Kart

Delta flybilletter

Det store amerikanske flyselskapet Delta ble grunnlagt i Georgia i 1924. Delta er i dag det eldste flyselskapet i USA som fortsatt er i drift, og de flyr nå over 5000 flyreiser hver dag. Delta har hovedbasen sin på Atlanta Hartsfield-Jackson internasjonale flyplass, som er verdens travleste flyplass med nesten hundre millioner passasjerer årlig. Delta-nettverket flyr til 333 destinasjoner i 64 land på alle bebodde kontinenter, og de har over 7000 fly til rådighet. Sammen med flyselskapene Air France, Korean Air og Aeroméxico stiftet Delta Sky Team-alliansen, og de samarbeider også med Alitalia og Virgin Atlantic.

Deltas bonusprogram SkyMiles er et fordelsprogram som lar deg samle poeng på flyreiser med Delta og med de mange samarbeidspartnerne til selskapet. Du kan bruke bonuspoeng til å bestille flybilletter, oppgradere til første klasse, eller få muligheten til å delta på unike reisearrangementer. Delta er det eneste store amerikanske flyselskapet der bonuspoengene ikke har en utløpsdato. 

Hvorfor fly med Delta Airlines?

Forfriskninger ombord

På Business-klasse har Delta et utmerket tilbud, med menyer laget av kjente kokker, servert med utvalgt vin og nylaget kaffe. Menyene varierer med reiserute, og er tilpasset tradisjoner og råvarer i de ulike regionene. Til passasjerer på økonomiklasse serverer Delta mat og drikke fra en meny der du kan kjøpe varme og kalde retter, drikkevarer og snacks. Når det gjelder underholdning setter Delta som mål at alle passasjerer skal få et underholdningstilbud de liker. Det betyr at det er TV-skjermer for alle passasjerer, enten i taket eller personlige skjermer i setet, og underholdningstilbudet varierer med en rekke filmer, TV-serier, spill og musikktilbud. Delta har også Wifi på de fleste innenriksflyvningene i USA, og du kan forhåndskjøpe adgang fra $1.95.

Bagasjeinformasjon

All passasjerer hos Delta kan ha med seg et stykk håndbagasje pluss en personlig gjenstand som begge må få plass i bagasjehyllen eller under setet foran deg. Håndbagasjen kan maksimalt ha 114 cm som yttermål (i praksis betyr det 56 cm x 35 cm x 23 cm for å passe inn i bagasjehyllen), mens den personlige gjenstanden kan være en håndveske, PC-veske eller kamerabag eller lignende. I tillegg er det lov å ha med seg yttertøy, mat, drikke eller taxfreevarer kjøpt på flyplassen, og spesielle gjenstander som krykker eller barnevogn. Hos Delta må økonomipassasjerer som oftest betale for innsjekket bagasje på korte reiser, mens på interkontinentale flyturer får alle ha med noe innsjekket bagasje avhengig av billettype og reisemål. Som en tommelfingerregel kan reisende på BusinessElite, Business og First ha med seg to eller tre kolli gratis til alle destinasjoner. Hver koffert kan veie opptil 32 kilo for disse passasjerene, mens vektgrensen for økonomipassasjerer er 23 kg. For alle gjelder maksimale yttermål på 157 cm. Økonomipassasjerer må betale for innsjekket bagasje på innenriksreiser, mens de får ett kolli gratis med seg på interkontinentale fly. Det er mulig å betale mellom 35 og 100 USD for et ekstra kolli, avhengig av destinasjon. Sjekk alltid Deltas nettsider før du bestiller. Husk å bestille bagasje senest 24 timer før avgang, da det er dyrere å betale på flyplassen.

Slik sjekker du inn

Delta anbefaler at du sjekker inn på nett. Du kan sjekke inn på nettsidene deres på delta.com, eller du kan bruke Delta-appen, som lar deg sjekke inn raskt og enkelt på mobilen. På en rekke flyplasser kan du bruke mobilt ombordstigningskort, ellers anbefales det at du skriver ut ombordstigningskort hjemme eller i automat på flyplassen. Du kan også bruke innsjekkingsautomater på flyplassen, hvor du kan sjekke inn fra 24 timer før flyet ditt går. Sørg for at du har sjekket inn og levert bagasjen i bag-drop i god tid før flyet går. Forskjellige destinasjoner har ulike tidsfrister for når du må ha sjekket inn, men dette varierer fra 30 minutter til 2 timer, avhengig av hvor du flyr fra og hvor du skal reise til.

Sitteplassinformasjon

De fleste setene på Delta-fly har mellom 78 og 88 cm plass mellom setene på økonomiklasse. De er generelt rundt 45 cm brede, og reisende på businessklasse har mer plass. Det er gratis å velge sete dersom du reiser på første klasse, eller på business- eller elite-billetter, mens passasjerer på økonomiklasse kan betale for såkalte ’Preferred Seats’ på forhånd eller ved innsjekking. Avgiften for dette kommer an på hvor du skal fly og hvilken flybillett du har.

Avgifter og rabatter

Delta har ikke barnebilletter eller rabatter på flybilletter for spedbarn, men innad i USA kan foreldre reise med ett spedbarn på fanget gratis, så lenge barnet er under 2 år. I enkelte markeder får du seniorrabatt, og det finnes også enkelte andre spesialbilletter. Kontakt Delta for mer informasjon. Obligatoriske skatter og avgifter oppgis på bestillingstidspunktet, og kommer an på hvor du skal fly. Dersom du vil endre billetten din koster det enten $200 eller $400, avhengig av reisemål. I tillegg påbeløper $50 i endringsgebyr om du kontakter Delta-betjening på telefon eller billettkontor.

Punktlighet

Delta har blitt kåret til Nord-Amerikas mest punktlige flyselskap, og er generelt blant de mest punktlige flyselskapene på reiser både i Nord-Amerika, Europa og på andre reiseruter.
Informasjonen var korrekt da artikkelen ble publisert i juli 2014, med forbehold om endringer. Sjekk flyselskapets nettsider for oppdatert informasjon.

Delta

5,0/5
Basert på 29227 -vurderinger

Vi evaluerer leverandører basert på tilbakemelding fra brukere om: prispålitelighet, avgifter, kundeservice, og enkelhet i bruk på leverandørens nettsider.

Finn ut mer

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.