Kart

Sammenlign flybilletter til Nice

Nice ligger som en perle på den franske rivieraen, og er en av de populære turistdestinasjonene ved Middelhavskysten. Her samles de rike, vakre og berømte på sine luksuriøse yachter og i lekre sommerhus. Vanlige turister strømmer også til for å oppleve førsteklasses mat og drikke, prestisjefylte kunstgallerier og deilig vær og badetemperaturer. Nice har en sjarmerende gamleby som kan by på tradisjonelle markeder, lavenderduftende spesialiteter fra Provence og mange gratis museer. Du kan sole deg, bade eller promenere langs den berømte strandpromenaden Promenade des Anglais, oppkalt etter de mange engelske turistene som har gjort Nice til et av Frankrikes beste turistreisemål både for briter, russere og andre. Oppe i fjellsidene har du en fabelaktig utsikt til det blågrønne havet, de hvite sandstrendene og byens røde tak nedenfor – i tillegg til alle yachtene i havnen. Kunstscenen i Nice er fremragende, og både klassisk og moderne kunst er på utstilling. Det er også mange gode shoppingmuligheter, og Nice ligger bare en kort reise unna populære steder som Cannes, Monte Carlo og parfymehovedstaden Grasse.

Sesong

Det herlige middelhavsklimaet er en av mange grunner til å reise til Nice. Med over 300 soldager og behagelige temperaturer størstedelen av året er det populært å dra til Nice nesten året rundt. Høysommeren kan være noe varm, og mange turister besøker byen i juli og august, så juni eller september er perfekte tidspunkt å fly til Nice. Det regner en del i mars/april og oktober/november, men til og med vinteren er mild og fin. Temperaturen i vannet ligger mellom 20 og 25 grader fra juni til september.

Offentlig transport

Bussene i Nice er rimelige og effektive. De dekker store deler av Nice og området rundt, og du kan bruke lokal- og regionalbusser til å utforske nærområdet og byene i nærheten, inkludert Cannes. Trikken i Nice knytter jernbanestasjonen sammen med gamlebyen og flere av attraksjonene i byen. Ellers er lokaltog og taxi gode måter å komme seg rundt i Nice.

Åpningstider

De fleste butikker i Nice holder åpent mellom 09.00 og 19.00 mandag til lørdag. Kjøpesentre er ofte åpne til klokken 21.00. Banker og offentlige kontorer har vanligvis åpningstider mellom 8.30-12.00 og mellom 14.00-16.30 på hverdager.

Tips og driks

Et servicegebyr er som oftest inkludert på regningen på restauranter i Nice, og det er ikke nødvendig å tipse i tillegg. Det er imidlertid vanlig å legge igjen noen euro, og gjerne mer om servicen har vært god. På fine restauranter er 10% av regningen velkommen. Gi gjerne noen euro til taxisjåfører og hotellansatte som hjelper med bagasjen også.

Nødinformasjon

Det generelle, europeiske nødnummeret 112 kan brukes, men i tillegg er nødnummeret til politiet 17, for brannvesen er det 18, og medisinske nødstilfeller 15.

Severdigheter

1. Promenade des Anglais: Den berømte promenaden og de ikoniske strandstolene langs denne lange bulevarden er nok hovedtrekkplasteret for de mange turistene som besøker Nice. Her er det yrende folkeliv og deilig i vannet, oppvartende kelnere og ivrige joggere. Noe for alle!

2. Gamlebyen Vieux Nice: De trange, smale gatene med rustrøde hus er fulle av turistbutikker, suvenirsjapper, kafeer og restauranter, og alt er en del av sjarmen. Her kan du kjøpe tradisjonelt provençalsk håndverk, vin og postkort, i tillegg til byens beste is.

3. Cours Saleya: På dette velduftende blomstermarkedet kan du vandre rundt i timesvis for å se på blomstene, fargene og kjenne de mange duftene fra de provençalske blomsterspesialitetene. Kafeer og restauranter rundt markedet tilbyr mat og drikke som også pleier sansene.

4. Le Chateau: Det beste med slottet, som stort sett er i ruiner, er den imponerende utsikten. Se utover gamlebyen og det azurfargete havet som har gitt Côte d’Azur navnet sitt. Du kan ta taubanen eller trappene opp. Ikke glem kameraet!

5. Den russiske katedralen: Den vakreste russisk-ortodokse katedralen utenfor Russland er også den mest besøkte turistattraksjonen i Nice. De runde kuplene ser imponerende ut med palmetrær i bakgrunnen, og både interiøret og utsiden av katedralen er slående.

Kjappe fakta

Innbyggertall: Ca. 350 000

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: +33

Religion: Sekulært, men katolisisme er den mest vanlige religionen, foran islam

Tidssone: UTC +1, samme som Norge

Offisielt språk: Fransk 

Fleksibel på hvor du flyr? Søk flyplasser i nærheten for større besparelser.

Flyplasser i nærheten av Nice

Vanlige spørsmål

Det finnes én flyplass i Nice: Nice.
Gulf Air, SkyUp Airlines, transavia, Nouvelair, Norwegian, GOL Linhas Aéreas, BA Cityflyer og Laudamotion flyr alle direkte til Nice.
Billigste måned å fly til Nice er mars.

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.