å ikke finne noe som frister.

5. Phang Nga-bukten: Ikke langt fra Phuket finner du denne billedskjønne bukten med grotter, undervannshuler og øyer av kalkstein. Her finner du Ko Ping Kan, et klippefjell kjent fra James Bond-filmen ‘Mannen med den gyldne pistol’. Lei en sjøkajakk så du kan besøke grottene og hulene, som kun er tilgjengelig fra vannet.

Kjappe fakta

Hovedstad: Bangkok

Areal: 514 000 km².

Innbyggertall: Cirka 70 000 000

Valuta: Thailandsk baht (THB)

Landkode: 66

Tidssone: Lokaltid i Bangkok er GMT +7, dvs. 5 eller 6 timer foran norsk tid avhengig av sommer- og vintertid. 

Religion: Over 90% av befolkningen er buddhister, mens resten er muslimer (nesten 5%, hovedsaklig sør i landet), kristne (stort sett katolikker) og noen sikher og hinduer i de større byene.

Offisielt språk: Thai 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.