Kart

British Airways flybilletter

British Airways er Storbritannias nasjonale flyselskap. De er et av de få selskapene som flyr til alle seks kontinenter, og med over 160 destinasjoner verden over kan du fly med British Airways nesten hvor du vil. Selskapet er det største på de britiske øyer, med over 274 fly og over 36 millioner passasjerer i året. De fokuserer på service, åpenhet og ingen skjulte avgifter.

British Airways har et lojalitetsprogram for faste kunder, det heter Executive Club og gir deg medlemsfordeler, raskere ombordstigning og adgang til flyselskapets lounger på de større flyplassene. British Airways er med i OneWorld-alliansen sammen med American Airlines, Qantas og Cathay Pacific.

Hvorfor fly med British Airways?

Forfriskninger ombord

Om bord hos British Airways får du alltid servert noe å spise og drikke, selv på økonomiklasse. Avhengig av lengden og reisetiden på flyreisen din varierer tilbudet fra snacks, kaffe/te og mineralvann, til smørbrød, salater og varme tre-retters-måltider. På businessklasse og første klasse tilbyr British Airways et fristende utvalg retter fra en spesialutviklet meny, med tilhørende vin og andre drikkevarer.

Bagasjeinformasjon

Alle British Airways-passasjerer kan ha med seg et stykk bagasje gratis inn i kabinen, i tillegg til en håndveske eller laptopbag. Maksimal størrelse på bagasjen som skal tas med inn på flyet er 56 cm x 45 cm x 25 cm, og den må veie under 23 kilo – i tillegg til at du må kunne løfte opp på bagasjehyllen selv. Laptopvesker eller lignende må være under 45 cm x 36 cm x 20 cm, og må få plass under setet foran deg. Du dessuten ta med deg ett stykk innsjekket bagasje gratis om du reiser på økonomiklasse, og den kan maksimalt veie 23 kilo og være 90 cm x 75 cm x 43 cm. For reisende på business- eller første klasse kan du ta med deg 2 eller 3 kolli innsjekket bagasje gratis, avhengig av hvor du flyr til. Alle passasjerer kan også velge å betale for ekstra bagasje, og det kan kjøpes på forhånd eller på flyplassen, mot en ekstra avgift.

Slik sjekker du inn

British Airways tilbyr innsjekking på nett mellom 24 timer og 1 time før avgang. Du kan skrive ut ombordstigningskortet hjemme eller fra en av innsjekkingsautomatene på flyplassen. Innsjekkingsautomatene finner flybilletten din ved hjelp av bestillingsreferanse, kredittkort eller passinformasjon, og sørg for at du har med deg gyldige reisedokumenter. Flyselskapet tilbyr også innsjekk på mobil, med appen BA2Go, og du kan sende boardingpasset ditt til en epost-adresse for å skrive det ut, eller hente det på flyplassen i en av automatene. Det er også mulig å sjekke inn i skranken på flyplassen, og disse stenger 45 minutter før avgang. Bagasjen kan leveres i bag drop på flyplassen senest 45 minutter før flyet går.

Sitteplassinformasjon

Du kan velge sete når du sjekker inn på flyet, uten ekstra kostnad. Dette gjelder både for innsjekking på nett, mobil eller på flyplassen. Det er også mulig å velge sete på forhånd, og det gjør du på nett. Du kan velge hvilket som helst sete, så lenge det er tomt, og nettsiden forteller deg om du må betale ekstra for et spesielt sete, eller om det er gratis. Seter med ekstra beinplass og seter ved nødutgangen koster ekstra. Passasjerer med enkelte billettyper kan velge sete på forhånd uten å betale ekstra, se nettsiden for nærmere informasjon.

Avgifter og rabatter

En av fordelene med British Airways er at de ikke opererer med skjulte avgifter. Billettprisen inkluderer innsjekket bagasje, administrasjonsgebyr og andre avgifter, så du trenger ikke betale noen ekstra kostnader når du bestiller.

Punktlighet

British Airways er et av de mer punktlige flyselskapene, og kommer generelt bedre ut enn de fleste flyselskap det sammenlignes med. Informasjonen var korrekt da artikkelen ble publisert i februar 2014, med forbehold om endringer. Sjekk flyselskapets nettsider for oppdatert informasjon.

British Airways

5,0/5
Basert på 37466 -vurderinger

Vi evaluerer leverandører basert på tilbakemelding fra brukere om: prispålitelighet, avgifter, kundeservice, og enkelhet i bruk på leverandørens nettsider.

Finn ut mer

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.