Kart

Flybilletter til Amsterdam

Historiske Amsterdam er full av flotte bygninger fra 17- og 1800-tallet, sjarmerende husbåter på kanalene, kunst i verdensklasse og museer uansett hvor du snur deg. Nederlands største og viktigste by kombinerer dette med en liberal holdning til nytelsesmidler, brune kafeer, pulserende utesteder og stjernerestauranter, så i Amsterdam kjeder du deg aldri. Enten det er sightseeing du liker, om du er kunstinteressert eller du helst vil shoppe, spise og drikke, kan du ta for deg av tilbudene i Amsterdam. Kronglete, smale gater bygget opp rundt et intrikat kanalsystem er fulle av trivelige, brune kafeer der servicen er notorisk avslappet. De lokale i Amsterdam sykler rundt med kurver fulle av tulipaner og blomster, eller er å finne på de trendy barene som ligger spredt rundt i hele byen. Her kan du også fortsatt finne tradisjonelle vindmøller, overnatte i husbåter eller ta en båttur på kanalen, mellom besøkene til noen av verdens beste kunstmuseer. Og med en slurk genever innabords kan de mange smale husene som lener seg innover mot kanalen virke ekstra imponerende.

Sesong

Været i Amsterdam er best på sommeren, med fine temperaturer mellom 20 og 25 grader fra juni til august. Dette er høysesong for turister i byen, og du får sannsynligvis best vær om du besøker Amsterdam i sommermånedene. Det kan imidlertid bli travelt, særlig på de mest kjente turistattraksjonene, og dersom du heller reiser i lavsesongen er det både billigere og færre turister. Været blir aldri særlig ekstremt, og selv om vinteren er det ikke veldig kaldt, selv om det kan blåse en del mellom oktober og mars. Besøker du Amsterdam om våren får du se tulipanmarkene i full blomst.

Offentlig transport

Amsterdam har et godt offentlig transporttilbud, med mange forskjellige transportmidler som alle bruker et felles billettsystem, OV-chipkaart. Disse kortene kan du kjøpe for en time, en dag, eller som klippekort der du kan fylle på etter hvert som du bruker det opp. Bussene i byen er punktlige og effektive, og en fin måte å se Amsterdam på. Trikken er også grei i sentrum, mens metroen er best dersom du skal litt utenfor de mest sentrale strøkene. Det går også en rekke tog til og fra byen. I tillegg er det en gratis ferge som frakter passasjerer over elven IJ. Dersom du kommer med fly til Amsterdam er det enkelt å komme seg inn til sentrum med tog, det tar ca. 15 minutter.

Åpningstider

De fleste butikker i Amsterdam sentrum er åpne mellom 09.00 eller 09.30 og 18.00, og ofte er det langåpent på torsdager. Enkelte butikker og kjøpesentre holder også åpent på søndager mellom 12.00 og 17.00. På mandager er det mange som først åpner klokken 12.00. Banker er åpne mellom 10.00 og 17.00, mens offentlige kontorer i Amsterdam stort sett har åpningstid mellom 09.30 og 17.00.

Tips og driks

Når du spiser og drikker ute i Amsterdam er det alltid inkludert et servicegebyr på regningen. Det er imidlertid vanlig, men helt frivillig å legge igjen et tips i tillegg. Et par euro om du spiser på kafe eller ved lette måltider, og rund10% for middag eller lunsj. I taxi runder man gjerne opp til nærmeste 5-euro.

Nødinformasjon

Det generelle nødnummeret til politi, brann og ambulanse er 112.

Severdigheter

1. Rijksmuseum: De nederlandske kunstnerne er blant mesterne i faget, og på Rijksmuseum i Amsterdam kan du utforske verk fra kjente malere som Vermeer, Rembrandt og mange andre. Besøk også Van Gogh-museet og Museum het Rembrandthuis, eller en rekke andre gode kunstmuseer i byen.

2. Kanalringen: Amsterdam er bygget opp rundt kanaler som fraktet mennesker og varer rundt i byen. I dag er det over 100 km kanaler i byen, mer av estetisk enn praktisk verdi, selv om husbåtene fortsatt er i bruk. En båttur på kanalene eller en spasertur langs vannet og over broene er både interessant og behagelig.

3. Anne Frank-huset: Historien om Anne Frank er verdenskjent, og loftsrommene der familien gjemte seg under andre verdenskrig er åpent for besøkende som vil se hvor den ubeskrivelige skjebnen deres utspilte seg.

4. Oude Kerk: Amsterdams eldste bygning er denne kirken fra 1300-tallet. Kirken ble bygget til ære for St. Niklas, og har i dag en av de beste utsiktene over Amsterdam, inkludert Red Light District.

5. Heineken Experience: Selv om nederlenderne er mindre kjent for ølproduksjon enn naboene i Belgia er dette nyrestaurerte opplevelsessenteret som ligger på tomten til det gamle Heineken-bryggeriet en interessant og lærerik runde i ølbryggingsfaget. Høyteknologi og gammeldags produksjonshistorie står side om side, og inkluderer smaksprøver.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 820 000

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: +31

Religion: Under halvparten av befolkningen er religiøse. Den største religiøse gruppen (ca. 25%) er romersk-katolske

Tidssone: UTC +1, samme som Norge

Offisielt språk: Nederlandsk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Amsterdam Schiphol

Vanlige spørsmål

Det finnes én flyplass i Amsterdam: Amsterdam Schiphol.
Gulf Air, Transavia France, Oman Air, transavia, GOL Linhas Aéreas, Norwegian, BA Cityflyer og Azul Airlines flyr alle direkte til Amsterdam Schiphol.
Billigste måned å fly til Amsterdam Schiphol er februar.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.