Kart

Flybilletter til London

Den tidløse kulturmetropolen London er et av verdens mest besøkte turistmål. Med den uslåelige høye pulsen, restauranter i verdensklasse og et shoppingtilbud som tilfredsstiller alle ønsker er dette det ultimate reisemålet for en storbyweekend eller langhelg. Ta en titt på Londons imponerende arkitektur, der mektige gamle bygninger blandes med moderne mesterverk, besøk de trivelige pubene ved Themsen, og nyt den stille grønne naturen i vakre Greenwich Park.Gå ikke glipp av en runde i London Eye for et unikt overblikk over byen.

Visa

Storbritannia er ikke med i Schengen, så du må gjennom ekstra sikkerhetskontroll, og ha med passet når du reiser til London. Visa trengs ikke for norske statsborgere.

Sesong

London har et klima som er ganske likt det norske – om enn noe mildere om vinteren. Høysommer og tidlig høst er mest populært blant turister.

Reise rundt

Undergrunnsbanen (‘The Tube’) er godt utbygget og et effektivt transportmiddel, selv om det til tider kan være trangt. Unngå den travleste rushtiden når millioner av fastboende skal til og fra jobb. Andre bra måter å komme seg rundt på er buss, og det dyrere alternativet taxi. Den sentrale delen av London er aller best å oppdage til fots. Glem ikke at Storbritannia har venstrekjøring!

Åpningstider

Normal arbeidstid er 09.00-17.00. Kjøpesentre og butikker holder som oftest åpent til kl 19.00 (17.00 i helgene). Puber og barer er åpne fra lunsj til 23.00, nattklubber til 01.00 eller 03.00. Restauranter er stort sett åpne fra 12.00 til 14.30 og fra 19.00 til 22.00.

Tips/driks

Tips er frivillig og inkluderes noen ganger i prisen. 10% tips settes pris på dersom servicen har vært bra.

Informasjon og nødtilfeller

Det generelle nødnummeret i Storbritannia er 112.

Den norske ambassaden finner du her: 25 Belgrave Square, London SW1X 8QD. Telefon +44 20 7591 5500. http://www.norway.org.uk/Embassy/embassy1/embassy/

Severdigheter

1. Tate Modern: Et av verdens mest berømte museer for moderne kunst, med over fem millioner besøkende i året.

2. London Eye: Verdens høyeste pariserhjul har blitt et av Londons aller mest populære landemerker, og det tar imot opptil 15 000 besøkende hver dag.

3. Tower of London: Den imponerende borgen ble bygget i år 1066 og inneholder blant annet et fengselshull, henrettelsessted og de kongelige juvelene.

4. London Zoo: Mer enn 12 000 dyr av 600 ulike arter finner du i London Zoo, dyrehagen som regnes som en av verdens beste. Gå ikke glipp av pingvinbassenget!

5. Harrods: Om du er glad i shopping og ute etter gode kupp, bør du planlegge Londonbesøket ditt rundt salgsperiodene til varehuset Harrods, som siden det ble grunnlagt allerede i 1849 har hatt et imponerende utvalg luksusvarer.

Kjappe fakta

Innbyggere

7,8 millioner i London. 13 millioner når du regner med forsteder.

Valuta

GBP-  Britiske pund

Landnummer

20

Religion

De største gruppene er kristne (58,2%), ateister (15,8%), muslimer (8,3%) og hinduer (4,1%).

Tidsforskjell

London er 1 time foran Norge. London er på GMT, Greenwich Mean Time – og du kan selv se den internasjonale datolinjen i Greenwich mens du er der!

Offisielt språk

Engelsk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av London

Vanlige spørsmål

Det finnes 6 flyplasser i London: London Heathrow, London Gatwick, London Stansted, London Luton, London City og London Southend.
Gulf Air, Oman Air, Nouvelair, Norwegian, GOL Linhas Aéreas, BA Cityflyer, Tianjin Airlines og TUI flyr alle direkte til London.
Billigste måned å fly til London er februar.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.