Kart

Sammenlign flybilletter til Frankrike

Frankrike

Ferie i Frankrike er en klassiker. Å fly til Frankrike er en perle av en ferieopplevelse, enten du drar på strandferie på den franske rivieraen eller utforsker kulturen på gatene i Paris. Frankrike har i lang tid vært verdens ledende nasjon for kultur, språk og mat, og den dag i dag skal det godt gjøres å ikke la seg imponere av Michelin-restauranter med franske råvarer, croissanter på fortauskafe og velsmakende vin fra idylliske, franske vingårder. Utforsk det store landet med god samvittighet – fra de historiske strendene i Normandie til de franske alpenes fjellandskap, og fra solfylte vingårder i Sør-Frankrike til travle storbyer som Paris og havnebyen Marseilles. Når du flyr til Frankrike kan du oppleve bilrace i Le Mans eller filmfestival i Cannes, du kan få med deg Disneyland i Paris eller fråtse i kunst i Pompidou-senteret. Ta med familien på reise til Frankrikes spennende kystområder, og ikke glem å besøke de små stedene der du kan smake på førsteklasses lokale råvarer og la deg inspirere av det franske landsbylivet. Bestill flybilletter til Frankrike, øv deg på noen velvalgte franske gloser og nyt livet på fransk vis.

Visum

Du trenger ikke visum når du skal reise til Frankrike, så lenge du har et gyldig norsk pass.

Sesong

Du kan reise til Frankrike når som helst på året. Den franske rivieraen er en typisk sommerdestinasjon, og mange reiser til Frankrike på sommerferie. Du kan få en fantastisk fransk ferieopplevelse enten feriebudsjettet ditt er stort eller lite, og hele landet har stort sett gode temperaturer om sommeren, fra 20-35 grader avhengig av hvor du befinner deg. Det er mulig å finne veldig billige flybilletter til Paris utenom høysesongen om sommeren, og særlig våren er veldig vakker i den franske hovedstaden. Er du glad i vintersport bør du bestille flybilletter til Grenoble, Nice eller Lyon, ettersom de franske alpene er blant Europas mest populære skidestinasjoner. Høysesongen for franske ferier er sommermånedene og januar-mars, så hvis du vil ha billige flybilletter til Frankrike lønner det seg å bestille reise i september, oktober eller april.

Flyplasser

Frankrike har en rekke flyplasser, og de fleste er effektive og av høy kvalitet. I Paris er det tre flyplasser, og enkelte andre byer kan også nåes fra flere forskjellige flyplasser, som Lyon fra Grenoble og Chambéry. Når du bestiller fly til Frankrike er det lurt å sjekke avstanden til byen du skal bo i, da enkelte flyplasser kan ligge et godt stykke unna, og offentlig transport kan være dyr eller langsom. Dersom du skal reise til den franske landsbygden kan det være smart å undersøke flere ulike flyplasser for å finne ut hvor det er enklest å reise med offentlig transport eller leiebil. Dette er de mest populære flyplassene i Frankrike: Flyplasser i Paris Toulouse flyplass Nice flyplass Marseilles flyplass Lyon flyplass Bordeaux flyplass

Offentlig transport

I Frankrike har det blitt brukt mye penger på å bygge et raskt og effektivt tognettverk, og lyntogene til det nasjonale jernbaneselskapet SNCF er godt kjent. Du kan kjøpe rimelige billetter til Frankrikes største byer, og det går både fort og behagelig. De største byene, som Paris, Bordeaux, Marseilles og Lyon har god lokaltransport med undergrunnsbaner, trikk, buss og lokaltog. Det går også busser mellom de store byene, selv om mange velger å fly lengre avstander innenriks. Hvis du vil reise til Frankrikes vakre småbyer og de fremste vingårdene på landsbygden lønner det seg imidlertid å leie bil, da kollektivtrafikken er begrenset på mindre steder. Det er mange gode og billige muligheter for å leie bil i Frankrike, og det er relativt lett å kjøre i den franske trafikken – kanskje unntatt i travleste Paris.

Informasjon og nødnummer

Det franske nødnummeret er 112, som de fleste steder i Europa. I tillegg kan du ringe egne franske numre til de forskjellige nødtjenestene dersom du trenger hjelp i en nødsituasjon på reisen i Frankrike. Du kan ringe 15 for ambulanse, 17 for politi og 18 for brannvesenet i Frankrike.

Frankrike er et fantastisk land å shoppe i, og særlig Paris er for mange selve motemekkaet. Butikkene på Seinens venstre bredd er verdensberømte, og du finner både de verdenskjente franske designerne i tillegg til mote fra hele verden. Det er dessuten dumt å reise fra Frankrike uten å kjøpe med seg delikatesser som vin og matspesialiteter fra de ulike franske regionene. Generelt er butikkene åpne fra 09.00 eller 10.00 til 18.00 eller 19.00 mandag til lørdag, og supermarkedene holder ofte åpent til 20.00. Trenger du bank mens du er på reise i Frankrike er disse som oftest åpne mandag til fredag fra 08.30 til 17.00. Mange kontorer og flere butikker kan holde stengt midt på dagen, og det er også verdt å merke seg at franske restauranter og spisesteder har senere åpningstider enn man kanskje er vant til i Norge.

Fem feriefavoritter

1. Louvre i Paris: Paris er den fremste turistbyen i Frankrike, og det enorme Louvre-galleriet med kunst fra hele verdens mestere er kanskje byens fremste severdighet. Planlegg noen timer i galleriene for å få med deg kunstverk som Mona Lisa, Venus fra Milo og alle de andre. Mens du er i Paris må du selvsagt også besøke Eiffeltårnet, Notre Dame og de hundrevis av andre attraksjonene.

2. Mont Saint-Michel: På den lille øyen Mont Saint-Michel i Normandie finner du et av Frankrikes mest populære severdigheter. Den lett gjenkjennelige festningen som det kun er adkomst til når det er fjære har millionvis av besøkende hvert år.

3. Versailles: Et kort stykke utenfor Paris ligger solkongen Ludvig XIVs slott med sine praktfulle hager, den storslåtte speilsalen og hundrevis av overdådige rom og saler. En spasertur blant fontener og velorganiserte prydplanter gjør inntrykk.

4. Den franske rivieraen: De rike og berømte legger ferien til den franske rivieraen med god grunn. Turkisblått hav, langstrakte sandstrender, førsteklasses mat og vin – og pulserende, glitrende nattklubber både på land og i de mange yachtene som ligger i havnene ved Nice, Cannes og St Tropez.

5. Carcassonne: En eventyraktig middelalderby med tårn, ringmurer og vollgrav rundt står høyt på listen for historieinteresserte. Det er Frankrikes nest best besøkte attraksjon etter Eiffeltårnet, og det imponerende slottet er omringet av vinranker i ekte sør-fransk idyll.

Kjappe fakta

Hovedstad: Paris

Areal: Ca. 640 000 km²

Innbyggertall: Ca. 66 millioner innbyggere

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: +33

Tidssone: Samme som Norge, UTC+1

Religion: Kristendom

Offisielt språk: Fransk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.