Kart

Sammenlign flybilletter til Hellas

Øyhopping i Hellas er en klassisk ferieaktivitet, og mange som reiser til Hellas velger fortsatt å utforske øyriket med båt og ferge for å få den ekte greske ferieopplevelsen. Men du kan også få full pakke på en hvilken som helst av de mange herlige greske øyene i seg selv, eller velge en av fastlandets flotte byer som er rike på kultur, arkitektur og naturopplevelser like ved. Hellas kalles ofte sivilisasjonens vugge, og her har filosofene formet verdens tanker siden antikken. I dag er Hellas best kjent som et familievennlig, naturskjønt og populært feriested der du kan nyte sol, strandliv og lekker gresk mat til lyden av tradisjonell musikk og livlige uterestauranter. Været i Hellas er stort sett deilig og varmt, og de greske øyene baserer seg på turisme som en viktig del av økonomien. Det er derfor et godt utvalg hoteller, restauranter og utesteder i alle prisklasser og kategorier overalt i Hellas, og ikke bli overrasket om servitørene snakker noen ord norsk: Hellas er blant nordmenns favorittreisemål. Vi strømmer til de herlige strendene, nyter oliven og fetaost, smaker på ouzo og lar oss imponere av de antikke ruinene fra den gang Hellas var senter i den siviliserte verden. Den greske naturen byr på milelange kyststrekninger med hvite sandstrender og palmer, 1400 bebodde og ubebodde øyer, vulkanske fjell og store marker med vingårder og olivenlunder. Det er ikke rart at tusenvis av nordmenn flyr til Hellas hver sommer for å oppleve den ekte, greske feriefølelsen.

Visum

Norske statsborgere som vil reise til Hellas trenger ikke visum, men må ha med gyldig pass. Det trenger kun å være gyldig til utreisedagen, og du kan måtte vise frem ved grensekontroll selv om Hellas er med i Schengen-avtalen.

Sesong

Hellas er en typisk sommerferiedestinasjon, og mange legger ferien sin til de greske øyene mellom juni og august. Det er absolutt høysesong i det populære ferielandet, selv om mange flyr til Hellas ellers i året også. De greske øyene har stort sett et behagelig middelhavsklima med varme, solrike somre og kjølige eller regnfulle vintre. Lengst nord i landet kan vinteren være kald, og det er til og med snø enkelte ganger, men den viktigste grunnen til at mange unngår å legge ferien til Hellas vinterstid er at store deler av turistindustrien stenger dørene i vintersesongen. Dersom du vil ha billige flybilletter til Hellas er det smart å se etter reiser i begynnelsen og slutten av turistsesongen. Du kan få gode tilbud på både fly og overnatting i Hellas både i mai og i oktober. Mellom november og påske er det mye som er stengt, og midt på varmeste sommeren er det både svett og travelt på de fleste greske turistøyene. Om du kan legge Hellas-ferien til april-mai eller september-oktober kan du få en fantastisk ferie til en rimelig penge. Athen er en flott feriedestinasjon året rundt, selv om det kan bli kaldt og snø enkelte ganger.

Flyplasser

Øyriket Hellas har mange flyplasser, og hvis du kombinerer flyreisen med en båttur kommer du deg ganske enkelt med fly fra Norge til nesten alle de populære reisemålene i Hellas. En av de største feriefavorittene, Kreta, har flere flyplasser, og Hellas har ellers både store og små flyplasser på de forskjellige øyene. Dette er de viktigste flyplassene i Hellas: Den internasjonale flyplassen i Athen Thessaloniki flyplass Flyplasser på Kreta: Kreta Chania flyplass og Kreta Heraklion flyplass Rhodos flyplass Santorini flyplass (Thira) Kos flyplass

Offentlig transport

Turistvennlige Hellas har et godt transportsystem som knytter sammen både fastlandet og de mange greske øyene. På fastlandet og de største øyene er det buss som er det viktigste transportmidlet, og enkelte områder har også et godt togtilbud. Mellom øyene i Hellas er det fergetrafikk som gjelder. Mange turister har flotte opplevelser fra øyhopping i Egeerhavet med både offentlige og private fergeselskapene. Det tar kanskje lenger tid enn å reise med innenriks-fly i Hellas, men opplevelsen er noe helt eget. Ellers kan du også finne rimelige flybilletter i Hellas, da det går mange greske innenlandsfly til både små og store destinasjoner på fastlandet og øyene.

