Kart

Sammenlign flybilletter til Marseille

Marseille er en frodig og pulserende havneby som bobler over av historie, urban kreativitet område og en flerkulturelle innbyggere. Helt siden grekerne kom i land  her rundt 600 f.Kr., har bølger av nye folk og fjes gjort Marseille (nå Frankrikes nest største by) til sitt hjem.

Marseilles maritime personlighet utfoldes i pulserende Vieux Port (den gamle havna) hvor fersk fangst selges hver morgen. Langs kysten åler veier og sykkelstier seg langs sjøen og tar deg fram til solfylte viker og sandstrender. I Marseille er det aldri helt stille. Her går det i ett med musikk, shopping, feiringer og festivaler og deilig mat fra hele verden.

 

Visum

Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Frankrike.

Sesong

Marseille er så heldig å ligge ved Middelhavet, hvilket gjør byen til et helårs reisemål. Er det en sol- og strandferie du har i tankene, lønner det seg å reise på sommeren, men husk at juli og august er ferietid for franskmenn, så det kan bli litt vel folksomt.

Reise rundt

Sentrum er lite nok til at en likegodt kan ta seg rundt til fots., men offentlig transport i Marseille er veldig bra og her står både buss, trikk og metro til disposisjon. Taxi er óg et alternativ.

Åpningstider

Butikkene her i byen holder vanligvis åpent mandag til lørdag, fra 10.00 – 19.00. Mindre butikker kan godt stenge rundt lunsjtider.

Tips

På restauranter og i barer er det vanlig at 15% blir automatisk lagt til på regningen, men det forventes allikevel at du legger igjen tips. Tar du taxi, bør du gi 10%.

Nødnummer

112

Ambassade

Det norske konsulatet har adresse: Atrium 10.8 - les Docks, 10, Place de la Joliette,13002 Marseille. Telefon: +33 (0)4 91 13 16 60

 

Severdigheter (topp 5)

1. Notre Damede la Garde Basilica. Den overdådige basilikaen, bygd av arkitekt Henri-Jacques Espérandieu, står godt plassert på Marseille høyeste punkt; 162 meter høye La Garde. Den ble reist mellom 1853 og 1864 og er dekorert med farget marmor, veggmalerier som skildrer trygg gjennomfart for seilskuter, samt flotte mosaikker. Her oppe får du en360-graders panoramautsikt over byen. Det er én kilometer å gå, eller du kan ta buss 60 eller turisttoget.

2. Vieux havn. Den gamle havna er Marseilles fødested og seilskuter har dokket her i mer enn 2500 år.Den er ikke lenger det kommersielle midtpunkt, men er fortsatt en livlig havn full av fiskebåter, yachter og turister. En rusletur rundt havna byr på både frisk bris, lukten av sjø og god sjømat.

3. Gamlebyen. Gamlebyen ligger praktfullt til i fjellsiden som rager over havna og dette fargerike nabolaget er det historiske og kulturelle hjertet av Marseille. Le Panier er Marseille eldste kvartal og folk har bodd her siden de gamle grekerne slo seg ned her mange hundre år før Kristus. Med sine bratte, smale gater og pastellfargede bygninger, byr området på en smak av Marseilles sjarmerende personlighet. Og selv om det ikke lenger er et arbeiderklassestrøk, har Le Panier beholdt sin flerkulturelle og kunstnerisk karakter. Her finner du en god blanding av autentisk algerisk mat, lokale håndverksbutikker, gourmet matbutikker og kunstgallerier.

4. MuCEM (museet for sivilisasjoner i Europa og Middelhavsområdet). Et imponerende museum som består av tre ulike deler, hver av dem med et vell av interessante funn.Via museets gallerier samt foredrag og filmvisninger, kan besøkende lære historien om Middelhavets sivilisasjon.

5. Château d'If festningen. Festningen, som ligger på den lille øya If utenfor byen, er verdt et besøk på grunn av sin historie og sine naturlige omgivelser. Den stod ferdig i 1531 og ble brukt som fengsel fra 1540 og fram til slutten av 1800-tallet. Det var boka ”Greven av Monte Cristo”som gjorde øya som satte øya på turistkartet og siden 1890 har den vært åpen for publikum. Det går regelmessig ferger fra havna i Marseille.

 

Kjappe fakta

Innbyggere

Ca. 855 000

Valuta

Euro (EUR)

Telefon

+ 33

Religion

Frankrike er offisielt ikke-religiøs og anser religion som en privatsak. Den tradisjonelle religionen er dog katolsk.

Tidsforskjell

Ingen

Offisielt språk

Fransk

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Marseille

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.