Kart

Sammenlign flybilletter til Nederland

Nederland

De fleste turister har på en eller annen reise ankommet med fly til Nederland, for Schiphol, flyplassen i Amsterdam, er en av verdens viktigste og travleste lufthavner. Og istedenfor å reise videre til spennende reisemål i Europa eller resten av verden, hva med å legge hele ferien til Nederland? Det idylliske, flate landet med millionvis av fargerike blomster, tradisjonsrike kanaler, tresko, vindmøller og sykler er en populær feriedestinasjon. Enten du vil ha spennende storbyferie med kunst og kulturopplevelser i Amsterdam, Haag, Rotterdam, Maastricht eller Utrecht,  eller du vil utforske Nederlands unike landskap med diker, demninger, blomsterenger og vindmøller, kan en reise til Holland eller Nederland være en drømmeferie for hele familien. Det romantiske landet frister til kjæresteferie, med idyllisk sykling, kunstopplevelser i verdensklasse, spennende museer og coffee shops som selger både kaffe, kaker og sterkere saker. For kulturinteresserte er nederlandske malerier blant historiens fremste kunstskatter, mens blomsterentusiaster knapt kan finne mer fascinerende ferier enn et besøk til Nederlands berømte tulipanhager. Fly til Nederland og prøv nye opplevelser som ferie på en husbåt, spaserturer flere meter under den naturlige havoverflaten, eller la deg imponere av storslått arkitektur i lille Haag. Ferie i Nederland kan anbefales.

Visum

Det er ikke visumplikt for norske borgere som vil reise til Nederland. Selv om landet er med i Schengen er pass eneste internasjonalt gyldige identifikasjon, så du må alltid ha med pass når du reiser til Nederland. 

Sesong

Nederland har et typisk nord-europeisk klima med fire årstider. Somrene er varme og solrike, mens det kan bli kaldt om vinteren. Sommeren er høysesong, så bestill fly og overnatting i god tid på forhånd om du vil legge ferien til Nederland i sommermånedene. Særlig storbyene som Amsterdam er populære om sommeren, selv om det faktisk er fint å fly til Nederland året rundt. Våren er særlig vakker, da de mange millionene tulipaner som Nederland er kjent for blomstrer fra mars til mai. Det er også fint å reise til Nederland om vinteren, da det er mulig å stå på skøyter på mange av kanalene og innsjøene i landet, og du finner hyggelige julemarkeder. Prisene kan imidlertid være høye i desember, så hvis du vil finne rimelige reiser til Nederland er det smart å lete etter hotelltilbud og billige flybilletter i september-oktober og januar-mars.

Flyplasser

Nederlands største flyplass er Amsterdam Schiphol flyplass, som også er en av Europas største og travleste flyplasser. Den er kjent for å være en hyggelig og effektiv flyplass, og de fleste som flyr til Nederland kommer via Amsterdam. De andre flyplassene i landet dekker større byer som Eindhoven, Rotterdam og Maastricht, men siden avstandene er relativt små i Nederland er det ikke veldig mange flyplasser i det lille landet. De viktigste flyplassene i Nederland er: Amsterdam Schiphol flyplass Eindhoven flyplass Rotterdam flyplass Maastricht flyplass Groningen flyplass

Offentlig transport

Det er lett å komme seg både til og rundt i Nederland. Med hovedflyplassen Schiphol som en av de viktigste flyplassene i Europa går det utallige fly til Nederland fra nesten alle deler av verden hver dag. I tillegg er Nederland knyttet godt opp mot resten av Europa med effektiv jernbane, gode bussnettverk og en rekke båtforbindelser. Offentlig transport innad i Nederland er også enkelt og effektivt. Det er korte avstander og både buss og tog går raskt og ofte. Det er ikke fryktelig billig, men om du vil spare penger er det populært å sykle i det flate landet, og det er godt tilrettelagt med sykkelstier og egne sykkelfelt i storbyene. Kollektivtransporten i de nederlandske byene er også fremragende, med buss, trikk og metro i de største byene. 

Informasjon og nødnummer

Nederland bruker det generelle europeiske nødnummeret 112 som eneste nødnummer. Du kan få hjelp av politi, brannvesen eller ambulanse hvis du befinner deg i en nødsituasjon mens du er på reise i Nederland. I tillegg til å svare på nederlandsk kan operatørene på 112-nummeret i Nederland hjelpe deg på både engelsk og tysk. 

Fem feriefavoritter

1. Rijksmuseum i Amsterdam: Rijksmuseum regnes som et av de beste museene i verden, og har en enorm samling nederlandsk kunst, med kjente malerier av Rembrandt, Vermeer og mange flere. Et must å få med seg. I Amsterdam må du også oppleve Van Gogh-museet og ta turen innom Anne Frank-huset som formidler den gripende historien til unge Anne Frank fra andre verdenskrig.

2. Keukenhof: Verdens nest største blomsterhage er en utrolig eksplosjon av farger, dufter og flotte blomster. Millionvis av tulipaner, påskeliljer og hyasinter skaper en årlig fest i denne fabelaktige parken ved Lisse sør i Nederland.

3. Kanalene i Amsterdam: Kanalene i den nederlandske hovedstaden ble bygget som en del av ambisiøs byplanlegging for å skape en effektiv handelshovedstad, noe som førte til Amsterdams ledende stilling i Europa på 15- og 1600-tallet. I dag er de vakre kanalene en nydelig måte å se byen på, fra kanalcruise eller kajakkpadling med guide.

4. Nasjonalparken Hoge Veluwe: I denne vakre nasjonalparken finnes det både jaktslott og gårdsbruk, et variert dyreliv med alt fra hjort og villsvin til ekorn og kaniner, og det er kilometervis av sykkelstier og turterreng i skoger og på sanddyner.

5. Delft: Delft er kjent verden rundt for sitt blå og hvite porselen, men den sjarmerende byen er også en turistattraksjon i seg selv, med kanaler og trange gater, tradisjonell arkitektur og utallige sykler. 

Kjappe fakta

Hovedstad: Amsterdam

Areal: Ca. 41 500 km²

Innbyggertall: Ca. 16,8 millioner innbyggere

Valuta: Euro (EUR)

Landkode: +31

Tidssone: Samme som Norge, UTC+1

Religion: Romersk-katolsk kristendom

Offisielt språk: Nederlandsk 

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.