Kart

Flybilletter til Milano

Hjem til Italias børs, internasjonal autoritet på mote og design og en sterk industriell drivkraft gjør Milano til en pulserende metropol i Lombarida regionen i nord-vest Italia. Byen kan kanskje virke noen virke noe kald og sjelløs, men bak den tilsynelatende kalkulerte fasaden ligger det en imponerende historie og mange sterke følelser knyttet til tid og sted.

I hjertet av Milan ligger Duomo som reflekterer den skjønnhet og styrke som driver byen den dag i dag. Byen byr på imponerende kunst, gammel og ny, veldig bra shoppingmuligheter, et uteliv andre byer bare kan drømme om, prestisjetunge La Scala, et religiøs forhold til ”calcio” (fotball) og endeløse muligheter til å spise den beste av lombardisk og italiensk mat: Milano er så mye mer enn den puritanske, jobbe-gale byen den ofte blir framstilt som.

 

Visum

Norske statsborgere behøver ikke visum ved innreise til Italia

Sesong

Milano kan du fint besøke uansett når på året det er snakk om, men vil du helst hit når det er litt varme i været, bør du satse på et gang mellom mars og oktober.

Reise rundt

I Milano er det veldig enkelt og billig å komme seg fra a til å ved hjelp av undergrunnsbanen. Eller du kan ta buss. Taxi er også er bra alternativ, men husk at her er det fortsatt vanlig å ringe etter taxi eller gå til en taxiholdeplass.

Åpningstider

Butikkene har vanligvis åpent tirsdag til lørdag fra kl. 09:30 – 12:30 og 15:30 – 19:30 og halv dag på mandag fra 15.30- 19.30.

Tips

Du trenger ikke tipse i Italia da service er inkludert i regningen, men er du fornøyd er det likevel normalt å gi 10%.

Nødnummer

Politi 113, ambulanse 118, brann 115

Ambassade

Det norske konsulat har adresse: Indirizzo: Via Cappuccini 2, 20122 Milano. Telefon: 02-874234.

 

Severdigheter (topp 5)

1. Duomo. Milanos ekstravagante gotiske katedral, en visjon i rosa marmor, reflekterer byens kreativitet og ambisjon. Den tok nesten 6000 år å gjøre ferdig og imponerer både på ut- og innsiden. Eksteriøret er av en perlehvit fasade utsmykket med 135 spir og 3200 statuer og interiøret domineres av det største glassmaleriet i kristenheten. I krypten kan du se gjenlevninger av St. Carlo Borromeo. Utsikten fra toppen av katedralen er også noe du bør få med deg.

2. Det siste måltid. Leonardo Da Vincis berømte veggmaleri ”Det siste måltid” pryder veggen i klosteret Santa Maria delle Grazi  og skildrer Kristus og hans disipler i det dramatiske øyeblikk da Kristus avslører at han er klar over hvem som har sveket han. Det er et av verdens mest ikoniske bilder og et imponerende psykologisk studie.

3. Navigli Lomabardi. Milans kanaler kan dateres så langt tilbake som 1200-tallet. På 1300-tallet ble kanalsystemet utvidet for å kunne transportere varer, hvilket ble gjort helt fram til 1800-tallet. I dag kan besøkende hoppe på et 55-minutters langt cruise langs det som er igjen av disse Navigli Lombardi kanalsystem. Eller du kan spasere langs de smale gangveiene langsmed kanalen, hvor det ligger koselig restauranter og barer.

4. La Scala operahus. En av Milans mest populære turistattraksjonene er La Scala, som har rykte på seg for å ha vært et førsteklasses teater- og opera hus helt siden den først ble satt opp i 1778. Det er designet i neoklassisk stil av arkitekt Giuseppe Piermarini og kjent for sin fantastiske akustikk, som visstnok avslører hvor god en sanger egentlig er. Å opptre her blir sett på som en ildprøve.

5. Galleri Vittorio Emanuelle II. Galleriet ble bygget på slutten av 1800-tallet og er et av verden eldste kjøpesentre. Med sin ruvende og majestetiske kuppel og nydelige mosaikkgulv er dets arkitektur minst like imponerende som shoppingmulighetene, og her snakker vi Louis Vuitton, Borsalino og Prada. Kjøpesenteret er en populær møteplass og har fått kallenavnet "il salotto di Milano," (byens salong). Det sier at å snu på hælen over mosaikk-oksen under kuppelen bringer lykke.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Rundt 1, 3 millioner

Valuta

Euro

Telefon

+39

Religion

Katolsk (ca. 90%)

Tidsforskjell

Ingen

Offisielt språk

Italiensk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Milano

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.