Kart

Flybilletter til Paris

Paris er en av verdens viktigste og vakreste byer – og om ikke pariserne selv akkurat er kjent for å være fryktelig vennlige, er det flott å være turist her. Den kulturelle verdensmetropolen med utsøkt shopping, arkitektur, severdigheter og historie, for ikke å snakke om underholdning og litteratur, trekker til seg millioner av besøkende hvert år. De reiser til Paris for å smake på alt den franske hovedstaden har å by på, inkludert et kjøkken i verdensklasse (med flere Michelin-restauranter enn noen annen by unntatt Tokyo), monumenter som Triumfbuen og Latinerkvarteret med sitt Sorbonne. Fly til Paris går til Charles de Gaulle-flyplassen, som er blant verdens travleste, eller de mindre flyplassene som ligger lengre ute.

Sesong

Paris er litt mildere enn Norge, med varme somre og kjølige vintre. Litt regn kan du regne med året rundt, men sommeren er behagelig varm, og et populært tidspunkt å besøke byen på. Hvis du vil unngå den travleste turistsesongen (og tilhørende høye priser på hotell i Paris) kan du dra på våren, da byen står i full blomst og er på sitt aller vakreste.

Offentlig transport

Selv om Paris er en stor by er det lett å ta seg frem ved hjelp av den effektive og omfattende Metroen – som i tillegg har et estetisk element på mange av stoppene, så den er en attraksjon i seg selv. Mange av de viktigste severdighetene kan imidlertid godt besøkes til fots, eller du kan ta buss, taxi eller til og med båt langs Seinen, noe som er en opplevelse du bør få med deg.

Åpningstider

Butikkene i Paris er gjerne åpne mellom 9.00 eller 10.00 til 18.00 eller 20.00 både hverdager og lørdag. Supermarked og kjøpesentre holder som oftest åpent mellom 9.00 og 19.00, mens bankene er åpne mellom 8.30 og 17.00 på hverdager. Flere kontorer og butikker stenger til lunsj.

Tips og driks

Franskmenn tipser gjerne 10% av regningen til middag, litt mindre til lunsj. I taxi og når man kjøper drikke på kafe eller i bar er det vanlig å runde opp til nærmeste euro.

Nødinformasjon

Ambulanse når du på 15, nødnummer til politi er 17 og nødnummeret for brann eller ulykke er 18.

Severdigheter

1. Eiffeltårnet Ja, det er en klassiker, på grensen til å være en klisje, men når du besøker Paris er det karakteristiske og skulpturelle tårnet et landemerke det er umulig å overse. Det er verdens mest besøkte turistattraksjon, og du kan nyte opplevelsen fra flere nivåer – ved å ta heis eller trappene.

2. Louvre: Paris er museenes by. Louvre er nok juvelen i kronen, og her kan du tilbringe dagesvis uten å få med deg alt. Andre essensielle museumsbesøk inkluderer det moderne Pompidou-senteret, Museé d’Orsay og Orangeriet, for å nevne bare noen få.

3. Notre Dame: Flere av kirkene i Paris er ubeskrivelig vakre, og den flotteste er nok Notre Dame, der den ligger idyllisk til ved Seinen. Få med deg en konsert eller gudstjeneste her, og sug til deg atmosfæren. Sacré-Coeur på Montmartre er også verdt et besøk, og utsikten her oppe fra er blant de beste i Paris.

4. Jardin de Luxembourg: Gå deg en tur i Luxembourg-hagen, se på franskmennene som spiller boule, kjenn duften av tulipanene og nyt roen. Andre hager som er verdt å få med seg er Jardin des Tuileries, Pergamon-museet med antikk kunst, arkitektur og gjenstander fra Hellas, Romerriket, Babylon og Midt-Østen er et særlig høydepunkt, men det er mange spennende museer å besøke her.

5. Versailles: Solkongen Ludvig XVI’s palass ligger strengt tatt utenfor Paris, men du kommer deg enkelt dit med tog, og det overdådige anlegget som inkluderer slottet med den berømte Speilsalen og de mest eksklusive og vakre hagene du kan tenke deg.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca 2 200 000

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: +33

Religion: Det regnes at rundt 65% er katolikker, men Paris har mange religioner og et stort utvalg religiøse bygg og områder som kan være interessant å besøke.

Tidssone: Samme som Norge, UTC +1

Offisielt språk: Fransk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Paris

Vanlige spørsmål

Det finnes 3 flyplasser i Paris: Paris Charles-de-Gaulle, Paris Orly og Paris Beauvais.
Gulf Air, SkyUp Airlines, Transavia France, Oman Air, transavia, Nouvelair, Norwegian og Azerbaijan Airlines flyr alle direkte til Paris.
Billigste måned å fly til Paris er mai.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.