Kart

Sammenlign flybilletter til Tyrkia

Feriefavoritten Tyrkia blir stadig mer populært, takket være lave priser, varmt klima og familievennlige strandresorter. Med kystlinje til flere hav og godt utbygget infrastruktur for turisme er det ikke rart at mange legger sommerferien sin hit.

Visum

Norske besøkende må ha visum for å besøke Tyrkia. Du kan søke på nettet om turistvisum som gjelder opptil 90 dager . Du finner oppdatert informasjon her.

Sesong

Kystbyene ved Egeerhavet og Middelhavet har varme, tørre somre og kjølige vintre med nedbør. Mot Svartehavet er somrene varme og våte. Den beste tiden å besøke Tyrkia er om våren, særlig mai og juni, eller tidlig på høsten. Høysommeren kan være svært varm og fullbooket. Istanbul er imidlertid ikke så travel i juli og august, og du kan få gode tilbud da.

Flyplasser

De viktigste tyrkiske flyplassene er: Istanbul – Ataturk flyplass Antalya Istanbul/Pendik – Sabiha flyplass Izmir Ankara Dalaman

Offentlig transport

Transportsystemet er effektivt og greit å forholde seg til. Billige fly brukes ofte for lange avstander, mens buss er svært populært, med moderne, raske og luksuriøse busser. Tog er praktisk mellom Ankara og Istanbul, men ellers relativt gammeldags og saktegående. I de større byene er trikk og metro bra.

Informasjon og nødnummer Den norske ambassaden og informasjon for nordmenn i Tyrkia finner du her. Nødnumrene er 112 for ambulanse/sykehus, 155 for politi og 110 for brann.

Tyrkiske butikker er vanligvis åpne mellom 9.00 og 20.00, mens varemagasiner holder åpent mellom 10.00 og 22.00. Banker og offentlige kontorer er åpne mellom 08.30-12.30 og 13.00-16.30.

Fem feriefavoritter

1. Istanbul: Hovedstaden og et av de mest populære reisemålene. Høydepunkter i Istanbul inkluderer Hagia Sofia, et romersk-bygget mesterverk som ble bygget på 500-tallet. Det har vært en basilika, kirke, moske og nå et museum. Her finner du også den Blå Moskeen, fra 1600-tallet, med 20 000 blå fliser som gir moskeen, som fortsatt er i bruk, sitt navn.

2. Cappadocia: Undergrunnsbyene i Cappadocia ble bygget over hundrevis av år, og nå kan turister og besøkende vandre i de spennende strukturene med hus og gater under bakken og i klippesidene.

3. Olüdeniz: Den lille landsbyen Ölüdeniz ligger på sørvest-kysten av Egeerhavet, og her finner du en av de mest fotograferte strendene ved Middelhavet. I tillegg er det populært med paragliding her, fordi du får fantastiske panoramiske utsikter over området.

4. Bodrum: Kystbyen Bodrum har seilbåter verdt mange millioner av kroner i den pittoreske havnen. Du finner også Bodrum slott, bygget av korsfarerne på 1400-tallet, som i dag er et museum, blant annet fokusert på undervannsarkeologi.

5. Nemrut-fjellet: På det 2134 m høye fjellet nær byen Adjyaman finner du hodene og restene av flere enorme statuer av kong Antiochus, løver, ørner og flere gudestatuer som kongen bygget i år 62 f.Kr. Både utsikten og de mystiske ruinene er best i solnedgang.

Kjappe fakta

Hovedstad: Ankara

Areal: 783 500 km²

Innbyggertall: Cirka 75 600 000

Valuta: Tyrkiske lira (TRY)

Landkode: 90

Tidssone: Tyrkia ligger en time etter Norge (UTC +2)

Religion: Nesten 99% av befolkningen er registrert som muslimer

Offisielt språk: Tyrkisk  

Priser som vises på denne siden er kun beregnede laveste priser. Funnet i løpet av de siste 45 dagene.