Kart

Sammenlign flybilletter til Krabi

Krabi-provinsen ligger på vestkysten av sør-Thailand, med eventyrlige strender, nydelig natur og en vakker skjærgård. Byen Krabi ligger idyllisk til mellom kyst og nasjonalparker, og den internasjonale flyplassen i Krabi gjør at det er enkelt å komme seg hit hvis man vil oppleve det deilige turistlivet i Thailand på et sted som både er landlig og vakkert, samtidig som infrastrukturen er god for turister. Utallige gjestehus og overnattingsmuligheter er tilgjengelig i Krabi by, hvor restauranter med lekker thai-mat, spennende markeder og tradisjonelle templer ligger vegg i vegg med luksushoteller og barer der de rike og berømte prøver spennende cocktails. Krabi-provinsen består av 130 øyer, og det er enkelt å komme seg frem til de fleste med båt fra Krabi by. Krabi er kjent både fra film og TV, og Stranden med Leonardo di Caprio ble filmet på øyene her. Krabi har også blitt utsatt for ødeleggelser under tsunamien i 2004, men infrastrukturen er nå bedre enn noensinne, og godt utbygd for trygg turisme, samtidig som de har klart å ta vare på nærheten til natur, hav og tradisjoner.

Sesong

Krabi har regntid og tørketid. Monsunmånedene varer fra mai til oktober, og da er det vått, varmt og fuktig i luften, mange brennmaneter i havet, og mange forretninger i Krabi holder rett og slett stengt. De aller beste månedene å reise til Krabi rent værmessig er januar og februar, men tiden fra sent i november frem til april er tørketid og populært blant turistene. I april er det færre turister, men været kan være mer usikkert.

Offentlig transport

I Krabi er det enkelt å komme seg rundt med de lokale bussene songthaew, røde og hvite busser som kjører faste ruter i byen. Disse kan du enten ta fra et busstopp, eller du kan hoppe av der det passer deg. Du kan også som oftest flagge dem som en taxi. Taxiene i Krabi består både av motorsykkeltaxier, taxibåter og vanlige taxier. Alle er relativt rimelige, og du kan til og med leie taxi for en dagstur i området – avtal pris på forhånd. Det er også en rekke båter som frakter passasjerer mellom strendene i Krabi-provinsen, og det går raske ferger mellom Krabi by og øyene i området, som Phi Phi-øyene og Jum Island.

Åpningstider

Butikker og markeder i Krabi er generelt åpne fra ganske tidlig om morgenen til sent på kvelden. Åpningstidene varierer, men fra 9.00 eller 10.00 om morgenen til 20.00 eller senere er ikke uvanlig. Det er også populært å handle på markeder i Krabi, og disse er det som oftest best å besøke tidlig på dagen eller sent på ettermiddagen og kvelden. Bankene har stort sett åpent mellom 8.30 og 15.30, mens offentlige kontorer i Krabi er åpne fra 09.00 til 16.00.

Tips og driks

I Krabi er det vanlig å tipse, og ansatte i serviceindustrien er ofte avhengig av tips for å kunne leve av lønnen sin. Det er imidlertid ikke obligatorisk å tipse i Thailand, og du bør aldri føle deg presset til å legge igjen tips. Dersom du er fornøyd med servicen er det imidlertid vanlig å tipse, og generelt er rundt 10-15% av regningen på restauranter en bra tommelfingerregel. I Krabi er det mange som jobber i serviceyrker forbundet med turisme, så gi gjerne mellom 20 og 100 baht i tips til alt fra massører og hotellansatte til frisører og taxisjåfører.

Nødinformasjon

Nødnumrene i Krabi er 191 for ambulanse og politi, og 199 for brann. Fordi Krabi og Thailand generelt har mange turister som ikke snakker thai, kan du også nå det engelskspråklige turistpolitiet på 1155.

Severdigheter

1. Phra Nang: På Ao Nang i Krabi ligger Phra Nang-stranden, en perfekt thailandsk strandopplevelse der milevis av hvit, myk sand og krystallklart vann under frodige klippevegger lokker til seg alle slags turister. Du kan også leke med aper eller utforske livet i sjøen – her finner du både koraller, fisker og krabber.

2. Railay: Den vakre bukta Railay er verdenskjent for klatremulighetene i kalksteinsklippene, og hit kommer du kun med båt, så det er et stille og avslappet sted med supre strender.

3. Klong Thom: Utenfor Krabi finner du de varme kildene og krystallinnsjøen ved Klong Thom. Midt i jungelen ligger disse naturlige boblebadene, med en forfriskende elv du kan kjøle deg ned i etter et deilig varmt mineralbad.

4. Phi Phi-øyene: Phi Phi-øyene ligger mellom Phuket og fastlandet, og er mest kjent fra filmen The Beach, men de vakre øyene har også masse aktiviteter i vann og på land, særlig dykking og snorkling.

5. Wat Tham Sua: ”Tigergrotten” Wat Tham Sua var tidligere et kloster, og i dag er grotten med spor som minner om tigerklør et populært buddhistisk tempel som er blant de helligste i Krabi. Høye Buddha-statuer møter deg når du har slitt deg opp de bratte trappene, og du kan også nyte utsikten over jungelen.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 400 000 i Krabi-provinsen, rundt 25 000 i Krabi by

Valuta: Thailandske baht (THB)

Landkode: +66

Religion: Buddhisme

Tidssone: 6 timer foran Norge, 5 når det er norsk sommertid, UTC +7

Offisielt språk: Thai 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Krabi

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.