Informasjon og nødnummer

Det generelle europeiske nummeret 112 er det viktigste nødnummeret i Hellas, og du kan ringe dette nummeret dersom du befinner deg i en nødsituasjon på reisen. Hellas har også egne nødnumre for politi (100), brannvesen (199), kystvakt (108) og medisinsk nødhjelp (166).

I Hellas har prisnivået på shopping, mat og drikke lenge vært lavere enn ellers i Europa. Dette har jevnet seg ut de siste årene, men det er fortsatt mulig å gjøre gode kjøp i Hellas. Du finner særlig lokale produkter, som lær- og skinnvarer, lokale matvarer som fetaost og oliven, smykker og suvenirer. Mange greske øyer har et lokalt marked, og i Athen finner du et populært loppemarked som selger alle mulige produkter. Åpningstidene i butikkene varierer ut fra hvor du ferierer i Hellas. De fleste større øyene og større byer på fastlandet har butikker og kjøpesentre som er åpne fra 09.00 til 21.00 mandag til lørdag. I mange områder er det vanlig å ha forskjellige åpningstider på forskjellige ukedager, og det vanligste er å ha åpent fra 09.00 til 15.00 mandag, onsdag og lørdag, og fra 09.00-14.00 samt 17.00-21.00 på tirsdag, torsdag og fredag. De aller fleste butikker stenger om søndagene, selv om kiosker og småforretninger kan ha søndagsåpent i populære turistområder i Hellas. Kjøpesentre og supermarkeder har stort sett åpent mellom 08.00 og 21.00. Hvis du trenger å gå i banken eller på offentlig kontor mens du er på ferie i Hellas er åpningstidene fra 08.00 til 14.00 mandag til fredag.

Fem feriefavoritter

1. Akropolis i Athen: Den aller viktigste antikke severdigheten i Vesten er Akropolis, det storslåtte tempelområdet på en høyde over byen. Her finner du ruinene etter Partenon-tempelet, som er Athens best kjente byggverk. Ved foten av Akropolis finner du amfiteatre der antikkens drama først ble oppført.

2. Santorini: En av de mest fotograferte byene i Hellas er Oia på Santorini, med sine hvite og blå bygninger på klippesidene mot det dypblå havet. Santorini ansees av mange for å være den aller flotteste av øyene i Hellas, og vulkanøyen er definitivt fortryllende vakker.

3. Orakelet i Delfi: Blant de mest populære arkeologiske utgravningene i Hellas finner vi Delfi, der det berømte orakelet skal ha gitt sine kryptiske råd ved Parnassos-berget. Ruinene av tempelet ligger i et bratt fjellandskap, som ble valgt fordi det var her jorden var nærmest gudenes Olympos.

4. Klostrene i Meteora: Oppe på høye sandsteinsklipper ligger de seks klostrene i Meteora, som er landets viktigste gresk-ortodokse religiøse bygninger. De imponerende klippetårnene er noen av Hellas’ mest slående naturfenomener.

5. Gamlebyen på Rhodos: Hellas er full av historiske perler, og denne gamlebyen er et must om du legger Hellas-ferien til Rhodos. Med en blanding av ulik, spennende arkitektur, trivelige gater og mange sjarmerende spisesteder er dette Europas eldste bebodde middelalderby, med ruiner fra en av de største og viktigste byene i den hellenistiske perioden.

Kjappe fakta

Hovedstad: Athen

Areal: Ca. 132 000 km²

Innbyggertall: Ca. 11,5 millioner innbyggere

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: +30

Tidssone: En time foran Norge, UTC+2.

Religion: Hovedsakelig gresk-ortodoks

Offisielt språk: Gresk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.