Kart

Sammenlign flybilletter til Malta

Matla

Ferieparadiset Malta er like populært blant turister i dag som det har vært blant historiske stormakter gjennom tidene. Den lille øyen Malta midt i det knallblå Middelhavet ligger strategisk til mellom Europa og Afrika, og her har både romere, arabere, fønikere og briter satt sine spor. Med behagelig middelhavsklima, deilige strender, sjarmerende kultur og nok historiske monumenter til å tilfredsstille den ivrigste hobbyarkeolog, er det vel verdt å ta turen til Malta. Det tar bare rundt 4 timer å fly til Malta fra Norge, og fra flyplassen er det kort vei til hovedstaden Valletta eller turistområdet i Sliema. Øyene Gozo og Comino ligger en kort båttur unna hovedøyen, og derfra kan du også besøke den vakre blå grotten som er en av de mest populære turistattraksjonene på Malta. Ta deg også tid til å besøke noen av de mange historiske monumentene og templene på Malta, eller prøv nattelivet i festparadiset St. Julians. Nesten alle i den tidligere britiske kolonien snakker godt engelsk, og får deg til å føle deg velkommen til et herlig ferieopphold på Malta.

Visum

Malta er med i Schengen-samarbeidet, og nordmenn trenger ikke visum for å besøke landet, men gyldig pass må medbringes.

Sesong

Middelhavsklimaet på Malta er mildt og varmt, med milde vintre, varme somre og flere soltimer enn de fleste steder i Europa. I høysesongen kan det bli opptil 34 grader celsius, og august er den varmeste måneden på Malta. Badetemperaturen er deilig hele sommeren. Den beste tiden å besøke Malta er fra midten av mai til slutten av juni, når det er varmt, men ikke ubehagelig, eller september-oktober når det er færre turister, men temperaturene fortsatt er behagelig.

Flyplasser

Det er bare en flyplass på Malta, og den ligger omtrent 5 kilometer sør for hovedstaden Valletta, mellom Luqa og Gudja. Luqa Malta flyplass

Offentlig transport

Maltas offentlige transport er hovedsakelig buss, med et godt utbygget bussnett og relativt rimelige billetter. Det er enkelt å komme seg rundt på hele øyen ved hjelp av buss, og de fleste bussrutene går innom busstasjonen i Valletta. Ferge er også vanlig mellom Malta og Gozo, med regelmessige avganger hele dagen i turistsesongen. Det er dessuten vanlig med taxi, både på land og til vanns. Vanlig taxi er trygt og effektivt, men pass på at taksameteret brukes. Du kan også ta vanntaxi eller minibuss mellom flere av havnene på øyen.

Informasjon og nødnummer

Nødnummer på Malta er 112, men de har også egne nummer for ambulanse (196), brann (199) og politi (191).

Butikkenes åpningstider på malta er vanligvis fra klokken 09.00 om morgenen, til klokken 19.00 om kvelden, mandag til lørdag, men vær oppmerksom på at de fleste butikker er stengt midt på dagen, mellom klokken 13.00 og 19.00. Det er vanlig at butikkene er stengt på søndag. Enkelte butikker er åpen til 22.00 i turistsesongen.

Fem feriefavoritter

1. Mdina: Maltas gamle hovedstad har en 3000 år gammel bymur, og har bilfrie brosteinsgater, flotte bygninger og en egen katedral.

2. Gozo: Utenfor Gozo finner du noen fantastiske dykkemuligheter, med mange undersjøiske grotter. Gozo er mindre og roligere enn hovedøyen Malta, og er det perfekte stedet å utforske den lokale matkulturen, som hovedsakelig fokuserer på fisk og sjømat.

3. Valletta: Hele den lille hovedstaden på Malta står på Unescos verdensarvliste, og her er det mange flotte bygg, sjarmerende gater og trivelige spisesteder. Etter stengetid er det lite å gjøre i Valletta, men sørg for å utforske byen på dagtid.

4. Comino og den blå lagune: Comino er Maltas minste øy, og her bor det bare et par fastboende, i tillegg til noen turister på det eneste hotellet. Hovedattraksjonen er den vakre blå lagunen og de hvite sandstrendene.

5. Templene i Ggantija: Disse eldgamle byggene er verdens eldste nåværende bygninger, og de er mye eldre enn for eksempel pyramidene i Egypt.

Kjappe fakta

Hovedstad: Valletta

Areal: 316 km²

Innbyggertall: Cirka 420 000

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: +356

Tidssone: Samme som Norge, UTC+1.

Religion: Hovedsakelig romersk-katolsk

Offisielt språk: Maltesisk og engelsk er begge offisielle språk på Malta 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.